[NEWS] Plus i Era grożą Play sądem
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: [NEWS] Plus i Era grożą Play sądem
Gonić może i gonią, tylko nie zawsze fair.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Uzurpator, aleś strzelił. Widziałeś fair operatora? Ja nie.
[ Dodano: 2009-01-02, 18:40 ]
Druga sprawa. Każdy powinien pamiętać. W biznesie niema miejsca na fair czy nie fair.
![:]](./images/smilies/splash.gif)
[ Dodano: 2009-01-02, 18:40 ]
Druga sprawa. Każdy powinien pamiętać. W biznesie niema miejsca na fair czy nie fair.
-
Zdaję sobie sprawę, że w dzisiejszym biznesie nie ma sentymentów, ale jakaś odrobina etyki by się przydała. Z drugiej jednak strony na przykładzie ostatnich wydarzeń z reklamą play, era i plus miały podać ich do sądu za reklamę, orange natomiast nie, więc jakoś można odrobinę ludzkich odruchów wykazywać:)
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Hehe. Uzurpator, Orange nic nie piszą bo sami dostali kartę za niedawną ofertę.Uzurpator pisze:orange natomiast nie, więc jakoś można odrobinę ludzkich odruchów wykazywać:)
![:]](./images/smilies/splash.gif)
-
- Stały użytkownik forum
Pamiętam jeszcze czasy jak jeszcze Idea startowała...też tylko w miastach była...ale im to jakoś sprawniej szło...ja.michal pisze: Dobrze im idzie zważając na to co ma konkurencja i po jakim czasie i jak oni za tym gonią.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Reef, Idea startowała a raczej była już w biegu bo wcześniej miała już sieć analogową. 

-
Tylko ile to było lat temu i mimo tej bazy to dawali radę całkiem nieźle, technologia cyfrowa w powijakach i praktycznie stawiali wszystko od początku.
Jest szansa na mały kompromis http://www.tvn24.pl/-1,1580056,0,1,zapl ... omosc.html
- fetus
niby tak tyle że dawne NMT to zupełnie co innego niż GSM - nadajniki musieli stawiać od nowa. Play też stawia od nowa tylko ratuje się roamingiem krajowym w Plusie - gdyby zaczynali tak jak Orange to cienko by przędli.ja.michal pisze:Reef, Idea startowała a raczej była już w biegu bo wcześniej miała już sieć analogową.
-
- Stały użytkownik forum
Teraz też nie mają łatwo...dorównać np Orange i zwerbować prawie 15 miloinów ludzi...praktycznie niemożliwe...
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
fetus, mi nie chodzi o aspekt technologiczny (chodź też już była jakaś infrastruktura do, której mogli się dopiąć), ale o aspekt finansowy. Z czegoś już kasa płynęła.fetus pisze:niby tak tyle że dawne NMT to zupełnie co innego niż GSM - nadajniki musieli stawiać od nowa. Play też stawia od nowa tylko ratuje się roamingiem krajowym w Plusie - gdyby zaczynali tak jak Orange to cienko by przędli.

-
- Stały użytkownik forum
Moim zdaniem długo tak nie pociągną...raczej
- fetus
niby tak, no ale Era czy Plus nie mieli takich przypływów... Orange (a właściwie Idea) ruszyła jednak z GSM później a jednak jest dziś nawiększym operatoremja.michal pisze:Z czegoś już kasa płynęła.

-
- Stały użytkownik forum
To też troche zasługa marketingowców...Przecież idea na początku była taką młodzierzową bardziej siecią...ale dzięki dobrym stawkom wyrośli na lidera...i zmienili nastawienie..
-
Mlodzieżową? Ja myślę że od razu mieli nastawienie na szerszą klientelę no i jak to wyszło to teraz widać.