Problem po zmianie anteny.
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Problem po zmianie anteny.
Witam. Mam mały problem z anteną. Mam internet radiowy i zewnętrzną antenę z AP -klient
(chyba bo przy antenie jest skrzynka). Działa mi marnie , czasami wieczorem <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> nie chce się połączyć. Przypadkowo odkupiłem taką samą antanę , przymocowałem , ustawiłem
i podłączyłem. No i chodzi szybciej tylko że przez kilka minut i raptownie zwalnia do zera.
Mam pytanie czy ten AP wysyła jakiś swój numer do administratora i w tym tkwi problem,
bo komputer podłączam ten sam?
Z góry dziękuję.
(chyba bo przy antenie jest skrzynka). Działa mi marnie , czasami wieczorem <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> nie chce się połączyć. Przypadkowo odkupiłem taką samą antanę , przymocowałem , ustawiłem
i podłączyłem. No i chodzi szybciej tylko że przez kilka minut i raptownie zwalnia do zera.
Mam pytanie czy ten AP wysyła jakiś swój numer do administratora i w tym tkwi problem,
bo komputer podłączam ten sam?
Z góry dziękuję.
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Problem po zmianie anteny.
Poczytaj o <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=119030#119030" target="_blank">»MAC«</a>jacekb8 pisze:Mam pytanie czy ten AP wysyła jakiś swój numer do administratora i w tym tkwi problem
Nie pomagam na PW!
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
To niekoniecznie musi być wina anteny. Prędzej operator źle zaplanował całą sieć.jacekb8 pisze:Działa mi marnie , czasami wieczorem <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> nie chce się połączyć.
-
MAC karty sieciowej mi się nie zmienił bo podłączam ten sam komputer.wojteks pisze:Poczytaj o »MAC«
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2009-01-07, 21:35 ]
Wycięcie zbędnego autocytatu. Proszę nie cytuj całych poprzednich postów.
Ostatnio zmieniony 2009-01-07, 21:34 przez jacekb8, łącznie zmieniany 1 raz.
- wojteks
- *** Administrator ***
Tak ale AP maskuje MAC komputera i podstawia swój wiec musisz go u dostawcy zmienić.jacekb8 pisze:MAC karty sieciowej mi się nie zmienił bo podłączam ten sam komputer.
Nie pomagam na PW!
-
A da się go zmienić samemu, bo chłopaki z serwisu będą jechać 2 tygodnie i za wszystkie naprawy i ustawienia nie z winy dostawcy słono sobie liczą.wojteks pisze:musisz go u dostawcy zmienić.
- wojteks
- *** Administrator ***
Jeżeli dostawca nie udostępnia takiej usługi przez jakiś panel konfiguracyjny to się nie da.jacekb8 pisze:A da się go zmienić samemu,
To może dostawca zmienić na telefon, to tylko dopisanie MAC AP do tabeli uprawnionych AP do dostępu do sieci.
Nie pomagam na PW!
-
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Jeśli to PPPoE to powinieneś mieć hasło i login na umowie. Ja tak mam.jacekb8 pisze:Czy jest jakiś sposub odczytania hasła?