wypowiedzenie umowy Iplus?

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Tomi 25
Stały użytkownik forum

wypowiedzenie umowy Iplus?

Post autor: Tomi 25 »

Witam wszystkich na forum.Mam pytanie odnośnie wypowiedzenia umowy z plusem.Na umowie wyrażnie mam zaznaczone że umowa jest zawarta na okres NIEOZNACZONY.Czy mam przez to rozumieć że mogę ją wypowiedzieć nie czekając na upływ 24 miesięcy? Lecz suma kary umownej jest wpisana w umowę,więc nie za bardzo to rozumiem.Czyżby jakieś przeoczenie pracownika Plusa?Jeśli ktoś się orientuje jak to dokładnie jest to proszę o porady i sugestie.Pozdrawiam[/b]
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: wypowiedzenie umowy Iplus?

Post autor: ja.michal »

Umowa jest podpisana na czas nieokreślony, ale warunki promocji mogą przewidywać 24 miesiące i to jest wiążące.
Awatar użytkownika
Tomi 25
Stały użytkownik forum

Pod promocjami mam tylko napisane Iplus dla ciebie - 50% taniej(Iplusma16).A nie powinno być w umowie czarno na białym napisane i odznaczone że umowa na czas określony 24 miesięcy? Dziwna troche ta umowa :)
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

Tomi 25 pisze:A nie powinno być w umowie czarno na białym napisane i odznaczone że umowa na czas określony 24 miesięcy?
Nie jeśli nie jest taka ;)
Sprawdź w takim razie w regulaminie promocji.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

W regulaminie promocji jest. :)
Tomi 25 pisze:A nie powinno być w umowie czarno na białym napisane i odznaczone że umowa na czas określony 24 miesięcy?
Umowa jest ramowa do wszystkiego i jej częścią są warunki promocji. Powinieneś dostać regulamin promocji razem z umową.

Ile dokumentów podpisywałeś?
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

Najszybciej można sprawdzić długość okresu zastrzeżonego w ebok'u jest przy zmianie taryfy z tego co pamiętam, niestety już dostępu nie mam.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Engelbert
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: Engelbert »

Jeśli chodzi o umowy, to w przypadku iPlusa są one skonstruowane tak samo, jak w przypadku tych z taryfami głosowymi. Sama umowa jest na czas nieokreślony, żeby uniknąć sytuacji, w której po 24 miesiącach korzystania umowa jest rozwiązywana automatycznie.
Oczywiście najważniejszy jest okres karencji przewidziany w regulaminie promocji, z której skorzystałeś.
Awatar użytkownika
Tomi 25
Stały użytkownik forum

Co do podpisywania to podpisywałem tylko umowę i odbiór modemu.Na drugiej stronie umowy jest regulamin ale słowa nie ma o okresie 24 miesiecy.Dziękuję wszystkim za wskazówki.w razie co podejdę do Plusa i się jeszcze dokładnie podpytam
szmitz
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: szmitz »

Ja chciałem rozwiązac umowę na iplusa i proponowali karę 1000 zł . Za umowę na 2 lata ( Mam GPRS ) i zostało mi jeszczę 12 miechów 12 x 60 zł = 720 zł nie warto
Netia 2Mb/s. :)
Router:D-Link DIR-655 + Modem : D-Link DSL-320T i E3131, 12.9.2013 3G Networks
marens
Guru bezprzewodowy

Post autor: marens »

Może warto przenieść na kogoś umowę?
szmitz
Stary wyga bezprzewodowy

Cesja jest dobrym rozwiązaniem ale na alleg. jest ich trochę a zainteresowanie marne aukcjamiz cesją .
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

Możesz przecież dać ogłoszenie na naszym formum, może akrurat ktoś z Twojej okolicy będzie potrzebował.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Awatar użytkownika
Tomi 25
Stały użytkownik forum

Na forum już dałem ogłoszenie.Co do cesji to zgadzam się że to dobre i wprawdzie jedyne dobre rozwiazanie :) Wystawiałem iplusa także na allegro lecz zainteresowania brak.Kazdego odstrasza ta umowa,nawet nic nie daje zachęcenie że oddaję modem za friko przy podpisaniu cesji.U mnie wokolicy nie wygląda to za ciekawie gdyż zasięg jest EDGE w promieniu nawet 30 km :( Ale jeszcze pozostało 12 miesięcy.Teraz to z górki :)
szmitz
Stary wyga bezprzewodowy

Tomi 25 a Ja mam GPRS-a a EDGE od czasu do czasu jak fala dotrze ( zależy od pogody , od tego ze mieszkam w dole a na mapie iplusa jest napisane że zależy od wysokości terenu technologia sprawdzałem u kolegi który mieszka wyżej odemnie i na mape ilusa mamy GPRS-a a u niego jest EDGE i to też nie jest podstawą do rezygnacji .
ODPOWIEDZ