TTL=0

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Szyszon
Początkujący użytkownik forum

TTL=0

Post autor: Szyszon »

Witam, mam w domu antene i AP edimaxa, niestety po wyjsciu sygnalu (kabel) na komputer mam ttl=0, mimo tego internet dziala ale nie moge go posłać dalej przez router d-linka.

Prosze podpowiedzcie mi czy da sie to jakos usprawnic? Pomyslalem nad czyms takim :

asmax ttl+
Br-604 umożliwiają automatyczne zwiąkszenie czasu życia pakietu TTL o 1 (TTL+1) co powoduje, iż dostawca internetu "nie widzi routera"
Ma tez mozliwosc podlaczenia zewnetrznej anteny :ok: czyli bylaby antena-->asmax-->d-link ktory wysylal by sygnal po wifi w domu.

Bedzie to banglac jak nalezy? Czy jest jakies inne rozwiazanie?
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: TTL=0

Post autor: wojteks »

Szyszon pisze:(TTL+1)
W takiej sytuacji podniesienie ttl o 1 może nie wystarczyć. Jaki to d-link?
Może zamiast dokupywać asmaxa to lepiej sprzedac/oddać do sklepu d-linka ikupić Linksysa wrt54gl, wgrać tomato i robić co się chce z ttl?
Nie pomagam na PW!
Szyszon

wojteks pisze:Jaki to d-link?
d-link : LINK

Czy ten wrt54gl na pewno sobie poradzi? Rozumiem ze tam jest nie tylko +1, ale i wieksze mozliwosci? Jak by wygladalo polaczenie?

A to co : LINK :szok:
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

Szyszon pisze:A to co : LINK
To przykład manipulacji słowami kluczowymi kwalifikujący sie do ntychmiastowego zamknięcia aukcji. Kolega pisał liknsysa a nie jakieś cudo, miał też na myśli zastąpienie tego dlinka linksysem, ale widzę że w dlinku masz jeszcze pritnserwer, jeśli Ci potrzebny to można podlączyć go do linksysa jako sam print serwer, powyłączać wszyskie funkcje "routerowe"
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Szyszon

W takim razie decyduje sie na tego linksysa. Powiedzcie mi tylko jak to ma teraz wygladac, linksys odbierze sygnal z anteny i... ? poda go na d-linka zeby ten wysylal radiowo?
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

Miałem na myśil antena do edimaxa, edimax do wan'a linksysa a dlink do lan'a linksysa albo nawet mogłby być radiem. Ale po twojemu też może być.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

Szyszon pisze:poda go na d-linka zeby ten wysylal radiowo?
Jeżeli nie musisz mieć/używać to o d-linku całkiem zapomnij.
Podłącz linksysa zamiast komputera a dopiero jakby nie zadziałało to ustaw linksysa jako AP Client/router.
Nie pomagam na PW!
Szyszon

Dzieki Panowie :zdrowko: bede zamawial tego linksysa! Wydaje mi sie to najrozsadniejsze z rozwiazan!
ODPOWIEDZ