Router D-Link DIR-615 problem
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Router D-Link DIR-615 problem
Cześć wczoraj kupiłem router D-Link DIR-615 no i teraz mam z nim problem a właściwie z podłączeniem do internetu mam neostrade 1mb/s no i nie wiem jak podłączyć ten internet ( u dołu pokaże zdjęcie o co mi chodzi)
No i nie wiem co to jest to urządzenie na obrazku.Podłączyłem już nawet kabel od internetu do wejścia internet ale nic się nie dzieje . Bardzo bym prosił aby ktoś napisał czy coś mam dokupić czy co
No i nie wiem co to jest to urządzenie na obrazku.Podłączyłem już nawet kabel od internetu do wejścia internet ale nic się nie dzieje . Bardzo bym prosił aby ktoś napisał czy coś mam dokupić czy co
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: Router D-Link DIR-615 problem
Problemy z routerami nie poruszamy na: "INTERNET KOMÓRKOWY (GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA) » Co wybrać - sprzęt" tylko na "internet radowy - wifi" i tam przenoszę posta.quba 22 pisze:kupiłem router D-Link DIR-615
[ Dodano: 2009-01-11, 11:55 ]
Czy do Neostrady masz modem USB czy z gniazdem Ethernet (RJ45)?quba 22 pisze:mam z nim problem a właściwie z podłączeniem do internetu mam neostrade 1mb/s no i nie wiem jak podłączyć ten internet
Jeżeli masz modem USB, to potrzebujesz albo zewnętrznego modemu z portem Ethernet, albo inny router z wbudowanym modemem ADSL.
Modem ADSL.quba 22 pisze:No i nie wiem co to jest to urządzenie na obrazku.
Ale jaki kabel, bo nie bardzo teraz rozumiem?quba 22 pisze:Podłączyłem już nawet kabel od internetu do wejścia internet ale nic się nie dzieje
Jak już na to odpowiesz, to będziemy dalej myśleć co z tym zrobić.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
Chodzi mi o ten kabel ethernet no a nie ma jakiegoś taniego modemu ethernet pod neostrade.
-
Czyli modem obecny masz na USB? Tak czy nie?
Trzeba by poszukać coś na allegro co tam teraz mają. Może by się coś znalazło.quba 22 pisze:nie ma jakiegoś taniego modemu ethernet pod neostrade.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
- wojteks
- *** Administrator ***
Oddaj ten router w sklepie gdzie kupiłeś i kup taki z wbudowanym modemem ADSL (np. Linksys wag200g, tp-link 8910g, jakiś pentagram albo cos z www.draytek.pl )quba 22 pisze:wczoraj kupiłem router D-Link DIR-615 no i teraz mam z nim problem
Nie pomagam na PW!
-
Tak teraz mam modem USB.
No a jak myślicie cz w mediamarkt pozwolili by go wymienić. No a jak patrzyłem na te modemy ethernet to kosztują ponad 200 zł
No a jak myślicie cz w mediamarkt pozwolili by go wymienić. No a jak patrzyłem na te modemy ethernet to kosztują ponad 200 zł
-
Myślę, że jeżeli kupisz coś w tej samej cenie lub droższy router, to powinni pozwolić. I wymiana będzie najlepszym wyjściem skoro masz modem USB.quba 22 pisze:No a jak myślicie cz w mediamarkt pozwolili by go wymienić.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
- wojteks
- *** Administrator ***
Raczej w MM nie ma problemów z wymianą sprzętu (gorzej jak chce się oddać).quba 22 pisze:No a jak myślicie cz w mediamarkt pozwolili by go wymienić.
Nie pomagam na PW!
-
Wielkie dzięki wszystkim za odpowiedź.
No i myślę że dzisiaj pojadę to tego MediaMarkt
No i sorki że napisałem w złym dziale bo dopiero pierwszy raz tu jestem no i router też pierwszy raz na oczy widzę.
No i myślę że dzisiaj pojadę to tego MediaMarkt
No i sorki że napisałem w złym dziale bo dopiero pierwszy raz tu jestem no i router też pierwszy raz na oczy widzę.
-
Super wczoraj byłem w media markt no i wymieniłem router na D-Link DSL2640B no i oczywiście kazali mi wydać taką kwotę jak za tamten poprzedni no i teraz mam tego routera ADSL i nie wiem cz przy wyłączonym PC cie będzie się dało odbierać neta
- wojteks
- *** Administrator ***
Właśnie po to jest router żeby komputer nie musiał być włączony jak inne urządzenia mają mieć dostęp do netu.quba 22 pisze:nie wiem cz przy wyłączonym PC cie będzie się dało odbierać neta
Nie pomagam na PW!
-
Po to jest routerquba 22 pisze:nie wiem cz przy wyłączonym PC cie będzie się dało odbierać neta
![:]](./images/smilies/splash.gif)
Rozumiem, że teraz pytasz jak to skonfigurować? Tu masz trochę o tym:
Konfiguracja routerów do podziału łącza internetowego dla komputerów podłączonych za pomocą kabla (ethernetowa skrętka) i bezprzewodowo (WiFi)
Zobacz też na inne posty w tamtym wątku.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)