internet w mio p560
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
internet w mio p560
witam kolegów i proszę o pomoc.
Moja sprawa wygląda tak mam MIO p560 i SE k810 łącze je przez bluetooh już czytam tu na forum konfiguracje i mi to nie chce sie połączyć.;
Prosił bym o wytłumaczenie mi całej instrukcji co jak ustawić w mio bo telefon ma skonfigurowane połączenie gprs i w nim sie łączy internet bez problemu .
Moja sprawa wygląda tak mam MIO p560 i SE k810 łącze je przez bluetooh już czytam tu na forum konfiguracje i mi to nie chce sie połączyć.;
Prosił bym o wytłumaczenie mi całej instrukcji co jak ustawić w mio bo telefon ma skonfigurowane połączenie gprs i w nim sie łączy internet bez problemu .
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: internet w mio p560
Wg. której recepty to ustawiałeś? Wg. tego?? > Udostępnianie połączenia z PDA (Windows Mobile) i Symbiana na PC <przemcionet pisze:czytam tu na forum konfiguracje i mi to nie chce sie połączyć.;
Ale jak rozumiem, internet ma udostępnić SE k810 na MIO? Czyli musi być odwrotnie.
Trochę może inny sposób, bo z PC jest przedstawiony tu: > ICS przez bluetooth do komórki <
Z PDA musisz teoretycznie zrobić podobnie od punktu 15.
ale szczegółów nie podam, bo nie bawiłem się w to.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
- Początkujący użytkownik forum
Sony ericson ma udostępnić internet dla mio. Nie pamiętam czy podałem siec, jest to w plusie.
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2009-01-14, 15:15 ]
Poprawa pisowni.
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2009-01-14, 15:15 ]
Poprawa pisowni.
Ostatnio zmieniony 2009-01-14, 15:14 przez przemcionet, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Zatem spróbuj czegoś podobnego jak w drugim linku. Niestety gotowego rozwiązania chyba na forum nie ma. A ja nie mam obydwu urządzeń aby to sprawdzić. Może ktoś inny będzie miał podobny zestaw.przemcionet pisze:Sony ericson ma udostępnić internet dla mio
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Nie da rady próbowałem, WM nie widzi usługi PAN innych urządzeń.Zatem spróbuj czegoś podobnego jak w drugim linku
Jeśli to ma być bezpośrednio to można skonfigurować na mio połączenie modemowe:przemcionet pisze:Sony ericson ma udostępnić internet dla mio.
najpierw trzeba sprawdzić ustaiwenia telefonu, łączym telefon z kompem, odpalamy hyper terminal tam wybieramy port com telefonu, i wpisujemy at+cgdcont? oglądamy w pod którym numerkiem kryje się apn intenet, zapamiętujemy sobie ten numerek rozłączamy komorke i kompa
Potem w palmtopie (tak jest na WM 6.1)
Usawienia -> połączenia -> dodaj nowe połączenie modemowe -> wybierz modem ->bluetooth -> wyszukujemy komórke -> nastepny ekran: wpisujemy numer telefonu *99***x# jako x wpisujemy zapamietany przez nas numer -> użyktownik zwykle nie ma znaczenia, sprawdzamy tylko w zaawanasowanych czy aby na pewno ip i dns z automatu są przypisywane. Potem należy jeszcze sprawdzić czy nasze nowe połączenie jest ustawione jako domyślne. To tyle musi działać sprawdzone na k610i
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
Nawet w WM 6.1??krystianb pisze:Nie da rady próbowałem, WM nie widzi usługi PAN innych urządzeń
Czyli coś w rodzaju <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7211" target="_blank">»Dial-up«</a>krystianb pisze:Jeśli to ma być bezpośrednio to można skonfigurować na mio połączenie modemowe:
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Nawet, chciałem sobie z kompa udostępnić, żeby tyle pradu co wifi nie żarło ale jakoś mi nie wychodziło, usług nie widział. To samo w SE też mam PAN którego windows normalny widzi i działa całkiem dobrze, WM modem, coma i zdalne sterowanie w telefonie widzi PAN'a juz nie.BliSki pisze:Nawet w WM 6.1??

Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
Z ciekawości kiedyś sprawdzę, czy PDA zobaczy mi modem w starej Nokii. Tylko czasu na to nie mamkrystianb pisze:WM modem, coma i zdalne sterowanie w telefonie widzi PAN'a juz nie.

Pozdr, (R) BliSki. (tm)