Zmiana IP routera linksys pod telefon

Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Mr Killer
Początkujący użytkownik forum

Zmiana IP routera linksys pod telefon

Post autor: Mr Killer »

A więc Chciałem mieć internet BT w telefonie był temat Internet BT w telefonie co i jak ale pojawiły się schody z połączenie mostkowym. Z braku czasu nie przeglądałem dokładnie forum, czy nie ma już tego typu problemu.
Ale sprawa wygląda tak mam BT 2.0(to raczej nie ważne:P), viste, i router linksys działający na 192.168.0.1 i maska 255.255.255.0 a na tym IP ma latać BT, antena w laptopie też już odbiera na 192.168.0.1 i masce 255.255.255.0 (ale to chyba logiczne, sam nie wiem)
I Pytania:
1. Czy moge zmienić IP routera(ale żeby nic nie popsuć)
2. Czy moge z BT działać na innym IP(o ile wiem chyba nie ;/)- to znaczy: że router działa na 192..... antena z wi-fi też, ale bt na innym
Przepraszam, bo namieszałem ale pomóżcie albo dajcie linki do podobnych tematów.
Pozdrawiam

[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2009-01-15, 06:46 ]
Poprawa pisowni i linka.
Ostatnio zmieniony 2009-01-15, 06:45 przez Mr Killer, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Re: Zmiana IP routera linksys pod telefon

Post autor: krystianb »

Pierwsze co można spróbować, to zajrzyj do mojego podpisu, tylko zamiast kroków 8, 9, 10 zmostkuj karte sieciową (tą z której odbieraz internet z routera) z kartą sieciową bluetooth (zaznacz obie i z menu kontekstowego wybierz połączenia mosktowe) jest duża szansa, że zadziała. Aha jaki masz telefon, bo jak do tej pory to chyba tylko na SE działa takie udostępnianie netu po BT.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: Zmiana IP routera linksys pod telefon

Post autor: Jo_gurt »

Mr Killer pisze:1. Czy moge zmienić IP routera(ale żeby nic nie popsuć)
Ja tylko dodam (na wszelki wypadek) - tak, możesz. Jeśli kompy śmigają na DHCP to nie powinno być w ogóle żadnych problemów.
ODPOWIEDZ