Moim zdaniem usługa jest naprawdę super i w końcu ktoś coś zaoferował dla mieszkańców małych miasteczektracer.on pisze:N CDMA to jak na razie działa to dobrze, nie mam nic do zarzucenia.
Orange Freedom PRO - CDMA - umowy i regulamin
Moderator: Moderatorzy
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: Orange Freedom PRO - CDMA - umowy i regulamin
-
- Początkujący użytkownik forum
cesja
Witam,
czy ktoś się orientuje czy jest możliwość wykonania cesji Freedom Pro? Na infolinii mowia, ze tak, a w punkcie sprzedazy czarują, ze sie da, a inni, ze sie nie da. W regulaminie nie ma nic nt cesji. Jakies wskazowki, gdzie szukac info o tym?
czy ktoś się orientuje czy jest możliwość wykonania cesji Freedom Pro? Na infolinii mowia, ze tak, a w punkcie sprzedazy czarują, ze sie da, a inni, ze sie nie da. W regulaminie nie ma nic nt cesji. Jakies wskazowki, gdzie szukac info o tym?
- tracer.on
No dostałem dziś fakturę z okresem rozl. 23.11-24.14 na kwotę 69 zł.
Jak tam wasze reklamacje?
Jaki adres mailowy do reklamacji?
Jak tam wasze reklamacje?
Jaki adres mailowy do reklamacji?
--
-
- Stały użytkownik forum
Moja reklamacja chyba dalej jest rozpatrywana. Mailowo możesz to zrobić logując się na stronie Orange do swojego profilu i klikając kontakt z BOK.
- tracer.on
Dzisiaj byłem w POKu gdzie zawierałem umowę i zwracają kasę 69Pln.
Oni zwrócą a ja mam opłacić Fak. żeby była wpłata na moje konto.
Jakbym miał paragon to by mi od razu wypłacili 69.
Tak twierdzili w moim Poku.
Oni zwrócą a ja mam opłacić Fak. żeby była wpłata na moje konto.
Jakbym miał paragon to by mi od razu wypłacili 69.
Tak twierdzili w moim Poku.
--
- tracer.on
Byłem wczoraj w Orange i wszystko ma niby być w porządku.
Ktoś z Poku skserował Fak i po wszystkim nic nie trzeba płacić i zwracać, mają przysłać korektę, a następną fakturę należy opłacić zgodnie z terminem.
Ktoś z Poku skserował Fak i po wszystkim nic nie trzeba płacić i zwracać, mają przysłać korektę, a następną fakturę należy opłacić zgodnie z terminem.
--
-
- Stały użytkownik forum
Nie no bez jaj!!! Reklamacja dalej nie rozpatrzona a tu na swoim koncie w Orange sprawdzam i już następną fakturę wystawili na, UWAGA 129zł!!!!!!!!!!! Za co??????????
- ryvar72
- Użytkownik forum
Jak sprawdzacie konto w orange, ja nie mogę się zalogować na dane z umowy.
-
- Stały użytkownik forum
Login masz zapewne CDMXXXXXX, spróbuj bez @orange.pl
hasło to te dziwne znaki chyba...
hasło to te dziwne znaki chyba...
- ryvar72
- Użytkownik forum
Dzięki, wcześniej próbowałem CDMXXXXXX ale razem z @orange.pl
A odnośnie
A odnośnie
to właśnie napisałem kolejną reklamację, bo również widzę u siebie 129 zł i nie wiem za co.soprano99 pisze:Nie no bez jaj!!! Reklamacja dalej nie rozpatrzona a tu na swoim koncie w Orange sprawdzam i już następną fakturę wystawili na, UWAGA 129zł!!!!!!!!!!! Za co??????????
-
- Stały użytkownik forum
Heheheheheheheheheh, kochany Ołancz!!! Ja napisałem i dzwoniłem, pan w ogóle zdziwiony, nie wie nawet o jaką ofertę chodzi.
PS, poprzednia rekalamacja dalej nierozpatrzona.
PS, poprzednia rekalamacja dalej nierozpatrzona.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Ile dni? Jakieś warunki lub roszczenie podałeś w niej? Wysyłałeś pocztą polecony z potwierdzeniem odbioru?soprano99 pisze:PS, poprzednia rekalamacja dalej nierozpatrzona.
-
- Stały użytkownik forum
Reklamowałem poprzednią fakturę, 69 zł za aktywację, którą przecież opłaciłem w salonie. Było to ok 22 grudnia, najpierw mailem, potem zgłoszenie telefoniczne. I jak na razie zero odzewu.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
W świetle obowiązującego prawa reklamacja na którą przedsiębiorca nie odpowiedział w ciągu 30 dni jest uznana za rozpatrzoną na korzyść składającego. Konsument ma 12 miesięcy na odwołanie się od decyzji przedsiębiorcy.
Problem tutaj może być, że to telefonicznie i mailem.
Wypadałoby napisać reklamację na piśmie i wysyłać z potwierdzeniem odbioru (żółta kartka). Inaczej nic nie ruszy bo będą "rozmydlać" sprawę.
Problem tutaj może być, że to telefonicznie i mailem.
Wypadałoby napisać reklamację na piśmie i wysyłać z potwierdzeniem odbioru (żółta kartka). Inaczej nic nie ruszy bo będą "rozmydlać" sprawę.
- wojteks
- *** Administrator ***
Robiłem ostatnio reklamacje w Plusie i telefon wystarczył a kwota zwracana przez Plusa została uwzględniona w najbliższym rachunku.ja.michal pisze:Wypadałoby napisać reklamację na piśmie i wysyłać z potwierdzeniem odbioru
Nie pomagam na PW!
-
- Stały użytkownik forum
Zgodnie z umową punkt V.3ja.michal pisze: Problem tutaj może być, że to telefonicznie i mailem.
"Wszystkie reklamacje dotyczące usług świadczonych na podstawie niniejszego regulaminu można zgłaszać telefonicznie, zgodnie z &4 ust. 5...."
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
No tak. Ja nie mówię, że niemożna, ale jaki masz dowód?soprano99 pisze:Zgodnie z umową punkt V.3
Papier to papier.
-
- Stały użytkownik forum
Mam dowód - zrzut strony internetowej z historią zgłoszeń za pomocą maila. Z datami i w ogóle.
-
- Początkujący użytkownik forum
mam problem mianowicie jak aktywować usługę Pakiet Złotówek na jaki numer trzeba wysłać sms i o jaka treść??
-
- Stały użytkownik forum
Pakiet złotówek aktywujesz na swoim koncie abonenta w Orange. Numer oczywiście w sieci Orange a złotówki do Orange i TPSA.
-
- Użytkownik forum
w jakim ty swiecie zyjeszsoprano99 pisze:Mam dowód - zrzut strony internetowej z historią zgłoszeń za pomocą maila. Z datami i w ogóle.

mozesz sobie tym zrzutem billingow coś podetrzec za przeproszeniem... walczylem z era 3 miesiace bo pobrali mi 100 zl z konta miesiac po zakonczeniu umowy i dopiero pismo z grozba podania ich do sadu zaskutkowalo blyskawicznie...
a co do reklamacji... albo pisemnie albo idzcie do salonu firmowego niech wam to sprostuja na miejscu i sprawa bedzie zalatwiona bez zbednch ceregieli... jak chodzicie to jakichstam punktow partnerskich to sie nie dziwcie ze tak jest... idzcie do ery gdzie siedzi jakas blondi i zapytajcie ja o obsluge jakiegos htc ;d zapyta was co to w ogole jest zapewne (u mnie tak jest) takze nie narzekajcie

[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2009-01-26, 08:32 ]
Poprawiłem pisownię.
Ostatnio zmieniony 2009-01-26, 08:31 przez LeNDo, łącznie zmieniany 1 raz.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Ma prawo nie wiedzieć bo oni MDA sprzedająLeNDo pisze:. idzcie do ery gdzie siedzi jakas blondi i zapytajcie ja o obsluge jakiegos htc

Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Stały użytkownik forum
Odpowiedź na reklamacje:
Kod: Zaznacz cały
Szanowny Panie,
Dziękuję za zgłoszenia reklamacyjne, które wpłynęły do PTK Centertel Sp. z o. o. w dniach (...). Z uwagą zapoznałam się z ich treścią i sytuacją na Pana koncie abonenckim.
Informuję o pozytywnym rozpatrzeniu wniesionych reklamacji. Wystawiam korekty do faktur z dnia (...).
Na dzień 15,04,09 saldo Pana konta abonenckiego wynosi 49zł do zapłaty. Proszę o wpłatę przy użyciu przygotowanego blankietu wpłaty.
Zdaję sobie sprawę, że taka sytuacja nie powinna mieć miejsca. Za wszystkie utrudnienia bardzo Pana przepraszam.
Miło mi, że pozytywnie zakończyłam zgłaszaną przez Pana sprawę.
z poważaniem,
Joanna xxxxxxx
-
- Użytkownik forum
Witam. Mam internet Freedom Pro już drugi miesiąc i na razie wszystko jest OK tylko że dzisiaj dostałem fakturę na kwotę 129 zł. Dodam że aktywacje zapłaciłem przy zakupie routera, ale nawet jakby naliczyli ją drugi raz to wychodzi 69+49=118. Czytając posty wyżej widzę że inne osoby też dostały fakture na taką kwotę. W związku z tym mam pytanie: jaki jest najlepszy sposób na reklamacje- przez internet czy pocztą na piśmie? A może jest możliwość załatwienia tego w salonie Orange?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Moc dowodową mają listy polecone wysłane pocztą. Polecony (zachować druk nadania) i potwierdzenie odbioru (żółta kartka - zachować). No i oczywiście mieć to pismo w 2 egzemplarzach. Jeden właśnie wysłać, a drugi sobie zostawić i podpiąć dowód nadania i potwierdzenie odbioru.slawek-80 pisze:jaki jest najlepszy sposób na reklamacje- przez internet czy pocztą na piśmie?
-
- Stały użytkownik forum
Witam. Ostatnio do mnie przyszedł rachunek na 246,46 PLN za okres rozliczeniowy 1.02-28.02 przy czym usługę brałem 23.02...
Oczywiście skontaktowałem się z BOK telefonicznie (nawet nie trwało to długo) po czym podając kod abonencki miły Pan z Orange sprawdził moje konto i powiedział, żeby tej faktury nie opłacać bo to jest ich błąd w systemie i wszystko jest już ok. Następna faktura jaka ma przyjść to na 49PLN...Mam nadzieję bo takie niespodzianki podnoszą lekko ciśnienie 

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Niech Ci to na piśmie dadzą.centrix23 pisze:Orange sprawdził moje konto i powiedział, żeby tej faktury nie opłacać bo to jest ich błąd w systemie i wszystko jest już ok.

- czarny
- Stały użytkownik forum
Miałem to samo fakturka na 231,48
szybciutko za telefon,
(połączenie od razu),przedstawiłem sprawe pani sprawdziła dane i od razu,że błąd systemu ,że przeprasza nie kazała płacić tylko czekac za nastepną fakturą.
Cztery dni od złozenia reklamacji dotarło do mnie pismo od Pana Michała Knapa doradcy w departamencie obsługi klienta indywidualnego
"Dziękujemy za zgłoszenie,które wpłyneło do BOK.Uprzejmie informuję ,że rozpatrzyliśmy je pozytywnie
Jednocześnie potwierdzam,że dokonałem korekty błednie naliczonych opłat za ofertę OFP w wysokości 231,48 .Saldo do wpłaty na Pana koncie na dzień dzisiejszy wynosi 0 zł.
Cieszę się ,że mogłem być pomocny w rozwiązaniu Pana sprawy."
To rozumiem szybko i sprawnie .

(połączenie od razu),przedstawiłem sprawe pani sprawdziła dane i od razu,że błąd systemu ,że przeprasza nie kazała płacić tylko czekac za nastepną fakturą.
Cztery dni od złozenia reklamacji dotarło do mnie pismo od Pana Michała Knapa doradcy w departamencie obsługi klienta indywidualnego

"Dziękujemy za zgłoszenie,które wpłyneło do BOK.Uprzejmie informuję ,że rozpatrzyliśmy je pozytywnie
Jednocześnie potwierdzam,że dokonałem korekty błednie naliczonych opłat za ofertę OFP w wysokości 231,48 .Saldo do wpłaty na Pana koncie na dzień dzisiejszy wynosi 0 zł.
Cieszę się ,że mogłem być pomocny w rozwiązaniu Pana sprawy."

To rozumiem szybko i sprawnie .

Ostatnio zmieniony 2009-03-11, 20:28 przez czarny, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Stały użytkownik forum
W sumie nie zapytałem o to, ale dzwoniłem do Nich 2 razy - za pierwszym razem mnie rozłączyłoja.michal pisze:Niech Ci to na piśmie dadzą.

Ja zostałem ''zaskoczony''właśnie przed chwilą
CDMA mam od 22stycznia,zapłaciłem 249zł.za ruter i 69zł.aktywacja i do dzisiaj cisza.Przed chwilą przyszedł sms na neta orange free premium który mam jeszcze do 5go maja-cykl rozliczeniowy 10go z płatnością do 24go-w smsie pisze do zapłaty 240zł.
Więc myślę że naliczyli to razem z CDMA ale dlaczego aż tyle??za Ofree 120zł.a reszta to za co?Przyjdzie faktura to trzeba będzie "wytoczyć działa"