Przynzam ze w sprawach bezprzewodowego internetu jestem zupełnym laikiem, lecz jesli chodzi i radzenie sobie z komputerem to jakoś daje sobie radę.
Zacznę sprawę od początku, chciałbym kupić używanego laptopa ( cena około 700zł PIII700Mhz ) laptop nie bedzie miał prawdopodobnie złącza abym podczepił kartę PCMCIA dlatego jedynym rozwiązaniem jest modem usb.
Chciałbym posiadać bezprzewodowy internet na terenie internatu lecz nie wiem jaka opcje wybrac do wyboru w pl mamy 3 sieci, stac mnie na okolo 60 zł miesiecznie bez dodatkowych kosztow i zalezy mi aby dostep do sieci był stały.
Czyli musze wybrac sobie modem, nie stac mnie na duzy wydatek patrzyłem w ofertach sieci i tam sa modemy ale czy moge kupic inny modem np na allegro uzywany od kogos <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> koszy bedzie nizszy.
Siec nie musi byc superszybka bo w internacie takowa nie jest mi potrzebna to co mam w domu spokojnie mi wystarcza ( 2Mb

Jesli ktos ma czas i nerwy to poprosze o przyblizony kosztorys ile to bedzie mnie kosztowac. (abonament, modem, dodatkowe koszty)
Dodam ze internat znajduje sie na terenie Gorzowa Wielkopolskiego a sam mieszkam w Pile.
Z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam