E160 jako webcam
Moderator: Moderatorzy
- Adamgl
- Specjalista bezprzewodowy-junior
E160 jako webcam
Spotkał się ktoś z taką sytuacją? podłączam modem komputera (laptopa z XP ) i co kilka podłączeń modem jest wyczuwany przez komputer jako "Acer Crystal Eye webcam #2" na laptopie z Vistą ten problem nie występuje.
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: E160 jako webcam
Dziwna sprawa. Ja się z czymś takim nie spotkałem. A sprawdzałeś ten modem na innym kompie z XP? Pytanie dodatkowe z jakiego źródła masz drivery do niego?
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
- Adamgl
Właśnie nie mam więcej komputerów z XP mam jeszcze tylko 2 z Vistą. Drivery mam te co były w modemie czyli od playa
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
U żadnego kolegi nie masz XP?
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
- Adamgl
Dzięki za pomoc ale dzisiaj musiałem oddać modem
wczoraj jak go kupowałem to nie mogli wystawić mi paragonu więc poszedłem dzisiaj odebrać paragon i usłyszałem że mam im przynieść modem a oni zwrócą mi pieniądze bo ta promocja jest a jednocześnie jej nie ma. W zamian zaproponowali mi modem E220 za 299zł czyli znowu muszę myśleć czy kupić E220 w Playu za 299zł czy E160 w Erze za 399zł.

Kurcze, jestem w takiej samej sytuacji. Ja tam im go nie oddam... Tez kupowales moze w Zlotych Tarasach w Warszawie? Bo widzialem na necie ze pare innych osob z innych miast tez kupilo wczoraj. To w koncu jak to jest z ta promocja. Byla jeden dzien? <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> jej nie bylo? Bedzie za pare dni? Pytam, bo chcialem polecic paru osobom te modemy z play...Adamgl pisze:Dzięki za pomoc ale dzisiaj musiałem oddać modemwczoraj jak go kupowałem to nie mogli wystawić mi paragonu więc poszedłem dzisiaj odebrać paragon i usłyszałem że mam im przynieść modem a oni zwrócą mi pieniądze bo ta promocja jest a jednocześnie jej nie ma.
PS. A w temacie - uzywales kiedys takiej kamery na tym komputerze? Jesli tak, to na 99% jej sterowniki troche zbyt zaborcze sie okazuja i stad problem.
- Adamgl
Ja to się ciesze że się go pozbyłem bo już wczoraj wieczorem miałem dziwne informacje "modem nie został atywowany" a dzisiaj się dowiedziałem że te zestawy na kartę są rejestrowane w systemie. Chyba jednak dołoże i kupię go w Erze.ageoflegends pisze:Ja tam im go nie oddam
Nie, ja kupowałem w Gliwicachageoflegends pisze:Tez kupowales moze w Zlotych Tarasach w Warszawie?
Kamera jest wbudowana w komputer (laptopa) mam 2 laptopy z ta samą kamerą i na tym z XP był problem a na tym z Vistą nie, pomijając to że co chwilę pisało o aktywacji.ageoflegends pisze: A w temacie - uzywales kiedys takiej kamery na tym komputerze?
Nie za bardzo wierze. A nawet jesli to zawsze mozna sobie kupic drugi zestaw na kartę za 19 zlotych. Ja juz nawet jeden zapasowy mam.Adamgl pisze:Ja to się ciesze że się go pozbyłem bo już wczoraj wieczorem miałem dziwne informacje "modem nie został atywowany" a dzisiaj się dowiedziałem że te zestawy na kartę są rejestrowane w systemie.ageoflegends pisze:[...]
A czemu nie np. tutaj:Chyba jednak dołoże i kupię go w Erze.
http://sklep.playmobile.pl/ecommerce/co ... 160-001-00
(nie wiem czy link zadziala - w kazdym razie b. latwo znalezc te zestawy na sklep.playmobile.pl)
Te zestawy po 129 sa normalnie nawet dzis dostepne w eshopie Playa. A potem gdybys chcial mozna przez internet zdjac tego simlocka za 15 euro i uzywac chocby w Erze jesli Play Tobie nie pasuje. Albo na zmiane zaleznie od miejsca przebywania.
Az dziwne ze jedni i drudzy mieli awarie kas w tym samym czasie... a mowili cos czemu w ich punkcie nie ma juz tej promocji?Nie, ja kupowałem w Gliwicachageoflegends pisze:[...]
Tajemnicza historia. Jakby co, to probowalbym odinstalowac modem i kamere, a potem najpierw zainstalowac sterownik do modemu, a dopiero potem do kamery...Kamera jest wbudowana w komputer (laptopa) mam 2 laptopy z ta samą kamerą i na tym z XP był problem a na tym z Vistą nie, pomijając to że co chwilę pisało o aktywacji.ageoflegends pisze:[...]
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2009-01-16, 21:25 ]
Wycinam zbędne cytaty. Proszę nie cytować samego siebie!
Ostatnio zmieniony 2009-01-16, 21:23 przez ageoflegends, łącznie zmieniany 1 raz.
- Adamgl
Awarii kas nie mieli, nie mieli tych zestawów z systemieageoflegends pisze:Az dziwne ze jedni i drudzy mieli awarie kas w tym samym czasie
Dowiedziałem się zestaw promocyjny nie składa się z tych modemów co sprzedają z abonamentem i karty sim tylko są to gotowe przygotowane zestawy w innym opakowaniu i pokazała na komputerze jak to powinno wyglądaćageoflegends pisze:a mówili cos czemu w ich punkcie nie ma juz tej promocji?
W takim opakowaniu powinien być ten modem

-
- Guru bezprzewodowy
Czemu ja nic o tym nie wiem?Adamgl pisze:Dowiedziałem się zestaw promocyjny nie składa się z tych modemów co sprzedają z abonamentem i karty sim tylko są to gotowe przygotowane zestawy w innym opakowaniu i pokazała na komputerze jak to powinno wyglądać
W takim opakowaniu powinien być ten modem
- Adamgl
Kupowałeś ten zestaw i dostałeś paragon?marens pisze:Czemu ja nic o tym nie wiem?
-
- Guru bezprzewodowy
Chodzi mi o tą promocję, widzę że przegapiłem. Jutro może być za późno ale znam parę osób które są chętne na ten modem.Adamgl pisze:Kupowałeś ten zestaw i dostałeś paragon?
No ja nie wiem jak gdzie indziej, ale moi mieli autentyczna awarie kas. Powiedzial mi o tym czlowiek przy wejsciu czestujac mnie cukierkiem krowka z logiem play jeszcze zanim powiedzialem co chce kupic.Adamgl pisze:Awarii kas nie mieli, nie mieli tych zestawów z systemieageoflegends pisze:[...]
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2009-01-17, 09:38 ]
Wycinam zbędne cytaty. Proszę nie cytować samego siebie!
Ostatnio zmieniony 2009-01-17, 09:37 przez ageoflegends, łącznie zmieniany 1 raz.
- Adamgl
Jak ja kupowałem to szukała tego w komputerze ale nie mkogła znaleźć czli chyba działao wszystko.
Dzwoniłem poł godziny temu do jednego z salonów Play i oczywiście dowiedziałem się że nie ma i zaproponował mi model E220 za 299zł i powiedział że przy zakupie wymagany jest dowód osobisty do umowy
od kiedy to jak się kupuje coś na kartę to spisuję się umowę?
Dzwoniłem poł godziny temu do jednego z salonów Play i oczywiście dowiedziałem się że nie ma i zaproponował mi model E220 za 299zł i powiedział że przy zakupie wymagany jest dowód osobisty do umowy

-
Ja dostalem normalny modem i osobno starter. Wiem, ze chcieli cos spisywac czy rejestrowac, ale powiedzialem ze i tak wrzuce starter z abonamentu i nie potrzebuje. Na paragonie mam dwie pozycje - modem za 110PLN i starter za 19PLN. Modemik dziala pieknie
Czasem przerwie polaczenie, ale to z winy samego operatora a nie modemu. Na Omni i N95 tez mi zrywalo polaczenia.

- Adamgl
Znalazłem sklep w którym sprzedali mi E160 za 129zł lecz niestety i przy tym modemie był ten sam problem co opisywałem na początku, ostatecznie zdecydowałem się na zestaw za 299zł z modemem E220 i nie mam żadnych problemów działa idealnie nawet o wiele szybciej łączy niż E160.
-
Twoj problem nie byl z modemem, ale z zasmieconym systemem operacyjnym. Ja wrzucilem kolejno na dwa kompy z WinXP i ruszyl bez problemu. Potem na noteboka Acer z Vista i tez pieknie dzialal. Laczy sie praktycznie natychmiast po kliknieciu connect.Adamgl pisze:Znalazłem sklep w którym sprzedali mi E160 za 129zł lecz niestety i przy tym modemie był ten sam problem co opisywałem na początku
- Adamgl
Zaśmieconym? jedyne co jest zainstalowane to Windows i Office laptop jest nowy dopiero co kupiony.temp333 pisze:Twoj problem nie byl z modemem, ale z zasmieconym systemem operacyjnym.
Na moim drugim laptopie Acer z Vistą Home Premium działał bez problemu jedynie miał problemy na XP.temp333 pisze:Potem na noteboka Acer z Vista i tez pieknie dzialal.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Coś z tymi XP są problemy. Może sterowniki po prostu niedomagają?Adamgl pisze:jedynie miał problemy na XP.
U mnie zintegrowana karta dźwiękowa na PC dawała dźwięk z głośniczka systemowego. Rotacje ze sterami i inne kombinacje softwarowe nic nie dały. Zainstalowałem Vistę i problem zniknął. Powróciłem niestety do XP bo na Vistę P4 1.8 za słaby. Karta dźwiękowa na PCI wsadzona a zintegrowana wyłączona.
Tak więc może sterowniki jakoś nie chodzą jak powinny w XP, albo kolejne łaty od MS tak mieszają, żeby zniechęcić ludzi do XP.
- Adamgl
Jak do teraz na cały czas mam właczony internet z Playa i nie było żadnych problemów mam nadzieję ich nie bedzie, trudno zamiast E160 jest E220 za dużo na temat tego modelu nie wiem ale mam nadzieję że nie był to aż tak zły wybór.
A co do laptopa to chwestia czasu i tego XP zastąpi Vista.
A co do laptopa to chwestia czasu i tego XP zastąpi Vista.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Ja to z tego co czytam i obserwuję E220 to jest jak ruski śmigłowiec (obciosany siekierą). Działa w każdych warunkach. Nie do zajeżdżenia.Adamgl pisze:jest E220 za dużo na temat tego modelu nie wiem ale mam nadzieję że nie był to aż tak zły wybór

- Adamgl
Już sam nie wiem co o ty myśleć podłączam dzisiaj mój E220 jest dzwięk w komputerze taki jak po podłączeniu czegoś na modemie świeci się zielona kontrolka i komputer modemu nie wyczuwa, restarty komputera nic nie dają
a zastanowiło już mnie to że modem nie był fabrycznie zaplombowany, ciekawe co teraz zrobią czy wymienią mi na nowy czy wezmą go do naprawy.
[ Dodano: 2009-01-18, 16:20 ]
Niestety nie wymienili zabrali go do naprawy a na ten czas dali mi zastepczy.

[ Dodano: 2009-01-18, 16:20 ]
Niestety nie wymienili zabrali go do naprawy a na ten czas dali mi zastepczy.