dzięki temu podłącze kamerke tak jak do telewizora i nagram jakims programem obraz z dźwiękiem, tylko nie moge tego niegdzie w sieci znależć( w Polsce)
help!
Moj lapek nie ma pcmcia, kupiłem go w irlandii, i był bez tego wejscia, a te same laptopy sprzedawany w polsce mają pcmcia, moj za to ma 100MHz więcej, troche to dziwne
zaraz zaraz, to ja myslalem ze chodzi ci wlasnie o to:)
Wlasnie tego wejscia expres card nie ma,
a jesli chodzi o pcmica, to mozna wogle cos jeszcze podłączyc do lapka tak jak w pc?
AdiosAmigos pisze:Tylko czy tym cudem zgram na komputer film z kamery CYFROWEJ?
Zgrasz ale analogowo! Jakość będzie najprawdopodobniej fatalna, na twoim miejscu to postawił bym flaszke jakiemuś znajomemu co ma kompa z firewire i u niego zgrał.
[ Dodano: 2009-01-17, 16:38 ]
Jaco pisze:Ja zgrywałem normalnym kablem na USB dostarczonym razem z kamerą.
Jeśli kamera ma taką możliwość to można.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Jaco pisze:Ja zgrywałem normalnym kablem na USB dostarczonym razem z kamerą. Użyłem Windows Movie Maker.
Niektóre kamery są takie, że poprostu mozna zgrac film przez usb, niestety w Canonach tak nie jest ;(
Chyba ze bym przerobił kabelek mini dv z wtyczką usb.. myslice ze to możliwe? ;D
Przeczytalem na innym forum ze to nie możliwe.
AdiosAmigos pisze:Widziałem kiedys na tym forum, ze ktos pisał o takim czytniku pcmcia pod usb
Ale co ci po czytniku jeśli zapis jest tylko na miniDV. Wiesz. Weź tę kasetkę i pójdź do fotografa i on zgra ci to na płytę. To będzie lepsze rozwiązanie niż kombinowanie z kablem.
AdiosAmigos pisze:Za taką cenę to prędzej bym pcta kupił i do tego firewire za 30 zł
Ja bym rozważył sprzedaż posiadanego laptopa i zakup innego z firewire wbudowanym, spokojnie może być używany (ja już kupiłem 2 używane laptopy, wyglądały jak nowe i raczej nie były refurbished/refabricated)
Inna sprawa, że do obróbki video pasuje mieć twarde dyski w RAID i jak największe pojemności a to wyklucza laptopa. Oczywiście wypasiony procesor i dużo pamięci też się przydaje.
Mi się przypomniało pewne urządzenie, co by się w sam raz nadawało, tylko że już nie jest produkowane, cięzko znaleźć: http://www.soundblaster.com/products/pr ... duct=11226 z tego co rozumiem to jest od razu sprzętowy encoder do mpeg2 podłączamy przez usb do kompa kamerke przez fire wire do urządzonka i zgrywamy gotowy mpeg. Cena tego też była kosmiczna.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!