Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.
Witam.. mam następujący problem: Po uzyskaniu połaczenia z netem na prędkośc EDGE sieć chodzi jakby chciała a nie mogła.. tzn. gdy przegląm strony(ich ładnowanie trwa oropnie wiele czasu ) w trayu gdzie sa te dwa monitorki od połączenia sieciowego potrafią w ogóle nie świecić co świadczy że nie odbiera danych.. a prędkość w programie NetMeter w porywach wynosi 7-8KB/s a normalnie nie przekracza 2KB/s chodzi gorzej jak na ograniczonym transferze... nie wiem kompletnie co z tym zrobić.. ale już kur*icy z tym dostaje... pomóżcie prosze... bo wkońcu modem wyleci za okno...
z góry dziex...
xivo po pierwsze nie ukrywaj bluzgow pod kropkami bo to z regulaminem niezgodne.
Po drugie. Sytuacja o ktorej piszesz nastepuje o kazdej porze dnia i nocy czy sa jakies pory w ktorych zjawisko ma miejsce? Jezeli tak to obciazany nadajnik i mozna by bylo pomyslec nad antena ale w Twoim modemie trzeba by bylo go rozebrac (i stracic gwarancje) i lutowac.
Po trzecie. System masz czysty, zaktualizowany? SP najnowszy jest?
Sytuacja ma miejsce głównie w popołudniu.. i zaczęło to się na początku roku.. wcześniej chodziło normanie... system mam gdzieś od 10 dni... czyli w miarę świerzy.. i mam zaistalowany SP3... a co do utraty gwarancji to raczej nie wchodzi w gre...
xivo moim skromnym zdaniem to zostaje Ci albo zmiana modemu na taki z wyjsciem antenowym albo sprobowac uzyc konektora albo przyzwyczaic sie do sytuacji. U mnie teraz jest podobnie i myslimy nad zmiana operatora.
Zmiana operatora.. heh to raczej nie wchodzi w gre bo umowę popisaliśmy we wrześniu... jeszcze spróbuje postawić system.. może to coś zmieni... a jak oddam modem na gwarancje bo wszystko zaczęło się psuć po wgraniu sterowników do prędkości 7,2 (wgrałem bo chciałem zobaczyć czy się coś polepszy i tak z głupoty wszystko się powaliło) z modemem już wcześniej były problemy nie chciał mi się komp włączać... nie szło się zalogować do sieci.. ale z tym się jakoś uporałem... a Tu po nowym roku... prędkość siadła...
Limicik ma UP +DL = 2GB/3GB.. a co to jest ta cesja umowy...? no nie napisałem bo myślałem że to już nie ma znaczenia... bo wszystko było jakiś czas ok... ale różnie bywało.. sorki za przeoczenie...
Twoja umowe bierze inna osoba. Ona ma krotszy okres, Ty pozbywasz sie calkowicie uslugi. Takie zerwanie umowy bez kary umownej tylko ze ze znalezieniem nowej osoby ktora zechce ten internet.
[ Dodano: 2009-01-17, 23:21 ]
xivo pisze:bo wszystko było jakiś czas ok...
Identycznie jak u mnie tylko w moim przypadku to w ogole nie dziala. Laczy sie ale nawet strony glownej google nie pokazuje tylko nie mozna wyswietlic strony.
Sundance_kid pisze:dentycznie jak u mnie tylko w moim przypadku to w ogole nie dziala. Laczy sie ale nawet strony glownej google nie pokazuje tylko nie mozna wyswietlic strony.
Tak nieraz się zdarza ale rzadko że się połączy i właśnie też nie można wyświetlić strony i z tego co zauważyłem to wtedy tylko wysyła dane ale nie odbiera...
A takie pytanka odnośnie cesji:
1. Słuchajcie tą osobę to ja muszę znaleźć sam czy oni w Plusie zasugerują kogoś?
2. Dużo z tym zachodu jest żeby to zrobić..?? Trzeba im coś udowadniać.. czy coś w tym stylu?
3. Często takie coś przyznają...??
Ostatnio zmieniony 2009-01-17, 23:45 przez xivo, łącznie zmieniany 1 raz.
xivo pisze:1. Słuchajcie tą osobę to ja muszę znaleźć sam czy oni w Plusie zasugerują kogoś?
Sam musisz. Oni wolą nowych klientów na 2 lata.
xivo pisze:2. Dużo z tym zachodu jest żeby to zrobić..?? Trzeba im coś udowadniać.. czy coś w tym stylu?
Znajdujesz osobę. Idziecie z dokumentami (ta osoba z takimi jak do podpisania umowy) do punktu. Mówisz, że chcesz cesję zrobić. Płacisz (chyba 60zł) no i robią cesję.
No to dzięki panowie za info.. jak bym miał jakieś pytania to napisze... tylko może być problem ze znalezieniem drugiej osoby... bo chyba będę miał możliwość wejścia w radiówkę... lepszy transfer by był... jakies 50-60KB/s to w porównaniu do iPlusa to megaprędkość...xD
Ja tak czasami ma w BlueConnect. Internet 'przestaje' sobie chodzić przez chwilę, by potem wrócić już do normalnego stanu. Po prostu nie odbiera danych. Pokazuje 0 bps.
Ale o tym to już pisałem na tym forum na szczęście nie staje się to zbyt często.
Jeszcze tylko 11 miesięcy...