Jak podzielić sygnał neostrady routerem DSL

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
verbal2
Początkujący użytkownik forum

Jak podzielić sygnał neostrady routerem DSL

Post autor: verbal2 »

Witam,

Proszę o pomoc w temacie :
Jak podzelić sygnał neostrady odbieranym na kompie z sytemem Vista Ultimate przy wykorzystaniu modemu DSL ?

Z góry dziękuję za pomoc i udzielane odpowiedzi :)

Pozdrawiam,
Darek
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Re: Jak podzielić sygnał neostrady routerem DSL

Post autor: Jaco »

verbal2 pisze:Jak podzelić sygnał neostrady odbieranym na kompie z sytemem Vista Ultimate przy wykorzystaniu modemu DSL ?
Poczytaj sobie :faq: gdyż tam jest wszystko napisane. :cfaniak:
verbal2

Kolego moderatorze pomóż mi znaleźć odpowiedź na ten konkretny problem - niby wszystko jest na FAQ ale nie pasuje do mojej sytuacji !
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

verbal2 pisze:Kolego moderatorze pomóż mi znaleźć odpowiedź na ten konkretny problem - niby wszystko jest na FAQ ale nie pasuje do mojej sytuacji !
Zasadnicze pytanie bo nic o tym nie piszesz. Jak chcesz podzielić ? Lan,wi-fi, na ile sprzętów,odległość. Może wydaje ci się że to są bzdety ale takie info na tym forum są bardzo ważne a Ty nic o tym nie piszesz. :cwaniak:
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

I przede wszystkim pytanie jak sobie wyobrażasz efekt końcowy. Tzn jaki sprzęt, jak to ma wyglądać?
verbal2

Jasne ! Już piszę.

Do kompa z Vistą Ultimate mam podłączoną usługę Neti "Net24" za pomocą modemu SpeedTouch. Z tego komputera chciałbym doprowadzić sygnał netu do routera DSL P6381-2 firmy Pentagram a potem z tego routera sygnał radiowy na całe mieszkanie.
Wiem, że powinien być router ADSL ale na chwilę obecną dysponuję właśnie routerem DSL.
Chodzi o to jakie warunki muszę spełnić aby z kompa z Vistą podać sygnał netu do routera DSL przy wykorzystaniu karty sieciowej ?
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

1. To co masz to nie jest router DSL tylko po prostu router bez modemu. Z DSLem ma niewiele wspólnego.
2. Poczytaj: <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7194" target="_blank">»ICS«</a>
verbal2

Dziękuję ! Poczytam i pokombinuje trochę. Jak coś nie będzie nie tak to się odezwę :)

[ Dodano: 2009-01-19, 13:30 ]
Czytając opis wynika z tego, że musiałbym wpisać ustawienia karty sieciowej na kompie z Vistą tak :
192.168.0.1
255.255.255.0

a na routerze w zakładce WAN :
192.168.0.2
255.255.255.0
192.168.0.1
ODPOWIEDZ