Internet satelitarny w samochodzie
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Internet satelitarny w samochodzie
TS2 Technologie Satelitarne prezentuje nowy modem satelitarny HNS 9250, który pozwala na dostęp do szerokopasmowej sieci satelitarnej z samochodu, ciężarówki lub VANa. Ciągłą transmisję podczas jazdy zapewnia globalny system Inmarsat BGAN.
Terminal Hughes 9250 pozwala na równoczesne wykonywanie połączeń głosowych, wysyłanie i odbieranie pakietów IP, transfer danych z wykorzystaniem wbudowanych interfejsów ISDN i WLAN, gdziekolwiek na świecie.
Niestety drogo, więcej w Chip Newsroom: Internet z satelity w aucie
Terminal Hughes 9250 pozwala na równoczesne wykonywanie połączeń głosowych, wysyłanie i odbieranie pakietów IP, transfer danych z wykorzystaniem wbudowanych interfejsów ISDN i WLAN, gdziekolwiek na świecie.
Niestety drogo, więcej w Chip Newsroom: Internet z satelity w aucie
Ostatnio zmieniony 2009-01-19, 23:38 przez :0, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Internet satelitarny w samochodzie
No fajne parametry jak na satelitarne ruchome. 

Nie mogę teraz znaleźć, ale internet w BGAN to coś koło 12zł za 1MB.Prędkości łącza satelitarnego do 464 Kbps (wysyłanie i ściąganie danych) i 128 Kbps streamingu IP data rate1
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Kierowcy ciężarówek, TIRów, ciągników siodłowych czy jak to jeszcze nazwać zapewne się ucieszą. Szkoda tylko, że ceny jeszcze nie są dla każdego dostępne. Ale z telefonią komórkową też tak było na początku.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
BliSki, prognozy są dobre. Jakieś nowe satelity mają być wystrzeliwane z większymi przepustowościami co zmniejszy koszty tego internetu znacząco.
Tzn. internetu satelitarnego stałego bo z mobilnym nie wiem jak będzie. 

-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Myślę, że wiele osób na to liczy.ja.michal pisze:Jakieś nowe satelity mają być wystrzeliwane z większymi przepustowościami co zmniejszy koszty tego internetu znacząco.

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
No tak. Zwłaszcza z tzw. "krajów rozwijających się".BliSki pisze:Myślę, że wiele osób na to liczy.![]()
![:]](./images/smilies/splash.gif)