Radiówka

Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
slu___
Początkujący użytkownik forum

Radiówka

Post autor: slu___ »

Witam mam pytanie zawsze z rana internet mi chodzi bez zarzutu strony otwierają się szybko w nocy po 1.00 godz. też dobrze najgorzej jest popołudniu a więc strony ciężko otworzyć słowem internet coś muli często też mam tak że otwieram strone jakąś i dobrze chodzi a po chwili już sie nieda otworzyc stronki a po chwili znów się da jak by cos przerywało muliło i też czasem gubie zasięg odłącza mi się połączenie jak pisałem z rana chodzi bardzo dobrze i w nocy tylko po popołudniu muli czy może to być że dużo osób siedzi na necie ?? czy zmiana karty sieciowej na nowszą by coś pomogła (mam karte D-LINK DWL- 510 11,Mb/s) czyli karta dosyć słaba internet mam ponoc 1 MB radiowy od Admina płace 50zł dostęp od mojej anteny do wieży mam dobry ok. 500 metrów nic nie przeszkadza żadnych drzew.
Ostatnio zmieniony 2009-01-20, 08:28 przez slu___, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: Radiówka

Post autor: Jo_gurt »

slu___, wszelkie symptomy wskazują na przeciążenie tego sektora i możliwe, że infrastruktury operatora. Popołudniowy wzmożony ruch wpływa na taki stan rzeczy. Nic na to nie poradzisz.
slu___ pisze:mam karte D-LINK DWL- 510 11,Mb/s) czyli karta dosyć słaba internet mam ponoc 1 MB
1MB czyli 8Mbit? Czy 1Mb? Bo 1MB to ta karta nie przepchnie, 1Mb jak najbardziej.
slu___
Początkujący użytkownik forum

Post autor: slu___ »

<font color="#FF00FF"><b>»»nie wiem««</b></font> oco ci chodzi mam internet 1mega a karta d-link dwl 510 karta jest dość słaba
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

slu___ pisze:karta jest dość słaba
W jakim sensie?
ODPOWIEDZ