Zobaczymy,jak siec bedzie obciazonaŁadny ping jak na gsm.

Moderator: Moderatorzy
Zobaczymy,jak siec bedzie obciazonaŁadny ping jak na gsm.
Niby można mieć obawy że sprawdzi się to o czym piszesz, ja jednak mam wrażenie iż nowszy sprzęt + doświadczenia wielkiej trójcy (bo pewnie wiekszosc techników w play kiedyś pracowało w ktoryms ze starych opów) spowoduje że ten ping nawet za jakis czas bardzo nie wzrośnie. Poza tym Play ma duuuuzo mniej klientów, i nie sądze by w najbliższych latach doszedł do poziomu nawet połowy ilosci klientów kogos z trójcy.Patryk_ pisze:[...]
Zobaczymy,jak siec bedzie obciazona
Kod: Zaznacz cały
Play -> GSM (WAR3042), UMTS (WAR3042)
Warszawa, Al. Jerozolimskie 144
52.218889,20.963889
Play -> GSM (WAR1049), UMTS (WAR1049)
Warszawa, Tarczyńska 8
52.223333,20.988333
Zgadza się złapałęm na ochocie, tak się przedstawiaja.michal pisze:że sieć macierzysta.
CGREG: 2,1,"03F3","4675"
Statystyka badania ping dla 213.180.130.200:
Pakiety: Wysłane = 10, Odebrane = 10, Utracone = 0 (0% straty),
Szacunkowy czas błądzenia pakietów w millisekundach:
Minimum = 511 ms, Maksimum = 783 ms, Czas średni = 612 ms
W wykazie UKE zobacz. Jest oddzielny plik dla Playa EGSM chyba ma w nazwie.DJ1910 pisze:Ciekawe kiedy w Łodzi odpalą jakieś nadajniki EGSM
Faktycznie modem w normalnym trybie nie chce się połączyć, ale wystarczy przełączyć tryb tylko logowanie do sieci gprs (chodzi mi o optionową komende at_opsys=0,1 only cgreg czy jakoś tak) i modem bez problemu działa loguje się i łączy od razu. Wczoraj w szczycie chyba egde był szybyszy od 3gja.michal pisze:Będzie blokada na GSM. Automatycznie (z wymuszonym GSM) modem nie znalazł i nie podłączył się do sieci. Na ręcznym wybieraniu sieci pojawił się P4 2G, ale przy próbie połączenia wyskakiwał komunikat, że niemożna połączyć się z siecią.
Ja tego koło mnie wczoraj przyłapałem na istnieniu wcześniej go nie było.ja.michal pisze:Druga sprawa, że go odpalili dopiero 1-2 dni temu.