samsung i600, a konfiguracja routera

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
jestmeksyk
Początkujący użytkownik forum

samsung i600, a konfiguracja routera

Post autor: jestmeksyk »

Witam

Korzystam z orange freedom, dziele go kablowo na komputer stacjonarny i dekoder od N, przez Wifi czasami jak mi się chce to włącze laptopa za pomocą to wszystko tp-link w8901g

Ostatnio zakupiłem samsunga i600 i za nic się w nim nie mogę połączyć, ciągle pisze ze sprawdź ustawienia u swojego providera internetu.

Router jest skonfigurowany na Wpa-pska i a klucz jest na TKIP, filtrowanie MAC wyłączone.
Czuje, że to jakiś problem z ustawieniami tego routera Tplink - w8901g, bo 3 razy udało mi się połączyć, poza tym korzystałem z WIFI na uczelni i 0 problemów czyli z samą komórką jest ok.

Czy ktoś pomógłbymi dobrać odpowiednie ustawienia routera, aby i600 ruszył :)?

dzięki z góry,
miłego dnia :padam:
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: samsung i600, a konfiguracja routera

Post autor: Jo_gurt »

jestmeksyk, sprawdź na początek czy Samsung dostaje odpowiednie adresy.
jestmeksyk
Początkujący użytkownik forum

Re: samsung i600, a konfiguracja routera

Post autor: jestmeksyk »

ale niestety nie wiem gdzie to sprawdzić bo w sumie nie widziałem nigdzie takiej opcji. w paneliku do Wifi jest tylko wybranie Nazwy danej sieci WIFI, potem wybieramy czy jest to the internet czy private/work internet klikamy next, podajemu rodzaj szyfrowania wybieram swoje z router (automatycznie też jest wykrywane to ustawienie) wpa-pska, oraz szyfrowanie klucza AES, następnie jest miejsce do wpisania klucza od Wep, podaję go klikam next, następnie zaznaczam protkół ieee o raz coś smart cmart (ale jest też możliwoś wyboru coś PEES)

eh, normalnie już nie wiem co zrobić, myślałem że mając wifi w domu spokojnie będe mógł korzystac.

a powiedzcie mi jak to z tymi kluczami WEP-64 i 128 bit jest, bo może wpa-psk jest za mocnym ustawieniam szyfrowania i komórka się gubi, i może bym ustawił np. wep 128, ale nie wiem jak wpisać ten klucz, sciągnałem generator kluczy i ustawiłęm zeby mi wygenerował 128 bitowy klucz na 26 znaków. wkleiłęm go w miejsce KEY1 w opcjach routera i pisze, że WEP Failed.

z Tymi kluczami to jestem kompletnie zielony jak je ustawić.

pomóżta! :)

[ Dodano: 2009-01-21, 20:32 ]
już zrobiłem

ustawiłem wpa1/wpa2 mixed i tkipaes, i łączy za każdym razem :)
ODPOWIEDZ