Internet tylko u administratora

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
mati810
Początkujący użytkownik forum

Internet tylko u administratora

Post autor: mati810 »

Ostatnio kupiłem modem Huawei E220 w sieci Play i od tego momentu mam problem. Internet działa tylko na moim koncie (administratora), a na pozostałych kontach nie. Kiedy uruchamiam aplikację Play Online na koncie któregoś z rodzeństwa wyśietla się komunikat, że nie wykrytu urządzenia. Nie mogę sobie pozwolić na udostępnienie mojego konta rodzeństwu ponieważ jest zbyt wścibskie, ale jednk z internetu też chcą korzystać. Co mam zrobić?
Ostatnio zmieniony 2009-01-19, 20:45 przez mati810, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Blido
Guru bezprzewodowy

Re: Internet tylko u administratora

Post autor: Blido »

Spróbuj na koncie rodzeństwa połączyć się z netem poprzez dial-up. Jeśli już wcześniej łączyłeś się poprzez aplikację Play-a, nie musisz dial-upu nawet konfigurować. Wejdź w Moje miejsca sieciowe >>> Wyświetl połączenia sieciowe. Będzie tam ikonka połączenia, wystarczy że wybierzesz z menu kontekstowego opcję Połącz. Możesz jeszcze w opcjach połączenia wyłączyć żądanie numeru i wrzucić skrót do autostartu dla wszystkich uzytkowników, dzięki temu po starcie windowsa system automatycznie połączy się z netem.
ODPOWIEDZ