Czy ten router: D-link g604t przebije 2 stropy ?

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
domingez8
Początkujący użytkownik forum

Czy ten router: D-link g604t przebije 2 stropy ?

Post autor: domingez8 »

Witam
Otóż że nie chcę być na uwięzi to kupiłem laptopa. <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> internet mam podłączony przez kabel od routera przewodowego (RJ-45). Lecz jak na laptopa przystało powinien mieć internet przez Wi-fi. I teraz tak. Chcę kupić Taki Router : http://www.allegro.pl/item532082393_d_l ... trada.html
Ciekawi mnie czy wystarczy ta antenka + odbiornik Wi-fi wbudowany w laptopa aby przebił sie przez 2 troche grube zbrojone drutem stropy (praktycznie to z jednego końca domu na drugi i po przekątnej jak i w dół ) czyli może nie daleko (przekątnie komp od routera by był z 10 m może ale chodzi mi o te stropy nie wspominając juz o ściankach działowych (wyjdzie ze na przekątnej drodze sygnału (zakładam że tak ten sygnał dochodzi). Więc jeszcze raz się zapytam. czy ten Router będzie odpowiedni do takiego czegoś abym miał w każdym miejscu w domu internet ? (nie pogniewał bym się jeżeli by był do 5 m na około domu) uwzględniając że ten odbiornik wi-fi jest wbudowany w laptopa (a za bardzo bym nie chciał dokładac znowu do niego bo kupilem go tydz temu za ponad 4k . więc mówię że jakie kolwiek urządzenia które bym musiał do laptopa podłączyć (czyt. dodatkowe antenki) nie toleruję.

z góry dziękuje za odpowiedzi.
pozdrawiam
domingez.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Czy ten router: D-link g604t przebije 2 stropy ?

Post autor: wojteks »

domingez8 pisze:Chcę kupić Taki Router :
Rozumiem że masz neostradę lub podobną usługę na kablach TP SA (Annex A).

Czy się przebije przez 2 stropy to nikt Ci nie zagwarantuje ale jakbyś router postawił w środku domu to wtedy byłby 1 strop w górę i 1 w dół a i ścian było by po połowie.
Nie pomagam na PW!
domingez8
Początkujący użytkownik forum

Post autor: domingez8 »

Tak mam TP.

Przepraszam ale mi chodzi o 2 stropy na tym samym poziomie może żle mnie zrozumiałeś tylko. napisałem ze 2 bo on jest patrząc tak na przekątną na jednym rogu mój laptop a środku (pomiedzy jednym koncem a drugim koncem piętro wyzej) był by router (podłączony przez usb do komputera stacjonarnego. tak dla informacji. to dom ma około 10 m na 10m .
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

domingez8 pisze:był by router (podłączony przez usb do komputera stacjonarnego
To kiepskie rozwiązanie, podłącz przez ethernet (kartę sieciową kablową) a wtedy możesz router przesunąć bliżej środka geometrycznego domu. Zasięg routera to jakby kula więc będzie w całym domu (zamontuj go pod sufitem na niższej kondygnacji)
Nie pomagam na PW!
ODPOWIEDZ