CDMA I VOIP
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
CDMA I VOIP
Witam wszystkich właśnie kupiłem usługę CDMA jak na razie jestem zadowolony bo w ogóle coś działa 9 km od Piaseczna a 25 od Warszawy ...Tak to możliwe ,nie tylko miasteczka i wsie z dala od wielkich miast nie mają dostępu do sieci ale tu zdawało by się prawie stolica i wielkie D. Aż wreszcie coś działa ,ale nie o tym ,czy ktoś wie czy jest możliwość podłączenia VOIPA do tego systemu tzn czy orange nie blokuje i jak by to chodziło.
Pozdrawiam wszystkich,jak tylko zdobędę jakąś wiedzę będę się udzielał
Pozdrawiam wszystkich,jak tylko zdobędę jakąś wiedzę będę się udzielał
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez sanity, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: CDMA I VOIP
Dlaczego mieliby coś blokować?
Nie sprawdzałem osobiście ale możesz zrobić test bez Bramki ale na samym oprogramowaniu.
Wielu operatorów ma na swoich stronach aplikacje. Można wykupić jakiś pakiet za 5zł i to będzie najlepszy test.
Nie sprawdzałem osobiście ale możesz zrobić test bez Bramki ale na samym oprogramowaniu.
Wielu operatorów ma na swoich stronach aplikacje. Można wykupić jakiś pakiet za 5zł i to będzie najlepszy test.

Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez zDaleKi, łącznie zmieniany 2 razy.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Jest zewnętrzne IP,nic nie blokuje.
VoIP działa - ktoś nawet na tym forum pisał,że korzysta z Linksysa PAP2T @ CDMA.
VoIP działa - ktoś nawet na tym forum pisał,że korzysta z Linksysa PAP2T @ CDMA.
-
Dodam, że nawet bez zewnętrznego (publicznego) IP VoIP działa.Patryk_ pisze:Jest zewnętrzne IP.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
-
- Użytkownik forum
Witam.Dzięki za odpowiedzi.Mam nawet bramkę fritz 7050 tylko nie wiem czy router z routerem nie będzie się gryzł.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
-
Sprawdź. Powinno działać.sanity pisze:Mam nawet bramkę fritz 7050 tylko nie wiem czy router z routerem nie będzie się gryzł.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez zDaleKi, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Wiem o tym,ale wtedy jest większa szansa na poblokowane porty przez opaBliSki pisze:Dodam, że nawet bez zewnętrznego (publicznego) IP VoIP działa.

-
- Użytkownik forum
Przywołany do tablicy potwierdzamPatryk_ pisze:Jest zewnętrzne IP,nic nie blokuje.

-
- Użytkownik forum
OK. dzięki za wszystkie podpowiedzi,teraz mam problem z wejsciem do ustawień routera,hasło nie działa,wpisuje to z umowy,chyba żeby było inne.
pozdrawiam
pozdrawiam
-
- Użytkownik forum
Przy pierwszym logowaniu nie ma hasła
Login: admin, hasło: puste
Hasło możesz dopiero ustawić z panelu routera.

- Fazzi
- Stały użytkownik forum
Ja dostałem wczoraj do sprzedaży ten router i było:
login: admin
hasło: admin
WiFi System = 10 Mbit (w nocy 2 razy szybciej)
Orange CDMA
iPlus LTE
Orange CDMA
iPlus LTE
- Mikele
- Specjalista bezprzewodowy-junior
PotwierdzamJa dostałem wczoraj do sprzedaży ten router i było:

Tak jest napisane w instrukcji użytkownika Routera, str.28

OBE 38GB (Dovado Tiny + E3276s-151 + konektor CRC9/FME + Tri-Lan 240 (12m) + Cybertech 17dBi 2100Mhz)
-
- Użytkownik forum
Witam dzięki znalazłem hasło.
Próbowałem dzisiaj podłączyć z fritzem 7050 ale nie daje rady,nie przechodzi internet na fritza po kablu sieciowym,jeszcze będę kombinował,może macie jakieś pomysły ale prawdopodobnie kupie samą bramkę tylko nie wiem jaką.
pozdrawiam
Próbowałem dzisiaj podłączyć z fritzem 7050 ale nie daje rady,nie przechodzi internet na fritza po kablu sieciowym,jeszcze będę kombinował,może macie jakieś pomysły ale prawdopodobnie kupie samą bramkę tylko nie wiem jaką.
pozdrawiam
-
Ja polecam Linksys PAP2T.sanity pisze:...prawdopodobnie kupie samą bramkę tylko nie wiem jaką.
Ale to juz OT

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
-
Rozumiem, że pytanie skierowane jest do sanity i CDMA a nie do mnie i PAP2T?m13czu pisze:Jaka jakosc rozmów w voip?
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
-
- Użytkownik forum
Skype działa bardzo dobrze, jakość głosu znakomita ,natomiast voipa jeszcze nie sprawdzałem ale zasada działania jest podobna więc chyba powinno być dobrze .
Jest tylko jeden problem router przy wyłączonym komputerze nie łączy się z netem więc jak rozwiązać problem podłączenia bramki VOIP przecież nie będę włączał komputera żeby zadzwonić czy ktoś może rozwiązał ten problem.
pozdrawiam
Jest tylko jeden problem router przy wyłączonym komputerze nie łączy się z netem więc jak rozwiązać problem podłączenia bramki VOIP przecież nie będę włączał komputera żeby zadzwonić czy ktoś może rozwiązał ten problem.
pozdrawiam
Netia DSL 4Mb fritz 7050 , Orange CDMA MV410+ fritz
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Jeśli router "reaguje" na próbę połączenia z komputera, to nie powinno zrobić mu to większej różnicy, jeśli pakiety będzie wysyłać bramka. Należałoby tylko ustawić, aby rejestrowała się ona co 60 sekund i wszystko powinno działać.
- wojtas551
- Użytkownik forum
Zastanawiam się nad zakupem bramki, więc jeżeli Skype chodzi ok to voip też powinno jaką bramkę polecacie i do tego usługodawce potrzebuję mieć nr zewnętrzny.
Pozdrawiam
Smacznego jajka
Pozdrawiam
Smacznego jajka
-
- Użytkownik forum
Witam ja mam bramkę Fritz fon ata ,działa bardzo dobrze ,operatora mam voipdiscount ale bez numeru.Mam dwie takie bramki w dwóch miejscach i jest możliwość łączenia się z bramki na bramkę całkiem za darmo, choć nie zawsze to działa i nie wiem z jakiego powodu.
Wesołych Świąt
Wesołych Świąt
Netia DSL 4Mb fritz 7050 , Orange CDMA MV410+ fritz
-
- Początkujący użytkownik forum
OFP i VOIP - problem z routerem
Witajcie, od niedawna mam OFP i VOIP(bramka+Freeconet) wszystko ładnie pieknie działa ale do czasu....
router zrywa polaczenie - "zasypia" jakby nie dostawal syganlow z bramki(komp wylaczony).
Mam ustawione Register Expires na 60 tak jak kazali, ale to mnie nie ratuje.
Gdy komputer wlaczony i korzystam z netu normalnie to nie ma problemu z VOIP ale nie po to mi bramka zeby mi komputer prad marnowal...
Pozdrawiam
router zrywa polaczenie - "zasypia" jakby nie dostawal syganlow z bramki(komp wylaczony).
Mam ustawione Register Expires na 60 tak jak kazali, ale to mnie nie ratuje.
Gdy komputer wlaczony i korzystam z netu normalnie to nie ma problemu z VOIP ale nie po to mi bramka zeby mi komputer prad marnowal...
Pozdrawiam
- wojtas551
- Użytkownik forum
A jaką bramkę masz?bawol_2
-
- Początkujący użytkownik forum
Kod: Zaznacz cały
[b]linksys PAP2T-EU[/b], korzystam z freeconet(ale to bez znaczenia w tym problemie...chyba) z tego co kojarzę to była bramka dedykowana dla freeconet. Nie wiem na pewno dostałem ja od brata jak zmieniał sprzęt.
Rozwiązanie problemu by Guma