SPV C500/laptop/iPlus

Dyskusje na temat wyboru sprzętu. Jaki modem, telefon do GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA, jaką przejściówkę, kabel do telefonu... itp. mam wybrać?

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Patrix_old
Początkujący użytkownik forum

SPV C500/laptop/iPlus

Post autor: Patrix_old »

Witam mam pytanie zamieżam kupić sobie smartphone SPV C500 na wyjazd poza warszawe i tu pojawia sie problem czy po zakupie karty iplus-a za 19 zł na allegro bedzie mi działał internet w laptopie za pośrednictwem SPV C500 połączonego z komputerem przez kabel...

Z góry dzieki za odpowiedź pozdrawiam
Szadzik
Mistrz bezprzewodowy

Re: SPV C500/laptop/iPlus

Post autor: Szadzik »

Jesli kupisz C500 bez simlocka, to będzie działało. Jesli kupisz z simlockiem, to będziesz musiał(a?) go zdjąć. Jest to sprawa programowa i dość prosta do zrobienia samemu w domu. Oczywiście polecam jednak kupić bez simlocka, żeby zaoszczędzić sobie nerwów i czasu.

Żeby używać tego telefonu jako modemu będziesz musiał(a) zainstalować oprogramowanie ActiveSync. Do telefonu na pewno bedzie kabel dodany w zestawie, więc nie trzeba się będzie o to martwić.
Musisz utworzyć nowe połączenie dial-up według tego jak jest opisane w tym wątku. Jest tam dokładny opis utworzenia połączenia dial-up.
Niestety ten telefon ma jedną wadę; mianowicie za każdym razem przed połączeniem z laptopem chcąc go wykorzystać jako modem, trzeba włączyć w menu telefonu funkcję modemu. W innym wypadku tlefon podłączy się i będzie gotowy do synchronizacji danych, a nie bedzie widziany jako modem.
C500 jest dość tani, jednak pomyśl o dołożeniu troszkę pieniążków i kupieniu C600, ktory posiada EDGE i jest parametrami dużo lepszy. Tez nie kosztuje za wiele. Telefony ogólnie bardzo dobre i godne polecenia.
Back to the Future ;)
Patrix_old

re

Szadzik pisze:Jesli kupisz C500 bez simlocka, to będzie działało.

Tak kupuje bez sim locka.

Żeby używać tego telefonu jako modemu będziesz musiał(a) zainstalować oprogramowanie ActiveSync. Do telefonu na pewno bedzie kabel dodany w zestawie, więc nie trzeba się będzie o to martwić.
Musisz utworzyć nowe połączenie dial-up według tego jak jest opisane w tym wątku. Jest tam dokładny opis utworzenia połączenia dial-up.
Niestety ten telefon ma jedną wadę; mianowicie za każdym razem przed połączeniem z laptopem chcąc go wykorzystać jako modem, trzeba włączyć w menu telefonu funkcję modemu.
To akurat za specjalnie nie będzie mi przeszkadzać
Szadzik pisze:W innym wypadku tlefon podłączy się i będzie gotowy do synchronizacji danych, a nie bedzie widziany jako modem.

C500 jest dość tani, jednak pomyśl o dołożeniu troszkę pieniążków i kupieniu C600, ktory posiada EDGE i jest parametrami dużo lepszy. Tez nie kosztuje za wiele. Telefony ogólnie bardzo dobre i godne polecenia.
Niestety na C600 mnie nie stać a potrzebuje coś na już...
Patrix_old

Re: SPV C500/laptop/iPlus

Witam widze ze w tremacie cisza a w sumie juz nie aktulany wnosze o zamkniecie lub usuniecie...
Pozdrawiam
Zablokowany