Hasło i login w sieci radiowej

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
rudy174
Początkujący użytkownik forum

Hasło i login w sieci radiowej

Post autor: rudy174 »

Nie wiem gdzie zadać to pytanie więc może tu ktoś mi pomoże -mam problem z siecią ponieważ mój admin sieci radiowej wprowadził login i hasło i trzeba na kompie zanim wejdzie się do neta je wpisać w przeglądarce żeby połączyć się z netem.Połączenie jest przez black boxa z czterema portami rj45 który działa jako router do niego dołączony jest komp i tuner sat dreambox500s do black boxa login i hasło zna tylko admin sieci radiowej ale mam jeszcze linksysa wrt 54gl. z tomato 1.19pl na pokładzie. Może ktoś ma sposób podłączenia -konfiguracji black boxa z linksysem do którego ewentualnie podpiąłbym tuner i kompa żeby automatycznie logował sie do netu bo na obecną chwile na kompie hasło i login to nie taki problem ale tuner nie ma opcji do wpisywania loginu i hasła przez co nie łączy się z internetem i nic nie można pobierać

[ Komentarz dodany przez: Jaco: 2009-01-23, 10:11 ]
Poprawiłem tytuł wątku. :)
Ostatnio zmieniony 2009-01-23, 10:11 przez rudy174, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
morion
Specjalista bezprzewodowy-senior

Re: Hasło i login w sieci radiowej

Post autor: morion »

A powiedz człowieku po co Ci router za routerem? Ten linksys ma pracować jako AP czy jako co? Swoją drogą gratuluję providera, który stosuje router z trybem WISP (BB) nie znając podstawowych możliwości jego konfiguracji ;)
jutro to dzis... tyle że jutro :)
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

Tylko ciekawe czy chodzi o PPPoE. Raczej nie, jeśli to login przez WWW :/ Tuner w takim układzie faktycznie odpada :P

PS. morion, witaj po przerwie ;)
Awatar użytkownika
morion
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: morion »

Witam ponownie :)
Jeśli to nie jest PPPoE to może jakiś hot-spot ;)
jutro to dzis... tyle że jutro :)
ODPOWIEDZ