siema chce zkaupic neta do laptopa i zastanawiam sie powaznie czy nie wziasc tej uslugi w orange z abonamentem 120zl i do tego za 250zl wyzej wymieniony modem... co wy na to ??? zalezy mi na zasiegu edge a z tego co widzialem orange ma najwiekszy... zastnawialem sie na plusem ale maja bardzo slaby zasieg edge a tym bardziej na pomorzu a mi wlasnie na wakacje jest potrzebny net nad morzem no i cos tam sie czyta ostatnio o prawdopodobnym cieiciu transferu rowniez w iplusie... wiec warto wejsc w orangutana ???
Posiadam EDGE w Orange od roku i jest roznie, nieraz smiga bez zadnych problemow ze 2 michy a nieraz potrafi sie wykladac z tydzien i tylko interwencje w BOK pomagaja.
Nie wiem od czego to zalezy ale tak <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> jest.
Dodam ze mieszkam nad morzem.
Mam Internet GPRS w Orangutanie za 6o zł . Po gprs-ie nie dzialalem wcale, odrazu przeskoczylem na EDGE. Predkosci w miare stabilne sr 150 kbps. Teraz mam 3G - i w ciągu dnia jest ok, ale wieczorami jest "padaka" jest gozej niz EDGE. Praktycznie cierzko strony przegladac....
Dodam ze mieszkam w Gdańsku, i wolal bym przeskoczyc na plusa bo podobno lepiej jest....
O R A N G E 6o zl - [GlobeTrotter 3G QUAD] + [Toshiba Portégé 722o] = 384 kbps
no własnie podobno lepiej w iplusie ale wedlug ich zasiegu mozna stwierdzic ze bez roznicy bedzie czy bede w plusie w zasiegu jedynie gprsu czy w orange przy zmulajacym edgu z tym ze zawsze bedzie wieksze prawdopodobienstwo na lepsze predkosci w orangutanie z powodu duzo wiekszego zasiegu edga w polsce a na UMTSA <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> nie mam szans.... musze jeszcze to przemyslec bo jezeli iPlus w miare szybko sie rozbuduje to moze byc lepszym rozwiazaniem tylko co z tym cieciem?? faktycznie zaczeli ciac transfery ??
Tak zaczęli ciąć transfery i ja jestem tego żywym przykładem. Mam iPlusa od ok miesiąca albo trochę mniej. Przed tym zanim zakupiłem iPlusa jeszcze nie było cięć a teraz . Ale mi się trafiło...
Miałem problemy ale wywalczyłem swoje i jestem zadowolony jak <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font>.
A sprzedać chcę ponieważ mam internet stacjonarny i nie używam już EDGE dlatego chętnie go oddam z licencją w dobre rence!
byłem dzisiaj i w plusie i w orange'u .... musze przyznac ze jakos orange bardziej mnie przekonuje a do tego pani ktora mnie obslugiwala zaproponowala mi zalatwienia wszystkiego od reki chociaz nie mam jeszcze wszystkich dokumentow ( reszte papierow bede mogl doniesc pozniej) ...ach jak wiele zalezy od sprzedawcy :-) w plusie testowalem na swoim lapku necik i tez bylo ok ale jakos caly czas martwi mnie zasieg edga w iplusie dlatego wezme chyba orange... ma nadzieje ze nie bedzie az tak zle...a co do twojej propozycji WDB to niestety nie skorzystam poniewaz zalezy mi na modemie juz pod umtsa