W zakladce internet wchodze w manual setup i mam do wyboru taka liste

Ktory z tych wybrac? Cos podobnego mniej wiecej jest w automatycznym wybieraniu

Posiadam neostrade, ktora jest juz skonfigurowana na tym modemie adsl dlink 320T. I jak to teraz ustawic zeby to dzialalo?
Tak wyglada zakladka wireless gdy wchodze w manual settings

W automatycznym mam 3 kroki, wybranie nazwy sieci, wybranie zabezpieczen

oraz na koncu gdy wybiore ktores z tych 3 pierwszych to prosi o podanie Wireless security password dzieki ktoremu jakis klucz ma zostac wygenerowany.
Czy ktos bylby tak mily i moglby wytlumaczyc laikowi jak skonfigurowac ten router tak zeby internet przez wifi dzialal na laptopku(XP)? I zeby ta siec byla jakos zabezpieczona.
Niestety nie mam pojecia zbytnio o wifi bo to moja pierwsza siec tego typu i odrazu problemy. Szukalem na necie przykladowych konfiguracji, ale niestety kazdy router ma inne oprogramowanie i niby roznica w opcjach tam jest nieduza, ale to co staralem sie powielic z innych opisow u mnie nie dziala. Nie wiem czy ten dlink jakis dziwny czy ja po prostu nie potrafie go poprawnie skonfigurowac.
Jesli ktos by sie pokusil o pomoc to prosze odrazu niech napisze jak wyglada konfiguracja tego polaczenia w laptopie, bo pewnie trzeba bedzie jakies opcje uaktywniac, cos wpisywac itp.
Router ma zainstalowany firmware 1.03.
Przejrzenie instrukcji na stronie producenta zbytnio nic mi nie daje, bo nie pisza co mam wybrac jesli neostrada jest podlaczona do modemu ktory jest 'przed' routerem.
Przejrzalem tutaj na forum wszystkie porady i nie udalo mi sie odpalic netu na lapie przez wifi.
Karta wifi jest sprawna w laptopie. Ta siec z routera lapek wykrywa normalnie, nawet sie z nia laczy... tylko co z tego, ze netu nie ma... Normalnie ja widze, daje polacz i mam status polaczono. Probuje odpalic stronke/pingowac cokolwiek i nic.
Probowalem to samo dla ustawien totalnie otwartych, czyli zero zabezpieczen, siec po prostu free 4 all Very Happy i tez netu nie przekazuje.
Chyba, ze trzeba cos przerobic w ustawieniach karty sieciowej w lapku?
Za wszelka pomoc bede bardzo wdzieczny. Pozdrawiam.
//edit
wchodzac w konfiguracje routera po lewej stronie mam internet is online, wchodzac w status pokazuje mi sie ip neostrady 83.... czyli ze pobiera od modemu wszystko jak nalezy. Ale pingujac w opcjach routera juz nie pinguje. Czyli cos jest nie tak tylko nie wiem w ktorym miejscu?