Wyłączenie uplinku w simdacie?
Moderatorzy: marcin, Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Wyłączenie uplinku w simdacie?
Gdy połączę simdate np. z onetkonekt satelita to przy ściąganiu:
wysyłam zapytanie (przez GPRS), a reszta ściąga się przez satke? I nie trzeba się już łączyć tylko przez chwileczkę na początku?
A czy da się tak zrobić, przy otwieraniu stron żeby simdata wysyłała tylko zapytanie a satka ściągała?
Może coś takiego żeby wyłączyć download na simdacie a zostawić upload, jeśli się tak da to prosze napiszcie jak!
Bo zależy mi na ekonomicznym wykorzystaniu łączą, bo nawet przy oglądaniu stron kilobajty lecą, a licznik bije!
wysyłam zapytanie (przez GPRS), a reszta ściąga się przez satke? I nie trzeba się już łączyć tylko przez chwileczkę na początku?
A czy da się tak zrobić, przy otwieraniu stron żeby simdata wysyłała tylko zapytanie a satka ściągała?
Może coś takiego żeby wyłączyć download na simdacie a zostawić upload, jeśli się tak da to prosze napiszcie jak!
Bo zależy mi na ekonomicznym wykorzystaniu łączą, bo nawet przy oglądaniu stron kilobajty lecą, a licznik bije!
- matinati
- Stały użytkownik forum
Re: Wyłączenie uplinku w simdacie?
Raczej jak wyłączysz uplink w internecie w którym download masz przez satke. To niestety ale strona Ci się otworzy gdyż każdy wysłany bajt przez centrum satelitarne potrzebuje potwierdzenia czy dotarł do twojego komputera a potwierdzenia i zapytania wysyła właśnie uplink łącza naziemnego.
SE GC89 + ATK 13,5 dBi = max~30 KB/s
iPlus
iPlus
- klisza
- Specjalista bezprzewodowy-junior
piotrekp2507 pisze: Wyłączenie uplinku w simdacie?
uplink - upload - wysyłanie danychpiotrekp2507 pisze: żeby wyłączyć download
downlink - download - pobieranie danych
Zdcyduj się.
- iPlus - Motorola v235 Rz?dzi - Firefox -
- draconair
- Stały użytkownik forum
nie można prawdopodobnie wyłączyć downlinku w internecie satelitarnym, poniewaz część danych [ obszar kontrolny ] jest kierowana gprs'em ...
Plus LTE
Orange VDSL
Orange VDSL
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
tak. Nie można zablokować wysyłanie dane. musis działa wysyłanie i odebrane.
Jestem osobą słabosłyszacy i mam poważnie problemy gramatycznie pisaniu.
Proszę o zrozumiałość i nie zwracacie uwagi o termistora google. Musicie dawac sprawy, ze nie ma takiego człowieka ktorego idealnie pisał po polsku.
Proszę o zrozumiałość i nie zwracacie uwagi o termistora google. Musicie dawac sprawy, ze nie ma takiego człowieka ktorego idealnie pisał po polsku.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
grzegorz0plonka, aleś odkopał. Popatrz na datę.