Czy ja wiem czy "niestety"? Internet mobilny i tak jest już w całej Polsce, a tak byłaby dostępna jakaś oferta w miarę porządnego, ogólnie dostępnego internetu stacjonarnego. Gdyby zrobili z tego internet mobilny, to nie wiadomo jak by to działało.Patryk_ pisze:Ja stawiam na to,że taka usługa w przewidywalnej przyszłości się niestety nie pojawi.
Orange Freedom PRO - CDMA - luźne dyskusje [wydzielony]
Moderator: Moderatorzy
- Blido
- Guru bezprzewodowy
Re: Orange Freedom PRO - CDMA - luźne dyskusje [wydzielony]
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Co racja,to racja
,ale punkt widzenia zależy od punktu siedzenia 

- KoD997
- Stały użytkownik forum
A z tymi limitami to jak jest? Podobno jest to 3 GB, ale też czytałem, że jak na razie limitów nie ma... jak to z tym tak dokładnie jest?
Błąd. Będzie w tym roku.Patryk_ pisze:[...]
Ja stawiam na to,że taka usługa w przewidywalnej przyszłości się niestety nie pojawi.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez mistrzu, łącznie zmieniany 1 raz.
- KoD997
- Stały użytkownik forum
Mam ciężki problem. Otóż za Chiny nie mogę poprawnie zainstalować tego modemu i tego wszystkiego... Coś się chyba spierdzieliło i nawet mi w tym programie nie wykrywa modema. Jak wymazać z pamięci komputera że takie coś w ogóle miało miejsca? Usunąłem program, sterownik... ale gdy próbuję wszystko od nowa okna instalacji windowsowej nie są już takie jak w instrukcji...
Prosiłbym aby ktoś napisał mi instrukcję instalacji tego <czegoś>
Bo ja zaraz nie wytrzymam. I jak wymazać to wszystko z pamięci kompa? Coraz poważniej zastanawiam się nad reinstalką Windy...
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2009-01-28, 18:14 ]
Poprawa słownictwa.
Prosiłbym aby ktoś napisał mi instrukcję instalacji tego <czegoś>

[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2009-01-28, 18:14 ]
Poprawa słownictwa.
Ostatnio zmieniony 2009-01-28, 18:13 przez KoD997, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Stały użytkownik forum
U mnie taki sam problem był pod usb. Niestety nie obeszło się przed reinstalacja
Wina.
Wina.
- KoD997
- Stały użytkownik forum
Ale podłączyłeś przez USB czy RJ-45? I jak udało Ci się to zainstalować?
Nic nie piszesz jak chciałeś to zainstalować!?Ja próbowałem przez USB i nie dało się-AxessManager nie wykrywał sprzętu.
Wejdż w start-wyszukaj(ikonka lupa)zaznacz pliki i foldery-a także szukanie w plikach systemowych i ukrytych folderach wpisz Axasstel-po pewnym czasie powinno się coś znależć
Wykasuj to ręcznie-następnie przeczyść kompa programem typu CCliner lub jakiego używasz-restart komputera!
Potem zainstaluj AxessMenager z płytki(ruter musi być odłączony)-restart komputera!
Podepnij ruter pod gniazdo Ethernet(zapomnij o usb) czyli pierwsze gniazdo po prawej na ruterze-przełącznik w prawo-drugą końcówkę kabla podłącz z tyłu komputera pod wolne gniazdo Ethernet-włącz ruter-i odpal kompa-czytaj instrukcję tam wszystko jest opisane po kolei str.25(na płytce instalacyjnej masz też instrukcję w pdf)jeżeli jest wszystko ok'-powinny zapalić się lampki przy kablu na ruterze. Włącz teraz AxasstelMenadżer poczekaj chwilę - powinno wykryć urządzenie-podaj PIN-i powinno działać.
Wejdż w start-wyszukaj(ikonka lupa)zaznacz pliki i foldery-a także szukanie w plikach systemowych i ukrytych folderach wpisz Axasstel-po pewnym czasie powinno się coś znależć

Potem zainstaluj AxessMenager z płytki(ruter musi być odłączony)-restart komputera!
Podepnij ruter pod gniazdo Ethernet(zapomnij o usb) czyli pierwsze gniazdo po prawej na ruterze-przełącznik w prawo-drugą końcówkę kabla podłącz z tyłu komputera pod wolne gniazdo Ethernet-włącz ruter-i odpal kompa-czytaj instrukcję tam wszystko jest opisane po kolei str.25(na płytce instalacyjnej masz też instrukcję w pdf)jeżeli jest wszystko ok'-powinny zapalić się lampki przy kablu na ruterze. Włącz teraz AxasstelMenadżer poczekaj chwilę - powinno wykryć urządzenie-podaj PIN-i powinno działać.
Ostatnio zmieniony 2009-01-28, 18:40 przez EmTeeDee, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Stały użytkownik forum
Instalowałem przez USB. Po reinstalu operacyjnego jakoś poszło. Musiałem mieć jakieś problemy z portami. Teraz na RJ45 łączę bo to i prostsze i bezpieczniejsze. Przedtem mimo instalacji na USB zawsze wyskakiwał komunikat o nierozpoznanym urządzeniu itp. USB to jeden wielki szajs, powoduje masę błędów.
- KoD997
- Stały użytkownik forum
No, program mi wykrywa modem. Szkoda tylko, że gdy próbuję "Połączyć"... nic się nie dzieje. NIC! I co tu zrobić...
Czy jeśli zadzwonię do oficjalnego serwisu to ktoś przyjechałby i zrobił to dziadostwo?
Ja zrobiłem reinstalkę Windy i tylko pogorszyłem swoją sytuację. Sterowniki nie chcą się instalować, USB nie działa... teraz siedzę na starym kompie. I zaraz dostanę nerwicy.
Czy jeśli zadzwonię do oficjalnego serwisu to ktoś przyjechałby i zrobił to dziadostwo?
Ja zrobiłem reinstalkę Windy i tylko pogorszyłem swoją sytuację. Sterowniki nie chcą się instalować, USB nie działa... teraz siedzę na starym kompie. I zaraz dostanę nerwicy.

KoD997 czyli jak włączysz AxsessMenagera to w tym jego'' paneliku''widzisz że jest zasięg i pisze wykryto urządzenie??
Pisz dokładnie!-jak się łączysz?-nadal przez USB czy Ethernet??Jeżeli w tym panelu pisze połączono ,czy też wykryto urządzenie ,to musisz jeszcze wejść w Start-Połącz z-i wybrać typ swojego połączenia!-kartę sieciową,czy też wi-fi,lub EvDo jak łączysz się przez USB
Zauważyłem że ten cały Menadżer to jeden wielki szajs-ja w nim zaznaczyłem żeby nie podawać za każdym razem PIN-i wcale go nie uruchamiam!_Łączę się przez wi-fi-zrobiłem sobie skrót do tego połączenia w pasku zadań -klikam na niego-i jest net.

- KoD997
- Stały użytkownik forum
Już wszystko jest w porządku. Dzisiaj przed 10 zadzwoniła do mnie miła pani z Orange z informacją, że muszę wymienić kartę Simo-podobną (nie zgłaszałem nic). Pojechałem, dałem starą, dostałem nową. Wkładam, włączam (przez Ethernet) i wszystko działa 
Serwer: http://www.speedtest.pl
Twój adres IP: 79.162.228.216
Download: 555 kbps (69.4 KB/s)
Upload: 160 kbps (20 KB/s)
Wyniki może powalające nie są, ale w porównaniu z Orange Free to bomba
Ile kosztuje antena zewnętrzna? Wprawdzie nie wiem czy coś poprawi, ale jeśli będzie w miarę tania, to spróbować warto...

Twój adres IP: 79.162.228.216
Download: 555 kbps (69.4 KB/s)
Upload: 160 kbps (20 KB/s)
Wyniki może powalające nie są, ale w porównaniu z Orange Free to bomba

Ile kosztuje antena zewnętrzna? Wprawdzie nie wiem czy coś poprawi, ale jeśli będzie w miarę tania, to spróbować warto...
W jaki sposób wymienili Ci kartę? Ta pani z Orange tak po prostu dała Ci drugą czy musiała wklepywać coś do systemu na temat wymiany? Mam chyba wadliwą kartę, próbowałem już wszystkiego bez powodzenia (nadal nie mogę się połączyć) ale jak doszło do wymiany to się okazało, że nie można nic zrobić bo system nie przyjmuje numerów kart, które mieli w salonie. Mieli się dowiedzieć co i jak, ale na razie cisza.
- KoD997
- Stały użytkownik forum
Ona tą kartę miała już przygotowaną. Dałem jej starą z tymi kodami pin, puk itd., a dała mi zupełnie nową kopertę z kartą. Mówiła, że miało to jakiś związek z aktywacją, tamta nie była w ogóle zapisana w systemie czy coś takiego...
Ale ona sama zadzwoniła na numer kontaktowy, jak na razie poczekaj.
Aha: zauważyłem, że tradycyjnie: rano i wieczorami net jest szybszy. W tej chwili pobieram aktualizację Automapy i FF pokazuje mi prędkość 80-100 KB/s
Ale ona sama zadzwoniła na numer kontaktowy, jak na razie poczekaj.
Aha: zauważyłem, że tradycyjnie: rano i wieczorami net jest szybszy. W tej chwili pobieram aktualizację Automapy i FF pokazuje mi prędkość 80-100 KB/s
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Jest wyjście dla posiadaczy anten siatkowych, zakłócanych przez OF Pro Klik
vectra = 300 Mbps
Vodafone + iPhone 7
Vodafone + iPhone 7
-
- Stały użytkownik forum
Ja zainstalowałem modem zgodnie z instrukcją dołączoną do umowy(nie ta książka co była w pudełku z modemem). 3 kartki A4 dane przez człowieka z salonu. Instalacja przebiegła ok ale potem komp mi się restartował więc przesiadłem się na ethernet. To normalne??
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Witam 
Ostatnio chciałem stać się szczęśliwym posiadaczem OFP -nie stety największy problem to sa cała TPSA-orange (jak ja ich nie lubie)
Pojechałem do salonu jednego a tam modemy są a nie ma kart !
Pojechałem do drugiego karty są nie ma modemów !
Poszedłem do 3-ciego wszystko było ale, jak się okazało to nie był salon i oni nie mogą ze mną podpisać na 30 dni na próbę, tylko wypożyczyć sprzet na 4 dni za około 1000 zeta bo nie wiedział dokładnie ile ? Olałem gościa i wyszedłem a byłem już mocno wkurzony !!!
W ostatnim salonie TP-Orange, bardziej tp niż orange, wszystko było wszystko podpisałem oczywiście na firmę (istnieje w systemie orange) a gość do mnie 249,90 po proszę
I tak ,dalej nie mam OFP w domu
Dzisiaj jade do salonu wyjaśniać o co kaman ?

Ostatnio chciałem stać się szczęśliwym posiadaczem OFP -nie stety największy problem to sa cała TPSA-orange (jak ja ich nie lubie)
Pojechałem do salonu jednego a tam modemy są a nie ma kart !
Pojechałem do drugiego karty są nie ma modemów !
Poszedłem do 3-ciego wszystko było ale, jak się okazało to nie był salon i oni nie mogą ze mną podpisać na 30 dni na próbę, tylko wypożyczyć sprzet na 4 dni za około 1000 zeta bo nie wiedział dokładnie ile ? Olałem gościa i wyszedłem a byłem już mocno wkurzony !!!
W ostatnim salonie TP-Orange, bardziej tp niż orange, wszystko było wszystko podpisałem oczywiście na firmę (istnieje w systemie orange) a gość do mnie 249,90 po proszę
I tak ,dalej nie mam OFP w domu

Dzisiaj jade do salonu wyjaśniać o co kaman ?
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
No ale co w tym dziwnego ?Khalbar pisze:gość do mnie 249,90 po proszę
- KoD997
- Stały użytkownik forum
Kolego, te 249,90 zł to promocyjna cena modemu, więc nie wiem o co Ci chodzi. Gdybyś chciał go kupić bez umowy, zapłaciłbyś jakieś 1000 zł, więc nie bardzo rozumiem Twoją frustrację. Poczytaj o tym na www.orange.pl - tak masz cennik i wyraźnie widać w nim, że w umowie na 2 lata za modem płacisz 250 zł...Khalbar pisze:a gość do mnie 249,90 po proszę
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Takie koszta podaje Orange przy wypróbowaniu usługi:
Czyli pobranie modemu kosztuje tyle co na dwa lata.
Kod: Zaznacz cały
*
aktywacja usługi - 69 zł
* opłata miesięczna od drugiego miesiąca - 49 zł
*router Axesstel MV410 - 249 zł
-
No za modem na dwa lata na FIRMĘ ? !
Jest w cenniku 149zł (181zł)
ok do tego 69 złoty za aktywację ale to się chyba płaci po miesiącu tak czy sie mylę ?
może mnie ktoś oświecić ?
Jest w cenniku 149zł (181zł)
ok do tego 69 złoty za aktywację ale to się chyba płaci po miesiącu tak czy sie mylę ?
może mnie ktoś oświecić ?
-
- Stały użytkownik forum
To tak co do firmy dokładnie nie wiem. Aktywację płaci się w salonie(dokument o tym mówiący http://www.orange.pl/binaries/PL/Binary ... 344754.pdf) ''3. W ramach promocji w momencie podpisywania umowy pobierana jest bezzwrotna opłata aktywacyjna w kwocie 69 zł w miejscu podpisania umowy.''
Na stronie orange nie znalazłem informacji o orange freedom pro na próbę dla firm
więc chyba całe te twoje pretensje są bezpodstawne
Na stronie orange nie znalazłem informacji o orange freedom pro na próbę dla firm
więc chyba całe te twoje pretensje są bezpodstawne
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Tak trudno jest przeczytać choćby częściowo regulamin...a nawet WWW Orange.Khalbar pisze:może mnie ktoś oświecić ?
Czytanie nie boli

69 zł płaci się przy podpisywaniu umowy
![:]](./images/smilies/splash.gif)
-
Chyba masz racjęmimo87 pisze: więc chyba całe te twoje pretensje są bezpodstawne
Powinieniem najpierw przeczytać a później czytać opinie

Zmyliła mnie wypowiedź że w salonie ktoś tam zapłacił tylko 182 zeta

-
- Użytkownik forum
witam
Potwierdzam na firmę zapłaciłem 181,78 dokładnie i to jest promocja dla firm.
pozdrawiam
Potwierdzam na firmę zapłaciłem 181,78 dokładnie i to jest promocja dla firm.
pozdrawiam
Netia DSL 4Mb fritz 7050 , Orange CDMA MV410+ fritz
Od wczoraj wreszcie działa u mnie OFP. Okazało się, że prawdopodobnie dostałem kartę z innym numerem niż ta, którą mam w umowie i nikt się nie pokapował co jest nie tak albo kiedy pracownik w salonie próbował zrobić wymianę karty to mimo, że wywalało mu błąd, jedna z nich może jednak została przyjęta przez system. Teraz to już nawet nie można sprawdzić jak było. Faktem jest, że w systemie był inny numer karty niż ta którą miałem z modemem. Jak wczoraj dostałem tą właściwą to net od razu odpalił i wszystko ładnie śmiga. Uff... nareszcie 
Twój adres IP: 79.162.206.92
Download: 1863 kbps (232.9 KB/s)
Upload: 860 kbps (107.5 KB/s)
Data: 4.2.2009, 10:16:5

Twój adres IP: 79.162.206.92
Download: 1863 kbps (232.9 KB/s)
Upload: 860 kbps (107.5 KB/s)
Data: 4.2.2009, 10:16:5
-
AC12
A jaka była reakcja na nie tą kartę RUim ?
taka jak u mnie w innym poście ? czy w ogóle nie łączyło się nawet na ułamek sekundy ?
A jaka była reakcja na nie tą kartę RUim ?
taka jak u mnie w innym poście ? czy w ogóle nie łączyło się nawet na ułamek sekundy ?
Reakcja była podobna. Pojawiał się sygnał i czasem trzymał przez jakiś czas i znikał, czasami pojawiał się i znikał co chwilę. Dioda Connect zapalała się na chwilkę i gasła. Tak samo w axesstel managerze, sporadycznie na sekundę pojawiało się połączenie i zaraz znikało.
-
Ja przeniosłem do pokoju obok modem na skrętce 20m i śmiga jutro podam prędkości Pinowałem wp kilka razy to jest jeszcze strassznie zróżnicowany 3 próby po 68 ms i jedna ok 600 ale antena zewnętrzna i powinno być ok
-
- Początkujący użytkownik forum
Jestem sprzedawcą usług TPSA i Orange. Na terenie wojewodztwa kujawsko-pomorskiego dowiozę sprzęt do domu. Także jeżeli chcesz uniknąć takiej sytuacjio której wspomniał Khalbar wyślij mi namiar na prv to się skontaktuję. Na wyposażeniu mam również anteny zewnętrzne.