WRT54GCv2
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
WRT54GCv2
Witam. Od pewnego czasu mam rozdzielony internet przez router a drugi komputer łączy się za pomocą wifi . Linksys WRT54GC v2 . Ostatnio zrobiłem formata na drugim komputerze ( tam gdzie jest wifi) . Niestety od tego czasu nie mogę zainstalować sterowników do karty wifi , pisze ze coś nie tak z kablami jest "Unable to detect the Internet connection. Please check your cable connections." .Wszystko jest podłączone tak jak na początku to zrobił informatyk . Teraz nie mam internetu na komputerze który łączy się przez router i także do tego który łączy się przez wifi i nie mam jak wejść na stronę żeby skonfigurować router . Resetowałem router ale dalej jest tak samo ... . Jak podłącze bezpośrednio kabel od sieci do komputera to internet działa . Wina routera? Jeśli ktoś wie jak to naprawić to proszę o radę
-
Re: WRT54GCv2
Ten komunikat informuj bardziej o braku połączenia niż o problemie z kablami.
Z twojego opisu wnioskuję, że masz postawiony "nowy" system, ale czy ustawienia dla WIFI w kompie są takie jak przed formatem?
Jeśli zapisałeś sobie w jaki sposób było skonfigurowane połączenie WIFI przed formatem, to ustaw teraz w taki sam sposób ustawienia dla WIFI.
Z twojego opisu wnioskuję, że masz postawiony "nowy" system, ale czy ustawienia dla WIFI w kompie są takie jak przed formatem?
Jeśli zapisałeś sobie w jaki sposób było skonfigurowane połączenie WIFI przed formatem, to ustaw teraz w taki sam sposób ustawienia dla WIFI.
Łączę pozdrowienia
SYLMAR :-)
SYLMAR :-)
-
Ale jak ja mam ustawić wifi skoro nie mogę go zainstalować ? .
Nie łapie sygnału z routera chyba dlatego . Przed formatem wszystko instalował informatyk ( wtedy było odpłatne a teraz to trochę kosztuje ) .
Wiesz może co zrobić żeby na głównym kompie przez router był internet ? wtedy może zainstalują sie sterowniki od karty wifi na drugim kompie . Próbowałem resetowac router ale to nic nie dało .
Nie łapie sygnału z routera chyba dlatego . Przed formatem wszystko instalował informatyk ( wtedy było odpłatne a teraz to trochę kosztuje ) .
Wiesz może co zrobić żeby na głównym kompie przez router był internet ? wtedy może zainstalują sie sterowniki od karty wifi na drugim kompie . Próbowałem resetowac router ale to nic nie dało .
-
-
Ten co wcześniej . Xp professional Sp2