No przyszła w końcu
ta antenka. Tylko wbrew temu, co myślałem (zdjęcie wprowadziło mnie w błąd), to nie jest konektor z anteną, a antena z odpowiednim kablem. Prawdopodobnie po jej rozkręceniu można uzyskać sam kablel (konektor) z odpowiednim złączem, ale nie chce mi się już dzisiaj tego sprawdzać. Może później jeszcze się zmuszę. W każdym razie jeśli nie można odłączyć kabla, to się nieźle zbulwersuję, bo zamówiełem już antenę kierunkową.
A teraz wrażenia. Jak na takie "coś", antena sprawuje się u mnie rewelacyjnie. Jak już wspominałem u mnie w pokoju nie ma zasięgu. Podłączyłem antenę i postawiłem ją w rogu pokoju, za szafą i jest zasięg. Co prawda tylko dwie kreski, które czasami spadają do zera, ale połączenie EDGE jest cały czas i transfer nie siada. Jak mam dwie kreski, to chwilami uzyskuję ponad 150kbps. Jak na moje wrunki to rewelacja. Jak zanosiłem kompa do kuchni, gdzie mam zasięg 2 kresek bez anteny, to w porywach miałem 60kpbs, średnio to było 30kpbs. A teraz z tą antenką mam średnio 9-10kB/s. Ciekawe jak będzie z tą anteną kierunkową.
Poźniej napiszę (lub jutro), czy ten kabel można odłączyć. Ale w sumie już są na Allegro same konektory.
A do Pana kaktusa, strasznie mi przykro, że nie potrafisz się oprzeć swoim masochistycznym skłonnościom i mimo, że ci niedobrze nadal to czytasz. W każdym razie ja wiedziałem, co kupuję i co podpisuję.