Biedronka mobile
Kolejny wirtualny operator? Biedronka.
Moderator: Moderatorzy
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Kolejny wirtualny operator? Biedronka.
Ostatnio zmieniony 2009-02-16, 18:22 przez Sundance_kid, łącznie zmieniany 2 razy.
-
marens
- Guru bezprzewodowy
Re: Kolejny wirtualny operator? Biedronka.
Kod: Zaznacz cały
Sieć sklepów Biedronka przygotowuje się do startu jako wirtualny operator pod nazwa - tuBiedronka. Pierwsze informacje publikujemy już dziś.
Z nieoficjalnych informacji wynika, że promocyjna minuta połączenia będzie wynosić 0,33 zł do wszystkich sieci (oprócz Play). Start operatora nastąpi 19. stycznia. W ofercie dostępne będą 3 zestawy z telefonami, w tym Nokia 1208 w cenie 99 zł.
Sieć startuje przy współpracy Polskiej telefonii Cyfrowej. Numeracja zaczyna się od prefiksu 727.
Ciekawie skomponowany starter, zawierać będzie kartę SIM, która na starcie umożliwi wykonanie 2 minut rozmów lub wysłania 7 SMS-ów. Jest też możliwość wysłania 20 bezpłatnych wizytówek.
Biuro Obsługi dostępne będzie pod numerem *1234 lub +48 727 38 38 38
Doładowanie będzie możliwe kodem: *111*kod_dołądowania#
Strona internetowa oczywiście dostępna będzie pod adresem: www.tubiedronka.pl
Jako ciekawostkę można wymienić fakt, że sprawdzając na stronie Ery do kogo nalezy jeden ze starterów, pojawia się informacja o przynależności do operatora Hilton_B o kodzie sieci 260-02.
Usługa tuBiedronka będzie dostępna wyłącznie w sklepach sieci Biedronka. Starter kosztować będzie 7,99 zł, a doładowanie konta będzie można kupić w kasach sklepów. Miesięczny koszt utrzymania numeru będzie wynosił 6,60 zł, czyli koszt 20-minutowego doładowania. Dostępne będą także doładowania 10-min. za 3,30 zł oraz 50-min. za 16,50 zł.
Spółka Jeronimo Martins Dystrybucja, będąca właścicielem sieci sklepów, nie planuje budowy własnej infrastruktury operatorskiej, pełną obsługę zapewnia PTC. Możliwe będzie także przenoszenie numerów do tuBiedronki.
Na koniec roku w Polsce było 1359 sklepów Biedronka.
-
ja.michal
- *Mistrz bezprzewodowy*
Bez komentarza. ![:]](./images/smilies/splash.gif)
-
temp333
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Ja tam wole Mobilkinga
Przynajmniej nie kojarzy sie z zadnym marketem
Nie wyobrazam sobie na wyswietlaczu widziec napisu Biedronka 
-
zDaleKi
- Stary bywalec bezprzewodowy
Spokojnie, jeszcze będzie Tesco i inne 
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
ja.michal
- *Mistrz bezprzewodowy*
Jedno z innych już jest.BliSki pisze:inne
- Nitram
- Początkujący użytkownik forum
Im większa konkurencja tym lepiej
[center] Goscie na poziomie zawsze chodza w pionie:]
http://www.symbianOS.pl
wszystko o symbianie[/center]
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
To raczej nie jest konkurencja dla nikogo, tylko dodatek do zakupów w insekcie. Podobnie jak w carfuze wpychanie na siłe nikomu niepotrzebnych kuponow z 2 min do wygadaniaNitram pisze:Im większa konkurencja tym lepiej
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
temp333
Za niedlugo kazdy market bedzie operatorem. Moze skuszą się na to jakies marketoidy, ale co to za siec gdzie siec doladowan ogranicza sie do marketow.
-
Boras
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Coś mi się kojarzy, że Carefour czy Tesco tez dawały swoje startery. Chyba, że mi się pomyliło.
-
ja.michal
- *Mistrz bezprzewodowy*
Carefour tak.Boras pisze:Coś mi się kojarzy, że Carefour czy Tesco tez dawały swoje startery. Chyba, że mi się pomyliło.
Tesce nie, jeszcze nie.
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Zastanawia mnie tylko na gwizdek tego ustrojstwa tyle? Jakis nowy trend? Niedlugo w warzywniaku pod blokiem bede mogla kupic jakas niszowa nokie ze starterem witrualnej sieci warzywniak chojny zatorze 
-
szyman12
- Stały użytkownik forum
Eee tam, trochę przesadzacie. Cena chyba jest najniższa na polskim rynku bez żadnych dodatków - 0,33 zł (0,68 do Playa), a SMS - 0,14 zł. Druga rzecz to nie jest zwykły MVNO. To jest marka PTC, ale jako dystrybutora wybrali sobie Biedronkę (to coś jakby Sami Swoi byli sprzedawani tylko i wyłącznie w Lidlu). A to, że nazywa się tuBiedronka to było trochę wiadomo (lepsze to niż Halo Biedronka, Biedronka mobile, mobilBiedronka, myBiedronka, itp.)
-
ja.michal
- *Mistrz bezprzewodowy*
Mała różnica z tuBiedronka.szyman12 pisze:lepsze to niż myBiedronka
-
temp333
Glowna wada wszystkich MVNO jest brak doladowan. Pojade gdzies i bede chcial doladowac konto, to bede szukal marketu Biedronka? Nie za bardzo sobie to wyobrazam, dlatego z MVNO tylko Mobilking mnie zadawala. Reszta to operatorzy wirtualni nie tylko z nazwy.
-
ja.michal
- *Mistrz bezprzewodowy*
Może nie ich brak, ale problem z dostępem. Z WPmobi jest podobnie. Tylko przez internet.Glowna wada wszystkich MVNO jest brak doladowan.
No Heyah się wyłamuje. Do tego wszędzie są karty.
-
temp333
Wlasnie dlatego zrezygnowalem z WPMobi - mimo, ze ciekawa oferta to doladowania denerwowaly. Do tego kiedys skonczyly mi sie srodki jakos w piatek wieczorem - zrobilem zlecenie przelewu przez internet, ale banki nie pracuja w weekend i pieniadze pojawily sie w poniedzialek - porazka. No ale trzeba przyznac, ze dostep do maila z kazdego miejsca za darmo + serwisy tematyczne to byla swietna sprawa.ja.michal pisze:Z WPmobi jest podobnie. Tylko przez internet.
-
ja.michal
- *Mistrz bezprzewodowy*
No ja ani WP nie przeglądam, ani z poczty tam nie korzystam. ![:]](./images/smilies/splash.gif)
-
zDaleKi
- Stary bywalec bezprzewodowy
Niestety ale to prawda. Nawet nie można doładować elektronicznie przez swoje konto w banku tak jak normalnych operatorów. To jest bardzo duże utrudnienie.ja.michal pisze:Może nie ich brak, ale problem z dostępem. Z WPmobi jest podobnie.
Ale to zależy też od banku. Ja kilka razy doładowywałem w soboty i jeszcze tego samego dnia były środki na karcie.temp333 pisze:zrobilem zlecenie przelewu przez internet, ale banki nie pracuja w weekend i pieniadze pojawily sie w poniedzialek - porazka.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
-
temp333
Ja korzystam z WP, ale kto nie chce moze zawsze wlaczyc przekierowanie poczty i moze wiedziec co sie dzieje na wszystkich skrzynkach.ja.michal pisze:o ja ani WP nie przeglądam, ani z poczty tam nie korzystam.
[ Dodano: 2009-01-19, 14:15 ]
No to Biedronka sie jednak nie popisala. Okazuje sie, ze stawka 33 groszy jest promocyjna jak wszystko w markecie i zwiekszy sie do 45gr. Naliczanie jest co 15sekunda. Doladowania tylko w sklepach, czyli nieznacznie powyzej 1500 punktow w kraju. BOK kosztuje 1PLN i nigdzie nie ma informacji na temat dostepu do netu.
- Nitram
- Początkujący użytkownik forum
Więcej o tym co wspomniał temp333 znajduje siętutaj. Ah ta stonka...
[center] Goscie na poziomie zawsze chodza w pionie:]
-
ja.michal
- *Mistrz bezprzewodowy*
Ciekawe ile te MVNO chcą za transfer danych? ![:]](./images/smilies/splash.gif)
-
Grzechu
- Stary wyga bezprzewodowy
Tu też można poczytać o biedronce
http://www.fortel.info/news/show/2774/s ... fortelinfo
Muszę przyznać, że zgłupiałem jak się dzisiaj dowiedziałem. Zacząłem się zastanawiać czy to walentynki były niedawno czy prima aprilis :p
Muszę przyznać, że zgłupiałem jak się dzisiaj dowiedziałem. Zacząłem się zastanawiać czy to walentynki były niedawno czy prima aprilis :p
"Kiedy ginie Inkwizytor, czarne płaszcze ruszają do tańca."
Zapraszam na forum o laptopach. (Notebooki, netbooki, tablety)
Zapraszam na forum o laptopach. (Notebooki, netbooki, tablety)
- Jakub
- Stały użytkownik forum
Nie podoba mi się ten pomysł z tą Tu Biedronka. Faktycznie niedługo każdy market będzie miał swoja siec. Carrefour już ma.