ściągnąłem już dużo powyżej 3 gb... A ogólnie transfer (download) waha mi się miedzy 2,5 mb w nocy i spada do 489 kb w dzień(średni chodzi ok 600-700 kb). Gdyby nie limit to byłbym w siódmym niebie:-)
Moderator: Moderatorzy
Jak na razie limitów nie maYaRoO pisze:Gdyby nie limit to byłbym w siódmym niebie:-)
A co masz w umowie? Jak to jest napisane?YaRoO pisze:A jest opcja, że nie wprowadzą?
64Kb/s po limicie to wcale nie tak źle. W mojej miejscowosci lokalny wimaxowy ISP do tej pory oferuje łacze tej predkości (w najniższej taryfie)YaRoO pisze:To zostaje się cieszyć tym co jest...
Na wimaxie 64 kbit ?Blido pisze:mojej miejscowosci lokalny wimaxowy ISP do tej pory oferuje łacze tej predkości (w najniższej taryfie)
A jaki transfer miałeś kiedyś a jaki teraz?soltys pisze:Mam CDMA od 1,5 miesiąca i widzę że już zaczynają zmniejszać prędkość. Ciekawe co będzie za rok lub dwa?
Ech, palnąłemPatryk_ pisze:Tak z ciekawości - ile wtedy ksoztuje instalacja i ile wynosi abo ?
Może po prostu użytkowników przybywa na daną lokalizację.soltys pisze:Mam CDMA od 1,5 miesiąca i widzę że już zaczynają zmniejszać prędkość.
Blido pisze:64Kb/s po limicie to wcale nie tak źle...
A jaka to odległość? No i najważniejsze - czy są jakieś przeszkody terenowe. Twoje osiągi wyglądają naprawdę paskudnie. Zupełnie jak EDGE (może trochę wyższy UL i niższy ping)Khalbar pisze:Jakoś ciężko mi uwierzyć że można osiągnąć 1,5 Mb/s czy tym bardziej 2 i więcej w takiej odległosci od nadajnika jak iej ja jestem
No i IMO dobrze robią, bo byłaby katastrofa, gdyby zaraz wszyscy się na to rzucili. Poza tym zauważyłem, że Orange reklamuje to "po cichu". Ostatnio przyszedł mi sms z wiadomością, że w mojej miejscowości pojawił się szybki bezprzewodowy net, szczegóły w salonie.guma pisze: Zauważcie, że Orange w ogóle nie reklamuje usługi OFP. Gdyby zaczął trąbić o niej na lewo i prawo byłoby pewnie dno i 7 metrów mułu![]()
A korzystasz z WiFi? Bo słyszałem że na WiFi jak nie używasz netu to modem przechodzi w stan uśpienia i gaśnie dioda connect ...KoD997 pisze:A mi przerywaZawsze, gdy nie korzystam z internetu, ale jak ściągałem aktualizację do Automapy EU (ponad 1 GB) to nic nie rozłączało. To jedna dokuczliwe, gdy np. gram w grę single player ok godzinę, a po niej chcę wejść w internet, ale modem jest rozłączony
Tak to prawda-ale mi to w niczym nie przeszkadza-jeżeli nie korzystam akurat z przeglądarki,mam tylko włączone gg i google talk,które sprawdza mi pocztę - to dlaczego ma świecić się connect lub ''lecieć dane''jak to miało miejsce jak używałem AxssesMenagera-widziałem po NetMeterze że coś się ściąga i wysyła jak ja nie korzystałem z FF.YaRoO pisze:A korzystasz z WiFi? Bo słyszałem że na WiFi jak nie używasz netu to modem przechodzi w stan uśpienia i gaśnie dioda connect ...