Problem z dial-up przez N70...

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
_kaczor_
Początkujący użytkownik forum

Problem z dial-up przez N70...

Post autor: _kaczor_ »

Witam!
Pomocy!!! Mam problem z wykorzystaniem N70 jako zwykły modem. Potrzebuje łączyć się z siecią w pracy i chciałem do tego wykorzystać N70 (tel. w PlusGSM) i tu zaczynają się schody, próba wybrania numeru kończy się przerwaniem połączenia. A dokładnie komputer wybiera połączenie na telefonie wyświetla się numer "wybieranie" po chwili przed numerem literka D a następnie pod numerem wyświetla się "przerwano" i koniec połączenia. Wykonałem próbę z 6310i (Era) i wszystko OK.
Pomocy może ktoś zmierzył się z takim problemem i ma na to jakieś rozwiązanie.
Awatar użytkownika
Vipera
Stary wyga bezprzewodowy

Re: Problem z dial-up przez N70...

Post autor: Vipera »

Ustawienia dla Ery są inne niż dla Plusa.
Inny APN (dla Ery "erainternet" a dla Plusa "internet")
Era wymaga autoryzacji w oparciu o nazwę użytkownika i hasło.
Sprawdź na jakich ustawieniach sie łączysz.
Nr dla Plusa to (tak mi się wydaje, a jeśli podaję błędny, to proszę o sprostowanie.) *99# a dla Ery *99***1#.
_kaczor_
Początkujący użytkownik forum

Post autor: _kaczor_ »

Hmmm... nie chodzi mi o połączenie do internetu przez GPRS/EDGE to śmiga jak trzeba, potrzebuję zestawić połączenie między dwoma komputerami gdzie N70 będzie wykorzystany przy jednym z nich jako modem i w tym miejscu mam problem, bo próbuje wybrać numer i po chwili przerywa wybieranie gdzie 6310i zestawia połączenie.
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

Vipera pisze:Nr dla Plusa to (tak mi się wydaje, a jeśli podaję błędny, to proszę o sprostowanie.) *99# a dla Ery *99***1#.
Z tego co ja wiem, to obydwa numery działają zarówno w Plusie jak też w Erze.

Na 100% działają one w Plusie.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
ODPOWIEDZ