Z jakiego internetu mogę skorzystać. Co polecacie

Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
szysza
Użytkownik forum

Z jakiego internetu mogę skorzystać. Co polecacie

Post autor: szysza »

Witam
Mieszkam w wiosce Kocioł Duży, 9 km od Pisza na mazurach. mam problem ponieważ obecnie używam iplusa, ale jestem z niego bardzo nie zadowolony, jako jedyny na chwilę obecną nie ma tutaj zasięgu 3G (jak się na niego zdecydowałem, żadna sieć nie miała takowego) no i oczywiście dobijający limit transferu.
Moje pytanie tak jak w temacie, czy mam możliwość założenia jakiego innego internetu niż gsm (tj. plus, oranhe, era, play), czytałem trochę o Orange Freedom Pro cdma, ale jedank też posiada ona limit :/. Czy jest możliwy jakiś inny dostęp do internetu??

Z góry dzięki za pomoc ;)
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Re: Z jakiego internetu mogę skorzystać. Co polecacie

Post autor: Patryk »

szysza pisze:Czy jest możliwy jakiś inny dostęp do internetu??
Może jakiś lokalny dostawca WiFi ?
szysza
Użytkownik forum

Post autor: szysza »

niestety nie mam :(
Awatar użytkownika
krystian9414
Początkujący użytkownik forum

Post autor: krystian9414 »

Kolego TP załóż sobie telefon i poproś o internet mój kumpel tak ma Bez LIMITÓW!! :).
Pozdrawiam.
(iPlus110) + (Vectra 24mb/s) + (Lenovo Y530 P8600 8GB 500GB NV9600 512MB BluRay,BT,VHP) + (Toshiba A350-10B P8600) + (HP dv3660 P8600) :)
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Post autor: Sundance_kid »

krystian9414 nie wszędzie kable tepsy dochodzą :]
Awatar użytkownika
Blido
Guru bezprzewodowy

Post autor: Blido »

krystian9414, jeśli nie zauważyłeś, to forum dla bezkablowców, a więc także ludzi którzy używają internetu bezprzewodowego bo nie mają innego wyboru. Jak już Cię uświadomiła Sundance_kid, nie wszędzie uświadczysz infrastruktury kablowej. Ale możesz być tak miły i zamiast dawać dobre rady, zacząć działać. Może ufunduj z własnej kieszeni koledze szysza, doprowadzenie kabli do domu, myślę że stać Cię, skoro posiadasz jakieś "super-hiper-elo laptopy, mega xD xD neta" i co tam jeszcze masz i polecasz. Albo najlepiej podłącz mu tą sieć z wardrivingu, którą zamierzasz "zchakierować". :hyhy:
Awatar użytkownika
krzyhu
Stały użytkownik forum

Post autor: krzyhu »

A wimaxa tam u siebie nie masz szysza? Bo ja u siebie miałem tylko jak kupowałem neta w Playu nie wiedziałem o wimaxie i teraz bardzo żałuję że go nie wziąłem!
ODPOWIEDZ