Bluetooth. Nie wykrywa... ale czemu?
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Bluetooth. Nie wykrywa... ale czemu?
Witam.
Na początku odrazu przepraszam bo nie wiedizałem gdzie dokładnie umieścić ten temat.
a oto problem własciwy:
Trafił mi sie okazyjnie moduł BT więc postanowiłem go zakupis i zamontowąc.
I wszystko (prawie) pięknie i ładnie ale telefon nie moze wykryć komputera. Komputer normalnie wykrywa telefony ,łączy się z nimi, przesyła dane i śmiga wszystko normalnie. Jak jestem połączony np. przez Nokia PCSuite to i z telefonu można cos wysłać ale bez tego połączenia z tela na kompa nic nie chce iść.
zwracam sie o pomoc bo nawet nei mam pojęcia gdzie szukać usterki.
Na początku odrazu przepraszam bo nie wiedizałem gdzie dokładnie umieścić ten temat.
a oto problem własciwy:
Trafił mi sie okazyjnie moduł BT więc postanowiłem go zakupis i zamontowąc.
I wszystko (prawie) pięknie i ładnie ale telefon nie moze wykryć komputera. Komputer normalnie wykrywa telefony ,łączy się z nimi, przesyła dane i śmiga wszystko normalnie. Jak jestem połączony np. przez Nokia PCSuite to i z telefonu można cos wysłać ale bez tego połączenia z tela na kompa nic nie chce iść.
zwracam sie o pomoc bo nawet nei mam pojęcia gdzie szukać usterki.
Ostatnio zmieniony 2009-02-20, 23:51 przez RAMZES009, łącznie zmieniany 1 raz.
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Bluetooth. Nie wykrywa... ale czemu?
Jakie masz oprogramowanie do tego modułu poza sterownikami?RAMZES009 pisze:Trafił mi sie okazyjnie moduł BT więc postanowiłem go zakupis i zamontowąc.
Nie pomagam na PW!
- Blido
- Guru bezprzewodowy
wojteks pisze:Jakie masz oprogramowanie do tego modułu poza sterownikami?
Skoro okazyjnie, to pewnie tanio, a jak tanio, to pewnie BlueSoleil i to w wersji 1.x. RAMZES009, czy ustawiłeś w oprogramowaniu do modułu jego widoczność?RAMZES009 pisze:Trafił mi sie okazyjnie moduł BT więc postanowiłem go zakupis i zamontowąc.
-
- Użytkownik forum
Otóż panowie to jest BT do lapka wpiany do płyty gł. (sory zapomniałem dodać istotnego faktu) i po tego tylko Bluetooth Toshiba monitor. I tyle. BT w oemie był.
Ostatnio zmieniony 2009-02-20, 18:37 przez RAMZES009, łącznie zmieniany 1 raz.
- wojteks
- *** Administrator ***
Czy telefon widzi laptopa po BT?RAMZES009 pisze:tylko Bluetooth Toshiba monitor
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
No włąsnie nie. Nie da rady. Telefon nie wykrywa Laptopa ale komp telefon tak
TOSHIBA SATELITE M-105;C2D T5500;1,5GB RAM,945GM,HDD100GB;14.1";3945ABG; DVD-RW;BT;OPTION 3G+;WIN XPSP3
- wojteks
- *** Administrator ***
W tym monitorze musi być opcja "hide" albo jakieś usługi powinny być powłączane. Nie mam Toshiby więc nie sprawdzę ani nic więcej nie podpowiem.RAMZES009 pisze:Telefon nie wykrywa Laptopa ale komp telefon tak
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
A czy to moze być wina firewall-a????
TOSHIBA SATELITE M-105;C2D T5500;1,5GB RAM,945GM,HDD100GB;14.1";3945ABG; DVD-RW;BT;OPTION 3G+;WIN XPSP3
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Nie wiem czy to chodzi o to co mam, u mnie jest cos takiego jak poziom zabezpieczeń mam toshiba bluetooth stack. Tłumaczenie jest delikatnie mówiąc głupie, bo do właściwości wchodzi się przez bluetooth/wyposarzenie dodatkowe i potem najważniejsze: poziom zabezpieczeń aby bt był widoczny musi być średni lub niski.wojteks pisze:W tym monitorze musi być opcja "hide" albo jakieś usługi powinny być powłączane
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!