Witam
Jaki telefon do internetu orange free . Najprawdopodobniej znajduje się w zasięgu Edge lecz nie jestem pewnien lecz na e50 kolegi pisze że jest , zasięg mam zawsze 4 na 5 kresek . Planuje Nokie 6280 , może ktoś mi doradzi jaki będzie lepszy .
Jaki telefon do Orange Free
Moderator: Moderatorzy
- acprzemu
- Stały użytkownik forum
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Re: Jaki telefon do Orange Free
acprzemu jak nie jesteś pewien to szybki teścik, najlepiej w nocy. Instalujesz NetMeter, łączysz się i sprawdzasz prędkości. Jak do EDGE to ta Nokia może być.
A na marginesie co to znaczy, że na e50 pisze, że jest EDGE?
A na drugim marginesie zmień skąd bo się krzaczki porobiły.
[ Dodano: 2009-02-21, 19:22 ]
A na trzecim marginesie: Ciołek gdzie? Koło Strykowa czy gdzies indziej?
A na marginesie co to znaczy, że na e50 pisze, że jest EDGE?
A na drugim marginesie zmień skąd bo się krzaczki porobiły.
[ Dodano: 2009-02-21, 19:22 ]
A na trzecim marginesie: Ciołek gdzie? Koło Strykowa czy gdzies indziej?
- acprzemu
- Stały użytkownik forum
Chciałby wyjaśnić że do internetu to na_razie łącze się przez k750i gdy pobieram mam prędkośc ok 4,76 KB/s . Gdy zainstalowałem NetMeter to pisało max 6,8 KB/s . Mieszkam w miejscowości Myszyniec na stronie orange jest trochę niedokładna mapa i niemożna jednoznacznie stwierdzić czy mam Edge . Może ktoś to sprawdzić czy Myszyniec jest w zasięgu edge. A jeżeli chodzi o to że 'na e50 pisze, że jest EDGE' to znaczy gdy kolega łączy się do internetu przez telefon to w rogu jest zanczek E czyli edge , lecz niema różnicy jakoś czy przez edge czy przez gprs i nie_wiem dlaczego .
Ostatnio zmieniony 2009-02-21, 21:32 przez acprzemu, łącznie zmieniany 1 raz.
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
acprzemu k750i oferuje tylko GPRS. Pożycz tą Nokię i wtedy sprawdź prędkości.
Fakt zapomniałam o tej sygnalizacji literką, mój błąd
To, że niby jest EDGE a działa z prędkością GPRSu lub mniej to może wskazywac na obciążony nadajnik dlatego też testy lepiej robić w nocy gdzie większośc użytkowników spi i nie zawala sieci.
Fakt zapomniałam o tej sygnalizacji literką, mój błąd

To, że niby jest EDGE a działa z prędkością GPRSu lub mniej to może wskazywac na obciążony nadajnik dlatego też testy lepiej robić w nocy gdzie większośc użytkowników spi i nie zawala sieci.