Iplus zaczal ciac

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Suzan
Stały użytkownik forum

Re: Iplus zaczal ciac

Post autor: Suzan »

Mam nadzieję, że zauważyłeś że Plus tak wałaściwie mnie mało interewuje- bo ma Ere. Nigdy nie mówiłem, że którykolwiek operator jest super. Po prostu nie robię afery jeśli zdarza się fakt powszechnie wszystkum znany. Jeśli ktoś teko nie rozumie to niech zmieni sobie operatora internetowegi i nie jęczy że ktoś jest BE. To wszytko.
blue connect/Huawei E160
Awatar użytkownika
lkmc
Stały użytkownik forum

Post autor: lkmc »

Zgadzam sie, wartosc 8kbps to nieporozumienie i co do tego nie mam najmniejszych watpliwosci.
Ale niestety informacja o dynamicznym cieciu transferu na stronie plusa pojawila sie niedawno, a w mojej (moze tylko w mojej :D ) umowie nie ma ani slowa o jakimkolwiek dynamizmie przy cieciach, a szkoda.
Smiesza mnie natomiast posty sugerujace jakoby cala ta sytuacja wynikala z sadystycznych sklonnosci plusa i checi dokuczenia userom.
Mysle ze firma tej rangi nie moze sobie pozwolic na jednorazowy numer pt. "zedrzyjmy jak najwiecej kasy za pakiety" i chyba istnieje tam jakies planowanie dlugofalowe, tym bardziej ze caly czas musza sie liczyc z konkurentami.
Jezeli faktycznie zostanie wdrozone dynamiczne limitowanie lacza, to w polaczeniu z tymi wlasnie przeklinanymi (niewiedziec czemu ) pakietami moze powstac zupelnie niezla oferta.
N6220 & moto c975
galea07
Początkujący użytkownik forum

Post autor: galea07 »

iPlus'owicze!
Po dzisiejszej mojej rozmowie z kierownikiem działu technicznego iPlus jestem cały rozpromieniony....

Bowiem CIĘCIA SĄ DYNAMICZNE to znaczy ze jak np. zawsze mam średnią prędkość EDGE to jeśli jest spory ruch w sieci to nam przytną do słabego GPRS ale jeśli ruch sie ustabilizuje to mamy zpowrotem swoją prdkość nieznacznie przyciętą!
i jak to powiedizłał ten kierownik ze jesteśmy poprostu w ostatniej kolejce do przesyłu na nadajniku...

Gdyby było coś nie tak prosze się powoływać na informacje http://www.iplus.pl/pomoc_transmisja.html

iPlus'owicze głowa do góry!
Awatar użytkownika
vegas
Stały użytkownik forum

Post autor: vegas »

Bowiem CIĘCIA SĄ DYNAMICZNE to znaczy ze jak np. zawsze mam średnią prędkość EDGE to jeśli jest spory ruch w sieci to nam przytną do słabego GPRS ale jeśli ruch sie ustabilizuje to mamy zpowrotem swoją prdkość nieznacznie przyciętą!
U mnie i u wielu użytkowników cięcia są "bardzo dynamiczne" czy to noc czy to dzień cały czas 8kb/s haha...

Punkt 3 na http://www.iplus.pl/pomoc_transmisja.html
Zmniejszenie transmisji będzie miało charakter adaptacyjny i będzie przeprowadzone tak, aby w jak najmniejszym stopniu wpłynąć na komfort pracy naszych Abonentów.
Tak wpływają na komfort pracy, że nawet nie widać cięć :twisted:
Awatar użytkownika
ksen
Stały użytkownik forum

Post autor: ksen »

Takie dynamiczne cięcia miałem że dopiero jak dodałem ten pakiet 128 kb za 8 zeta+ to mogę na tym forum pisać,spadek z 300 kb.W rozmowie ze mną pan konsultant był sam bardzo zdziwiony takim postępowaniem plusa,rozumiał mnie,a jakże,ale jedyne co mógł poradzić to pakiety albo czekać na reakcje plusa,bo przyznał że ma dużo skarg na tą ich sztuczkę.W temacie innych sieci nie wypowiadam się,ale życze walki o swoje.Tu nie chodzi mo walke z konkretnym operatorem,tu chodzi o dostęp do tańszego neta ogólnie w naszym kraju,a przedsmak takowego mielismy,niestety ktoś chce nas potraktować jak dojne krowy...
Adamjx

Post autor: Adamjx »

Grzecznie się zapytam, czy ktoś próbował sprawdzić u operatora (w moim przypadku usługa iplus) ile pozostało do wykorzystania tych cennych megabajtów? Rozumiem, że na kompie można mieć zainstalowany program, który liczy ilość danych. Ja często przenoszę modem z domu do pracy i nie ukrywam, że w skali miesiąca można się pogubić - łatwiej byłoby zaplanować korzystanie z tego "luksusu" jakim jest internet od naszych łaskawych operatorów GSM.

commander EDGE+Atk20=EDGE w iplus :D Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Tomekłódź
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: Tomekłódź »

Tak można sprawdzić dzwoniąc na 601101101. Podałem Pluskod5 i pan mi powiedział ile mam ściągniętych danych.
Awatar użytkownika
MaciekAdv
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: MaciekAdv »

Ja wiem że niektórym trzeba tłumaczyć pewne zagadnienia pokazując obrazki itp:) ale ty Suzan???:):) Więc spróbuje inaczej Oerator nie tylko plus ale tez era i Orange chwala sie ze ich usługi to nie ograniczonny dostep do internetu,(aha jeszcze cie uświadomie przeczytałem umowę jak podpisywałem i wiem ze mają prawo do cięć) ale zrozum zę jesli operator przycina ci szybkość (Downloadingu) czyli pobierania danych do 8kb/s to 90% stron ci sie nie załaduje bo mija czas oczekiwania na otwarcie strony i ładowanie strony zostaje przerwane. Jedyne co działa to GG:):). I teraz sedno sprawy myśląc logicznie skoro po przycieciu mi do 8kb/s nie moge <font color="#FF00FF"><b>»»korzystać««</b></font> z www to jakim cudem moj internet jest nie ograniczony??
Cały problem tkwi w tym zeby przycinali z głową np. do 20-30kb/s i wszyscy beda zadowoleni. PROSTO.
MaciekAdv:iPlus EDGE na Comander
Kom. Nokia 6021
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

Kupując usługę nie należy się sugerować tym co mówią reklamy,mapy zasięgu.Era np:

- Mapa nie jest częścią umowy o świadczenie usług telekomunikacyjnych i nie może być podstawą ewentualnych reklamacji.

Także najpierw wypróbować a potem kupować.Niestety ja nie miałem możliwości testowania.Ale jak <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> może byc.Żeby jeszcze zasięg się poprawil.Ehhhhhhhhh
Awatar użytkownika
vegas
Stały użytkownik forum

ksen pisze:W rozmowie ze mną pan konsultant był sam bardzo zdziwiony takim postępowaniem plusa,rozumiał mnie,a jakże,ale jedyne co mógł poradzić to pakiety albo czekać na reakcje plusa,bo przyznał że ma dużo skarg na tą ich sztuczkę
No właśnie walczmy do końca może uda się coś zmienić. Cięcia są zbyt drastyczne!
Awatar użytkownika
MaciekAdv

Proponuje aby każdy któremu obetną zadzwonił i pozawracał troche głowę konsultantowi,
W końcu za to im płaca. Myśle ze jeśli takich (protestów) będzie więcej to może to coś da.
W każdym bądź razie warto spróbować bo nic nie tracimy przez to.
Kom. Nokia 6021
Awatar użytkownika
ksen
Stały użytkownik forum

MaciekAdv pisze:Proponuje aby każdy któremu obetną zadzwonił i pozawracał troche głowę konsultantowi,
.
-dobry pomysł,juz tak zrobiłem,a jak coś wymyśla to będziemy chwalić,żeby nie było że tylko narzekamy.Czekamy na wasz ruch panowie i panie z plusa!!Rozumiemy ze to był tylko wypadek przy pracy,TAKIE cięcia. :wink:Nie zawiedźcie sporego(jeszcze)grona uzytkowników iplusa.
Awatar użytkownika
vegas
Stały użytkownik forum

Ja już od jakiegoś czasu delikatnie nękam ich mailami :wink:
Już pora na jakiś krok z ich strony!
Szadzik
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Szadzik »

Panie i Panowie, czy naprawdę sądzicie, że słanie maili do opa coś pomoże? Przecież podpisaliście umowy takie, a nie inne i mają prawo robić, to co robią.
Back to the Future ;)
Awatar użytkownika
ksen
Stały użytkownik forum

A czemuż by nie??Kazdemu operatorowi zależy na dobrej opini wśród uzytkowników a nie tylko na kasie,a plus choćby na tym forum do tej pory opinie miał nie najgorszą,ale swoim "swietnym" pomysłem z takim transferem po przekroczeniu limitu powoli do siebie zaczyna ludzi zrazać.Szkoda bo wsród naszych trzech operatorów gsm to właśnie plus wybijał sie na lidera w dostarczaniu neta.Masz jakiś lepszy pomysł?
Szadzik
Mistrz bezprzewodowy

ksen pisze:Szkoda bo wsród naszych trzech operatorów gsm to właśnie plus wybijał sie na lidera w dostarczaniu neta.
Nie wiem skąd taka opinia, ale jedyna przewaga plusa do tej pory to było nie obniżanie transferu. Zasięg EDGE jest beznadziejny w porównaniu do Orange i ma o połowę mniej klientów niż orange. Nie wiem w czym on się tak wybijał.
ksen pisze:Masz jakiś lepszy pomysł?
Mam, zejść na ziemię i przestać myśleć, że opowi zależy nie tylko na kasie.

Poczytaj sobie posty sprzed kilku miesięcy nt. walki z orange (nie mojej bynajmniej).
Back to the Future ;)
Awatar użytkownika
MaciekAdv

Szadzik przestan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Panowie i Panie walczymy nie słuchajcie Szadzika!!!!!!!
Dzwonimy, piszemy emaile wszystko naraz i jak najwiecej osób!!!!
Nie bądzmy bezczynni!!!
Szadzik znajdz sobie inny post i tam sobie krytykoj walke z operatorem, wcale sie nie dziwie ze kiedys cie oskarżano ze pracujesz w BOK-u ORANGUTANA:):):)
Kom. Nokia 6021
Awatar użytkownika
vegas
Stały użytkownik forum

MaciekAdv pisze: Panowie i Panie walczymy nie słuchajcie Szadzika!!!!!!!
Dzwonimy, piszemy emaile wszystko naraz i jak najwiecej osób!!!!
Nie bądzmy bezczynni!!!
Popieram walczmy do końca!
Szadzik
Mistrz bezprzewodowy

Ja nie piszę, żebyście nie prostestowali, jak najbardziej popieram takie protesty. Jednak mimo to wiem, że i tak plus ma Was daleko gdzieś, na tym forum jest powiedzmy 1000używkoników iplusa, a pamiętasz ilu użytkowników ma iplus ogółem? Coś koło 30-40tysięcy? To Wy jesteście tylko 1/40 użytkowników, to jest 2,5%.

Powodzenia.
Back to the Future ;)
Awatar użytkownika
pimosz

Post autor: pimosz »

A można jakoś przeskoczyć na APN wap i z niego ciągnąc neta. Tu chyba nie ma limitów (?)

Pozdrawiam
Pimosz!
Awatar użytkownika
raptou

Post autor: raptou »

pimosz pisze:A można jakoś przeskoczyć na APN wap i z niego ciągnąc neta. Tu chyba nie ma limitów (?)
Można się też przełączyć na HSCSD i korzystać z prędkości 47 kbps. Bez limitów ! Tylko trzeba za każdą minutę płacić.

Prawda jest taka. Człowiek może walczyć z człowiekiem. Wszelkie maile masowe mogą zostać uwzglednione lub wylądują w folderze SP-AM. Skończy się na tym, że będzie na takie maile odpowiadał Stanisław Autoresponder - jak swego czasu w Erze przy okazji Bluconnect ("Informujemy, że PTC cały czas pracuje nad rozwojem infrastruktury i powiększeniem zasięgu" - czy jakoś tak). Telefony do BOK też nie wiele pomogą, gdyż wszelkiej maści konsulatnci wszystkich firm są szkoleni, jak sobie radzić z "natrętami". Zasada jest prosta. Wysłuchać, przytakiwać pocieszyć, powiedzieć coś na "spadaj" aby delikwent myślał, że akurat ten problem zostanie rozwiązany. Albo powiedzą, że mieli problem, pakiety zaproponują, "zgłoszą awarię" i takie tam bzdety. I wiecie co ? To działa i jest pioruńsko skuteczne. Po rozmowie z konsultantem klient w większości o czywiście czuje się ważny dla operatora. Dla operatora, gdy są inne priorytety jeden osobnik - już mniej albo wcale, gdyż reklamacja czegoś, na co wyraził zgodę własnym podpisem jest bezzasadna.

W firmach oferujących produkt na skalę masową liczy się statystyka, czyli procent abonentów, którzy są niezadowoleni z produktu. Na kilka milionów aponentów, jakich ma Plus odsetek narzekająch jest po prostu pomijalny - nawet, gdyby się skrzyknęli ludzie z większosci for.

Dzwońcie, piszcie. W końcu dzwonicie na swój koszt :lol:

Inaczej sprawa jest potraktowana, gdy jednostka odpowiednio nagłośni sprawę.
Proponuję redakcję "Twoja Komórka" lub "Mobile Internet" tam jest stosowny dział do takich spraw. Nie musi to być zaraz "Gazeta Wyborcza"
Na wszelkie instytucje rządowe - typu UOKiK nia ma co liczyć, gdyż taki telekom jest niezłym sponsorem gospodarki z tytułu podatków. No chyba, że trzeba będzie górnikom "trzynastki" wypłacić to może jednorazowo jakąś karę nałoży :lol:

Jest światełko w tunelu. sformułowanie "dynamicznie" zamiast "maksymalnie 1 kbps" a to już lekka nadinterpretacja po stornie operatora.

Życze powodzenia, gdyż klient w Polsce ma raczej mizerne szanse na pozytywne załatwienie tego typu spraw. Nie ma instytucji z prawdziwego zdażenia, która w tego typu sprawach reprezentowała by właściwie interesy klientów, więc wszystko zależy praktycznie od dobrej woli operatora. Wg mnie wszelkie warunki formalne i prawne upoważniające operatora do takich działań zostały dochowane. Sami na to wyraziliście zgodę podpisując umowę a od pierwszego dnia świadczenia usługi iPlus taki zapis był (ten o cięciach) !
Jedyne, co można Plusowi zarzucić i "podciągnąć" pod niewłaściwe lub nienależyte świadczenie usługi to to nieszczęsne sformułowanie "ograniczenie prędkości dynamicznie".

Pozostaje, więc:
1. Przeglądarka Opera w trybie TXT lub eLinks w Linuksie i wegetacja do końca okresu rozliczeniowego.
2. Pakiety
3. Satelitarny Downlink (Uwaga - przy uplinku 8kbps nawet proxy satelitarne może się nie podnieść i nie nawiąże połączenia, choć teoretycznie powinno wystarczyć mniej :lol:)
4. CSD/HSCSD (raczej kosztowne)
5. Emigracja do większego miasta. Tam można sobie przebierać dowoli w dostawcach netu.
Szadzik
Mistrz bezprzewodowy

raptou pisze: 3. Satelitarny Downlink (Uwaga - przy uplinku 8kbps nawet proxy satelitarne może się nie podnieść i nie nawiąże połączenia, choć teoretycznie powinno wystarczyć mniej :lol:)
No przecież uplinku nigdzie nie tną!
Back to the Future ;)
Awatar użytkownika
Tomekłódź

Skończył się limit. Dzisiaj iPlus przywrócił mi normalny transfer :D I co z tego jak chodzę po stronach i wisi nade mną limit. Wstałem o 7:20 i do 8:20 mam już prawie limit na dzień dzisiejszy wykorzystany czyli 35MB.

Zaktualizowałem MKS, parę stron, poczta i i już mam 30MB. Przecież to jest chore i tego nie można nazwać nieograniconym dostępem do internetu jak cały czas muszę się ograniczać po jak przecholują to mi przytną czyt. odetną do 1kB/s.

Dobra a teraz mam pytanie czy ktoś już widział to dynamiczne cięcie według iPlus, czy jest tak dynamiczne że nie można go dostrzec :?: :twisted:
Motorola V980 iPlus ~ 45kB/s :)
Awatar użytkownika
vegas
Stały użytkownik forum

Dobra a teraz mam pytanie czy ktoś już widział to dynamiczne cięcie według iPlus, czy jest tak dynamiczne że nie można go dostrzec
Dynamiczne cięcia to chyba tylko jest tak ściema. Mi odkąd przycieli transfer mam non stop taki dynamizm, że ho.... (0.8kB/s) To się nazywa dynamiczne cięcie haha
krzemien
Początkujący użytkownik forum

Post autor: krzemien »

TomekŁódź pisze:[cut]Przecież to jest chore i tego nie można nazwać nieograniconym dostępem do internetu[cut]
'Nieograniczony dostęp' tłumaczyłbym raczej jako 'bez granic' czyli w kontekście jego mobilności.
Awatar użytkownika
Tomekłódź

No ja bym hasło Plusa "internet jest wszędzie" tak interpretował :D A nieograniczony to nieograniczony :twisted:
Motorola V980 iPlus ~ 45kB/s :)
Awatar użytkownika
vegas
Stały użytkownik forum

Dobrym pomysłem jest nagłośnienie sprawy:
raptou pisze: Proponuję redakcję "Twoja Komórka" lub "Mobile Internet" tam jest stosowny dział do takich spraw.
W końcu te cięcia nie są tak "dynamiczne" jak by się mogło zdawać i co <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> ma dynamizm do transferu rzędu ~0.8kB/s ???
Ostatnio zmieniony 2006-06-17, 21:48 przez vegas, łącznie zmieniany 1 raz.
maku73

Post autor: maku73 »

A może do telewizji z nimi?
Konkurencja <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> się wtedy ucieszy.
Grzegorz20
Użytkownik forum

Post autor: Grzegorz20 »

dobrze ze zostalo mi raptem kilka miesiecy i wybije mi juz 12miesiesy od podpisania umowy i od razu przechodze z abonametu iplus 120 na abonamet do rozmow za 25zł tylko to zostaje jesli nie chce placic 1000zł szkoda ze nie moge przejsc na ilpus 60 ale studiuje we wrocku to znajde bez problemu jakąś radowke i z plusem nic nie bede mial wspolnego tylko na wakacje kupie sobie karte SimDate i włoze do netboxa i tez jakos przesmigam przez wakacje

z nimi sie nie wygra chyba ze sprawa nabralaby rozgłosu - a tego brakuje tylko cos gdzies szeleści na forach nic wiecej!!! wiec nalezy sie pogodzic ja juz to zrobilem.... szkoda mi nerwow na tych naciągaczy a pakietu nigdy bym nie wykupił i tego nie zrobie!!!
Awatar użytkownika
tracer.on

Post autor: tracer.on »

Też pakietu nigdy nie kupie, niech nikt tego nie robi, bo te cięcia to tylko o pakieciki i kasę. Jak by cieli do 3-4KB to nikt by nie robił szumu.

Ja gdy kupowałem iPlusa to sprzedawca powiedział żę jak będą ciąc to do prędkości GPRSu ( czyli oni <font color="#FF0000"><b>***Cenzura***</b></font> wiedzą)

Dzisiaj o godz. 00.19 wysłąłem im e-mailem reklamację. od 17 nowy okres rozliczeniowy i o godz 00.01 powinienem mieć zdjętą blokadę a tu lipa o 00.10 transfer 8kb.

Zobaczymy co mi odpiszą.
ODPOWIEDZ