Netgear DG834G v.3
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Netgear DG834G v.3
Witam,
wiem, że było o tym już cała masa tematów, i czytam je od dwóch dni, ale do końca nie jestem pewien kilku spraw.
Mam internet od sąsiada (Neostrada) przez antene zewnętrzną podłaczoną bezposrednio do karty bezprzewodowej w miejsce antenki. Chciałbym rozdzielic sygnał na 2 kompy (przewodowo). I teraz pytanie czy ten router: Netgear DG834G v3 będzie odpowiedni?
I pytanie najważniejsze czy jezeli odkrece antenke z routera i na jej miejsce wkrece ta zewnętrzną antenę to czy zwyczajnie bedzie to hulało?
Bo są sprzeczne informacje na necie, niektórzy mowią ze bedzie OK, inni ze nie da rady...no ale jest access point w tym routerku...
prosze o odpowiedz i z gory dziekuje.
wiem, że było o tym już cała masa tematów, i czytam je od dwóch dni, ale do końca nie jestem pewien kilku spraw.
Mam internet od sąsiada (Neostrada) przez antene zewnętrzną podłaczoną bezposrednio do karty bezprzewodowej w miejsce antenki. Chciałbym rozdzielic sygnał na 2 kompy (przewodowo). I teraz pytanie czy ten router: Netgear DG834G v3 będzie odpowiedni?
I pytanie najważniejsze czy jezeli odkrece antenke z routera i na jej miejsce wkrece ta zewnętrzną antenę to czy zwyczajnie bedzie to hulało?
Bo są sprzeczne informacje na necie, niektórzy mowią ze bedzie OK, inni ze nie da rady...no ale jest access point w tym routerku...
prosze o odpowiedz i z gory dziekuje.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Netgear DG834G v.3
Nie. Rozejrzyj się za Ovislink'iem WL-5470 lub TP-Link'iem WR543g.memphis85 pisze:I teraz pytanie czy ten router: Netgear DG834G v3 będzie odpowiedni?
W podanych przeze mnie modelach - tak. Router musi obsługiwać odpowiedni tryb (Client, Station Infrastructure lub WISP).memphis85 pisze:I pytanie najważniejsze czy jezeli odkrece antenke z routera i na jej miejsce wkrece ta zewnętrzną antenę to czy zwyczajnie bedzie to hulało?
"zwykły" tryb AP to nadajnik, ty potrzebujesz odbiornika (to tak w mocnym skrócie).memphis85 pisze:no ale jest access point w tym routerku...
-
a czy Ovislink WL- 5450 wystarczy?
nie ukrywam że cena gra dużą rolę.
spytacie dlaczego...ponieważ tak naprawdę to wszystko to dla tesciowej robie...kupila sobie nowy komputer i teraz bedzie non stop na n-k siedziec
a tesc bedzie przeglądal w drugim pokoju stronki z autami... takze chcialbym to zrobic jak najniższym kosztem, i na jakosci zdecydowanie mi nie zalezy 
nie ukrywam że cena gra dużą rolę.
spytacie dlaczego...ponieważ tak naprawdę to wszystko to dla tesciowej robie...kupila sobie nowy komputer i teraz bedzie non stop na n-k siedziec

- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Powiem tak: najpewniej wystarczy, ale pewności nie mam. Ten sprzęt ma dwa gniazdka LAN, ale nie jestem pewny czy oba działają w trybie Client-Infrastructure.memphis85 pisze:a czy Ovislink WL- 5450 wystarczy?
memphis85 pisze:a tesc bedzie przeglądal w drugim pokoju stronki z autami

Z teściami lepiej nie zaczynaćmemphis85 pisze:na jakosci zdecydowanie mi nie zalezy

-
hehe...no wlasnie lepiej nie zaczynac
wybiore chyba tego TP linka.
dzieki za pomoc
pozdro

wybiore chyba tego TP linka.
dzieki za pomoc
pozdro
-
No więc, zakuppilem tego TP linka...no i tutaj zaczynają się schody...niby konfiguracja jest w miare czytelna i i teoretycznie wszystko ustawilem tak jak nalezy...IP routera zmienilem na 10.0.0.1
Router lączy sie z netem ale nie przekazuje go na kompa, chociaz nie wiem czy to jest istotna informacja ale gg mi działa, ale strony nie chcą się otworzyć.
jakich jeszcze informacji potrzebujecie, żeby ewentualnie móc mi pomóc?
Router lączy sie z netem ale nie przekazuje go na kompa, chociaz nie wiem czy to jest istotna informacja ale gg mi działa, ale strony nie chcą się otworzyć.
jakich jeszcze informacji potrzebujecie, żeby ewentualnie móc mi pomóc?
- wojteks
- *** Administrator ***
Wpisz w ustawienia IP na kompie DNSy 208.67.222.222, 208.67.220.220memphis85 pisze:jakich jeszcze informacji potrzebujecie,
Nie pomagam na PW!
-
Dzieki wielkie, działa
Naprawde jestes mistrzem.
takze na jednym kompie juz jest, tylko jeszcze pytanie jakie wpisać ustawienia na karcie na drugim kompie?

Naprawde jestes mistrzem.
takze na jednym kompie juz jest, tylko jeszcze pytanie jakie wpisać ustawienia na karcie na drugim kompie?
- wojteks
- *** Administrator ***
IP automatycznie i DNS jak poprzednio albo IP o 1 większe niż w pierwszym.memphis85 pisze:tylko jeszcze pytanie jakie wpisać ustawienia na karcie na drugim kompie
Nie pomagam na PW!
-
Jeszcze raz wielkie dzieki za pomoc 

- wojteks
- *** Administrator ***
Nie ma problemu, po to jest forum.memphis85 pisze:Jeszcze raz wielkie dzieki za pomoc
Nie pomagam na PW!