Automatycznie wyłączająca się karta WIFI Intel PRO/Wireless.
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Automatycznie wyłączająca się karta WIFI Intel PRO/Wireless.
Mam dziwny problem z kartą WIFI Intel PRO/Wireless 3945ABG Network Connection na laptopie ASUS F3Sc. Mam zainstalowany Windows Vista Business 32 bit z SP1. Co jakiś czas karta automatycznie się sama wyłącza. Nie pomaga ponowne uruchomienie karty ale muszę wykonać restart komputera. I tak działa godzinę, dzień albo więcej. Zauważyłem, że nie ma żadnej reguły co do częstości wyłączenia karty. Nieraz potrafi działać dzień /dwa dni a nieraz może działać nawet kilka tygodni. Próbowałem wgrać nowe sterowniki i to samo się dzieje. Karta łączy się z ruterem D-LINK DI-524. Kiedyś łączyłem się z innym ruterem Linksysa i to samo było. Sieć bezprzewodowa jest zabezpieczona WPA2-PSK.
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: Automatycznie wyłączająca się karta WIFI Intel PRO/Wirel
Jak wyglada to wylaczenie dokladnie? Znika jako urzadzenie w liscie urzadzen?t.gruszczynski pisze:Co jakiś czas karta automatycznie się sama wyłącza
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
Re: Automatycznie wyłączająca się karta WIFI Intel PRO/Wireless.
Na liście urządzeń jest jako włączone, natomiast na liście połączeń sieciowych jest wyłączone. Ikonka jest lekko "wyszarzona". Natomiast w menadżeże urządzeń wyłączyłem opcję "Zezwalaj komputerowi na wyłączanie tego urządzenia wcelu oszczędzania energii".
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Czy mozesz sprawdzić czy pod linuksem LiveCD tez tak sie dzieje?
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
-
Miałem kiedyś linuksa Fedorę 8 i nie było tego problemu.
- KrissTofferr
- Mistrz bezprzewodowy
W wątku Intel PRO Wireless 3945ABG - Radio Shuts Off! - Windows Vista Forums kilku użytkownikow potwierdziło że problem znika po przywróceniu sterownika karty do tej wersji która jest sygnowana przez Microsoft.
-
Dzięki za pomoc