Mam problem...jestem zielony....z Netgear wgr614v7..

Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
whoocash1984
Początkujący użytkownik forum

Mam problem...jestem zielony....z Netgear wgr614v7..

Post autor: whoocash1984 »

Sorki ze Was zameczam ale nie mam pojecia jak zainstalowac ten router.. wkladam plyte instalacyjna i robie co trzeba... potem wyszukuje program sieci i wlacza sie strona netgear i chce haslo i uzytkownika z tele2... wpisuje to ale adres IP nie wiem jaki ten adres bo z pliku tele2 jest pare... wpisuje ten z lacza szerokopasmowego i pisze ze jest jakis blad z podlaczeniem urzadzen... i nie wiem jak sie konfiguruje tego routera gdzie i jak?? moze ltos mi pomoze i napisze dokladna instalacje i konfiguracje...co? jak? i dlaczego....? Prosze pomozcie..... :(

[ Komentarz dodany przez: Sundance_kid: 2009-03-02, 18:08 ]
Jakies zwarcie masz w klawiszu z kropką?
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Re: Mam problem...jestem zielony....z Netgear wgr614v7..

Post autor: Sundance_kid »

whoocash1984 daj zrzut panela w którym wpisujesz.
Login i hasło dobrze wpisujesz?
whoocash1984
Początkujący użytkownik forum

Re: Mam problem...jestem zielony....z Netgear wgr614v7..

Post autor: whoocash1984 »

No to jest cos takiego ze ta strona netgear-a sie otwiera po tworzeniu sieci, jest po angielsku. Pokazuje jakis adres tego routera 10.00.1 cos w tym stylu, pozniej poszukuje cos z internetem i pokazuje ze mam PPOE, cos w tym stylu. I dalej chce login i password mojego polaczenia. Wpisuje 3 razy probowalem i nizej tego jest do wyboru cos wybor adres ISP albo IP ja zaznaczam IP i wpisuje ten z lacza szerokopasmowego i zaczyna sie laczenie z internetem i nagle pokazuje blad. Rysunek podlaczenia tego ze modem do netgear-a a netgear do laptopa. U mnie wszystko ok i szlag wie. Nie umiem, dla mnie to czarna magia. :szok:

[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2009-03-02, 18:44 ]
Poprawa pisowni.
Ostatnio zmieniony 2009-03-02, 18:44 przez whoocash1984, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ