Internet na 3 miesiące
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Internet na 3 miesiące
Witam,
poszukuję jakiejś usługi w której mógłbym mieć internet do laptopa na 3 miesiące (do końca września). Nie bardzo się znam na tych wszystkich technologiach i uslugach operatorów, dlatego pytam o radę bardziej doświadczonych.
Nie zależy mi na prędkości aż tak jak na tym, aby nie płacić za ilość przesłanych danych.
Będę bardzo wdzięczny za rady w tej sprawie.
Pozdrawiam.
poszukuję jakiejś usługi w której mógłbym mieć internet do laptopa na 3 miesiące (do końca września). Nie bardzo się znam na tych wszystkich technologiach i uslugach operatorów, dlatego pytam o radę bardziej doświadczonych.
Nie zależy mi na prędkości aż tak jak na tym, aby nie płacić za ilość przesłanych danych.
Będę bardzo wdzięczny za rady w tej sprawie.
Pozdrawiam.
-
- Stały użytkownik forum
Re: Internet na 3 miesiące
Możesz sobie aktywować usługe iPlus na czas jaki chcesz jako usługe dodatkową do abonamentu zwykłego, jeżeli masz telefon na abonament w Plusgsm(60 zł miesięcznie).
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
To dla ciebie oferta:
iPlus simdata
iPlus simdata - Internet jest wszędzie - teraz bez rachunków i bez abonamentu!
iPlus simdata to karta przedpłacona (pre-paid) do przesyłania danych. Umożliwia korzystanie z zasobów Internetu i przesyłanie danych w sposób tani i bezpieczny. Kartę można zasilać różnymi kwotami, podobnie jak kartę Simplus, co pozwala na dokładną kontrolę wydatków.
iPlus simdata jest prosta w obsłudze - współpracuje z każdym telefonem oraz z modemami PCMCIA lub USB, umożliwiając transmisję danych w najlepszej z dostępnych technologii: UMTS, EDGE, GPRS, HSCSD, CSD.
iPlus simdata to proste zasady płatności - opłaty pobierane są tylko za dokonaną transmisję danych; połączenia HSCSD/CSD mierzone są w minutach, natomiast pakietowa transmisja danych UMTS/EDGE/GPRS w kilobajtach (kB).
iPlus simdata to oferta dla osób, które:
dopiero zaczynają korzystać z mobilnego dostępu do Internetu
łączą się z siecią od czasu do czasu
chcą korzystać z zasobów Internetu i przesyłania danych bez konieczności podpisywania kontraktu i zakupu modemu
tylko odwiedzają Polskę, ale chciałyby korzystać z krajowych stawek Plus za transmisję danych, bez dodatkowych opłat roamingowych
Sposoby doładowania karty iPlus simdata:
telekartą Simplus
z telefonu sieci Plus - wystarczy wpisać kod: *123*TELEKOD*NR_TELEFONU# i nacisnąć przycisk zadzwoń. NR_TELEFONU to numer karty iPlus simdata
z dowolnego telefonu komórkowego lub stacjonarnego dzwoniąc pod numer (22) 426 5555 i postępując zgodnie ze wskazówkami
jeśli karta iPlus simdata jest już w telefonie Plus, wystarczy wpisać kod: *123*TELEKOD# lub zadzwonić pod nr 5555 i postępować zgodnie ze wskazówkami
przez Internet, na stronie: www.zasilenia.simplus.pl
w bankomatach oznaczonych Simplus
gotówką lub kartą kredytową w specjalnie oznaczonych punktach (m.in. e-Pay, Via, telePOMPKA)
Na dobry początek
W zestawie startowym iPlus simdata znajduje się 20 zł do dowolnego wykorzystania na wszystkie dostępne usługi: transmisję danych, połączenia głosowe, SMSy lub MMSy*.
Stan konta
Limit do wykorzystania to informacja o stanie konta iPlus simdata dostępna na wyświetlaczu telefonu. Jeśli karta znajduje się w modemie należy przełożyć ją do telefonu i następnie za pomocą "krótkiego kodu" wpisać:
*100# - aby sprawdzić aktualny limit oraz *125# - aby sprawdzić okresu ważności konta.
* Przez 30 dni od daty aktywacji. Zgodnie z regulaminem promocji iPlus simdata.
Zobacz cennik
Zobacz aktualną promocję
Wstaw tutaj źródło, skopiowałeś całą stronę i nie podałeś źródła. Szadzik
iPlus simdata
iPlus simdata - Internet jest wszędzie - teraz bez rachunków i bez abonamentu!
iPlus simdata to karta przedpłacona (pre-paid) do przesyłania danych. Umożliwia korzystanie z zasobów Internetu i przesyłanie danych w sposób tani i bezpieczny. Kartę można zasilać różnymi kwotami, podobnie jak kartę Simplus, co pozwala na dokładną kontrolę wydatków.
iPlus simdata jest prosta w obsłudze - współpracuje z każdym telefonem oraz z modemami PCMCIA lub USB, umożliwiając transmisję danych w najlepszej z dostępnych technologii: UMTS, EDGE, GPRS, HSCSD, CSD.
iPlus simdata to proste zasady płatności - opłaty pobierane są tylko za dokonaną transmisję danych; połączenia HSCSD/CSD mierzone są w minutach, natomiast pakietowa transmisja danych UMTS/EDGE/GPRS w kilobajtach (kB).
iPlus simdata to oferta dla osób, które:
dopiero zaczynają korzystać z mobilnego dostępu do Internetu
łączą się z siecią od czasu do czasu
chcą korzystać z zasobów Internetu i przesyłania danych bez konieczności podpisywania kontraktu i zakupu modemu
tylko odwiedzają Polskę, ale chciałyby korzystać z krajowych stawek Plus za transmisję danych, bez dodatkowych opłat roamingowych
Sposoby doładowania karty iPlus simdata:
telekartą Simplus
z telefonu sieci Plus - wystarczy wpisać kod: *123*TELEKOD*NR_TELEFONU# i nacisnąć przycisk zadzwoń. NR_TELEFONU to numer karty iPlus simdata
z dowolnego telefonu komórkowego lub stacjonarnego dzwoniąc pod numer (22) 426 5555 i postępując zgodnie ze wskazówkami
jeśli karta iPlus simdata jest już w telefonie Plus, wystarczy wpisać kod: *123*TELEKOD# lub zadzwonić pod nr 5555 i postępować zgodnie ze wskazówkami
przez Internet, na stronie: www.zasilenia.simplus.pl
w bankomatach oznaczonych Simplus
gotówką lub kartą kredytową w specjalnie oznaczonych punktach (m.in. e-Pay, Via, telePOMPKA)
Na dobry początek
W zestawie startowym iPlus simdata znajduje się 20 zł do dowolnego wykorzystania na wszystkie dostępne usługi: transmisję danych, połączenia głosowe, SMSy lub MMSy*.
Stan konta
Limit do wykorzystania to informacja o stanie konta iPlus simdata dostępna na wyświetlaczu telefonu. Jeśli karta znajduje się w modemie należy przełożyć ją do telefonu i następnie za pomocą "krótkiego kodu" wpisać:
*100# - aby sprawdzić aktualny limit oraz *125# - aby sprawdzić okresu ważności konta.
* Przez 30 dni od daty aktywacji. Zgodnie z regulaminem promocji iPlus simdata.
Zobacz cennik
Zobacz aktualną promocję
Wstaw tutaj źródło, skopiowałeś całą stronę i nie podałeś źródła. Szadzik
- Jojo
- Stary wyga bezprzewodowy
SimData bez abonamentu szybko i tanio albo jak już jesteś abonentem Plusa to można dodatkowo usługę iPlus. Ale z tym nie płaceniem za ilość przesłanych danych to nie tak wszędzie trzeba płacić, za darmo nie ma.
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Przez co chcesz się łączyć bo to też ważne.
-
Abonament komórki mam w Orange dla Firm, więc iPlus chyba odpada.
Łączyć się chce przez jakąs kartę PCMCIA której nie mam i chyba bede musial kupić.
Co do nie płacenia za ilość przeslanych danych to <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> się da bo widziałem takie oferty choćby w Orange, ale tam wszędzie trzeba podpisać umowę na (chyba) rok przynajmniej. A ja potrzebuję tylko na 3 miesiące... może najlepszym rozwiązaniem będzie jak pochodzę po salonach operatorów i popytam o ofertę dla mnie...
Łączyć się chce przez jakąs kartę PCMCIA której nie mam i chyba bede musial kupić.
Co do nie płacenia za ilość przeslanych danych to <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> się da bo widziałem takie oferty choćby w Orange, ale tam wszędzie trzeba podpisać umowę na (chyba) rok przynajmniej. A ja potrzebuję tylko na 3 miesiące... może najlepszym rozwiązaniem będzie jak pochodzę po salonach operatorów i popytam o ofertę dla mnie...
-
- Mistrz bezprzewodowy
W Orange dla Firm można włączy usługę Business Everywhere na karcie sim, którą już masz.cbm pisze:Co do nie płacenia za ilość przeslanych danych to <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> się da bo widziałem takie oferty choćby w Orange, ale tam wszędzie trzeba podpisać umowę na (chyba) rok przynajmniej.
Back to the Future 

- Saracen
- Stały użytkownik forum
Wszędzie czytam, że można w Simdata za pomoca kodu *100# sprawdzić stan konta. Ja próbuje to zrobić S55 ale nie dostaje żadnej wiadomości. Może wiecie co jest nie tak??
-
- Mistrz bezprzewodowy
Nie wciskasz klawisza połączenia po wpisaniu kodu.Saracen pisze:Może wiecie co jest nie tak??
Back to the Future 

- Saracen
- Stały użytkownik forum
Próbowałem wciskać i nie wciskać i nie ma żadnego efektu 

-
- Mistrz bezprzewodowy
I co się pokazuje na ekranie?Saracen pisze:Próbowałem wciskać i nie wciskać i nie ma żadnego efektu
Back to the Future 

- Saracen
- Stały użytkownik forum
Nic. Wpisuje *100# i tak zostaje
-
- Mistrz bezprzewodowy
No a po wpisaniu kodu i naciśnięciu "zielonej słuchawki"?
Back to the Future 

- Saracen
- Stały użytkownik forum
Już wszystko gra. Dzięki za pomoc. jak ktoś jest ślepy to jego problem 

-
Dzęki wielkie, już się wszystkiego dowiedziałem, że mogę to włączyć jako usługę za 120zł miesiecznie GPRS/EDGE i UMTS z niograniczona iloscia przeslanych danych... opcja całkiem niezła, pasuje mi tylko teraz problem w tym ze moj trelefon (SE k700i) obsluguje tylko GPRS, wiec musialbym kupic modem, ktory to np na allegro mozna dostac za jedyny 1000zł, co zdecydowanie przekracza moj plan finansowy na internet... wiec chyba bede musial wykombinowac cos innego, bo juz bardziej mi sie oplaca kupic nowy telefon z UMTS niz inwestowac taka kase w modemSzadzik pisze:W Orange dla Firm można włączy usługę Business Everywhere na karcie sim, którą już masz.cbm pisze:Co do nie płacenia za ilość przeslanych danych to <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> się da bo widziałem takie oferty choćby w Orange, ale tam wszędzie trzeba podpisać umowę na (chyba) rok przynajmniej.

-
- Mistrz bezprzewodowy
Jesteś pewien, że ilość danych jest nieograniczona?cbm pisze:Dzęki wielkie, już się wszystkiego dowiedziałem, że mogę to włączyć jako usługę za 120zł miesiecznie GPRS/EDGE i UMTS z niograniczona iloscia przeslanych danych
Nie wiem jakie modemy EDGE oglądałeś, jednak żeby kupić modem z EDGE wystarczy 300zł. Nokia 3220 z max speed na poziomie 22kBps. Albo znowu Nokia 6230 z max speed 240kBps za ok. 400zł.cbm pisze:...wiec musialbym kupic modem, ktory to np na allegro mozna dostac za jedyny 1000zł
Back to the Future 

-
wypożyczenie modemu
Gdzie można najtaniej kupić modem EDGE? UMTSu mi nie trzeba i szukam najtańszego modemu.Szadzik pisze:Nie wiem jakie modemy EDGE oglądałeś, jednak żeby kupić modem z EDGE wystarczy 300zł. Nokia 3220 z max speed na poziomie 22kBps. Albo znowu Nokia 6230 z max speed 240kBps za ok. 400zł.
A jeszcze lepiej gdyby można było wypożyczyć modem na wakacje - nie wiecie czy któryś operator (może prędzej jakiś ich diler) nie oferuje takiej usługi?
-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: wypożyczenie modemu
Szukaj na serwisach aukcyjnych.krzysztofdrugi pisze: Gdzie można najtaniej kupić modem EDGE? UMTSu mi nie trzeba i szukam najtańszego modemu.
Raczej bym na to nie liczył, a nawet jeśli to wyniesie Cię to tyle samo co kupienie modemu.krzysztofdrugi pisze:A jeszcze lepiej gdyby można było wypożyczyć modem na wakacje
Back to the Future