Witam
Posiadam urządzenie firmy Merlin U630 z zagranicznej telefonii Vodafone. Chciałem się dowiedzieć czy ktoś wie jak można z niego ściągnąć simlocka żeby urządzenie działało mi w polskiej telefonii.
Urządzenie jest bardzo podobne do zdjecia z poniżej różni się tylko modelem.
[ Komentarz dodany przez: ja.michal: 2009-03-03, 18:14 ] Zmiana zdjęcia, aby ludzi w błąd nie wprowadzać. Tutaj jest poprzednie zdjęcie. >klik<
Ostatnio zmieniony 2009-03-03, 18:13 przez buczo, łącznie zmieniany 1 raz.
buczo pisze:Urządzenie jest bardzo podobne do zdjecia z poniżej różni się tylko modelem.
Na zdjęciu jest modem całkiem innej firmy (to jest option globetrotter coś- 4 modele były w identycznej obudowie) Wracając do simlocka to jesteś pewien że w ogole jest?? Wsadź karte sim bez pina i zobacz czy się czasem nie zaloguje. Ewentualnie jak jest to zajrzyj do działu ogłoszenia.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
To w jaki sposób sciagają simlocka z tego np komisy rózne.
Znalazłem ludzi którzy ogłaszają sie że sciągną simlocka z tego za 70zł to skoro nie ma darmowego sposobu jaki mieli by w tym interes jesli to kosztuje 15Euro czyli koło 70zł
[ Komentarz dodany przez: ja.michal: 2009-03-02, 19:57 ] Poprawa pisowni. Po to Bóg stworzył shift, żeby pisać duże litery na początku zdania. Stosuj się do regulaminu.
Ostatnio zmieniony 2009-03-02, 19:56 przez buczo, łącznie zmieniany 1 raz.
buczo, szczerze to nie rozumiem.
Niema oprogramowania pod operatora. Są tylko ustawienia pod operatora (APN, Login i hasło).
Najlepiej zainstalować oryginalne oprogramowanie producenta. Merlin U630 jest Novatel Wireless.
W moim podpisie masz link do managerów i sterowników.
A tutaj masz ustawienia do wszystkich polskich operatorów.
Aha czyli pod tym modemem jak sciagne simlocka to internet polskich operatorów na pewno mi będzie działać? Znalazłem komis który sciagnie simlocka za 30 zł
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez buczo, łącznie zmieniany 1 raz.
No to Ci napisałem. Nie widzisz mojego podpisu? Aplikacje i sterowniki do kart i modemów
Wszystko w tym pościenapisałem.
Trochę wysiłku. Chociaż i tak Ci na tacy podałem.