Jestem całkiem zielony także do mnie proszę jak do głupka

PS. Kolejny problem to Windows Vista...

Moderator: Moderatorzy
Komunikat jest dość jasny chyba? W profilach sieciowych masz zapamiętaną sieć o takiej samej nazwie ale innych ustawieniach. Usuń ją i połącz się od nowa.wojtektyz pisze:Na lapku mam komunikat " ustawienia dla sieci zapisane na tym komputerze nie są zgodne z wymaganiami sieci".
Ustawione Static DHCP po to aby przypisać jeden IP konkretnemu urządzeniu Bezpieczeństwo jak DHCP Server ustawię na Disabled to wszystko leży oprócz skypeJo_gurt pisze:nv20, zacznij od wyłączenia filtru MAC.
kodi28, napisz jakie adresy są na kompach i co konkretnie chcesz uzyskać przez Static DHCP.
Dynamic Address.szuszu pisze:Podstawowe pytanie: czy przy wyborze "typu połączenia" mam wybrać Dynamic IP Adress, Static Adress IP, PPPoE czy Other?
Tzn używasz jakiegoś softu albo wizarda. To nie jest najlepszy pomysł, bo dobrze działają tylko w idealnych warunkach (a tu zapewne trzeba będzie pokombinować z MACiem albo resetem modemu).szuszu pisze:Na początku, po kliknięciu mogłem przejść do następnej fazy konfiguracji.
Adres mojego routera: 192.168.0.1Z Tutorialu pisze:3. Po podłączeniu i ustawieniu wszystkiego jak trzeba musimy się zalogować na router.
- uruchamiamy przeglądarkę (dobrze jest użyć Internet Explorera, ponieważ każdy producent sprawdza czy storna konfiguracyjna na niej działa, z innymi przeglądarkami bywa różnie)
- w pole adresowe wpisujemy IP routera
Tak. Net po podłączeniu kompa kablem do routera powinien działać.szuszu pisze:jest dobrze?