Iplus zaczal ciac

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jojo
Stary wyga bezprzewodowy

Re: Iplus zaczal ciac

Post autor: Jojo »

A pomyśleć że to jest wszystko tylko przez to że operator nie gwarantuje minimalnej prękości transferu danych, a tak to "wolność Tomku w swoim domku".
Ostatnio zmieniony 2006-06-20, 17:24 przez Jojo, łącznie zmieniany 1 raz.
Elektroniczna rewolucja
skorpion
Użytkownik forum

Post autor: skorpion »

uruchomilem opere jako przegladarke tekstowa w obcietym iplusie i...normalnie...mam internet :)
Awatar użytkownika
raptou
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: raptou »

A nie mówiłem ? Wyłącz jeszcze Javę i animacje. W trybie tekstowym da się oczywiście całkiem komfortowo czytać pocztę przez webmaila (www).

Jest także możliwość czytania poczty pop3 przez klienta Opery i grup dyskusyjnych bez pobierania, prosto z serwera.

Przypominam, że Opera to także przeglądarka WAP.
Ci, którzy mają skrzynkę @o2.pl, (@tlen.pl) mogą, więc czytać i wysyłać pocztę na stronie wap.o2.pl

Jest też jeszcze jedna przeglądarka tekstowa, w DOS - Lynx. Powinna działać po DOSBOXem. Jeszcze jej nie sprawdzałem.

Na czymś trzeba przewegetować do wyczyszczenia limitu. :lol:
tizi
Początkujący użytkownik forum

Post autor: tizi »

MaciekAdv pisze:Ciekawi mnie jedna rzecz, mianowicie czy klientom biznesowym iPlusa tez przycinaja transfery???
Jesli ktos ma iPlusa na firme to niech sie wypowie.
Ja mam 'biznesowy' iPlus i też mam biznesową promocję 0.8 :)

Przy czym upload+download miałem po kilka-kilkanaście gb na miesiąc(przez operacje na SVNie - firma softwareowa).
Niestety nie mam innej sensownej możliwości dostępu neta w siedzibie, więc jestyem skazany na pakiety :) W tym miesiącu juz 512 bonusowe dokupiłem. Sorry folks ale nie mogę sobie pozwolić na bojkot ;)
Awatar użytkownika
Jojo
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: Jojo »

Przez te pakiety to już nie wygląda jak stały dostęp do Internetu raczej jak wykupywanie, co miesiąc pakietu 1GB za 60Zł, chcesz mieć normalną prędkość to płać za następne pakiety. Straszne :?
Elektroniczna rewolucja
Awatar użytkownika
ksen
Stały użytkownik forum

Post autor: ksen »

Czyli ten brak limitów na początku to było wabienie klientów nieświadomych do jakiego trnsferu będa cięcia!To już pozostali operatorzy zachowali sie uczciwiej bo od początku pokazywali czego można się po nich spodziewać,a plus zastosował chytry plan żeby podebrac jak najwięcej klientów.
Awatar użytkownika
MaciekAdv

Post autor: MaciekAdv »

Wiecie co jest najciekawsze, pare dni temu byłem w salonie plusa i poprosilem sprzedawce zeby mi powiedzial cos wiecej o tych pakietach dodatkowych (wielkości i cenach) , a pan zrobil duze oczy i powiedział ze on na ten temat nic nie słyszal, zaczął cos szukac po internecie ale nic nie znalazł. Nie myślicie ze to troche dziwne zeby pracownicy w punkcie Plusa nic o czyms takim nie słyszeli???
Dla mnie to co najmniej podejrzane hmmmm:):)
MaciekAdv:iPlus EDGE na Comander
Kom. Nokia 6021
szalony
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: szalony »

Hmm ja mam Iplusa na firme jak <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> mam okolo 1,3gb i nie widze ciec :shock: rozmawialem powaznie z dzialem technicznym i w zaparte gadaja ze wcale do 1kB/s nie tna transmisji :shock: a tylko slynne "dynamicznie" jak siec nie wyrabia :shock: Chyba pociagne wiecej do 2-3gb i ciekawe czy mnie zablokuja do 1kB/s :?: Jak tak to zrobie im sajgon :D :twisted:
Awatar użytkownika
Curunir
Stały użytkownik forum

Post autor: Curunir »

No mi pierwszy raz własnie przycieli :/
Wczoraj dzwoniłem bo BOK'u i babka mówiła, że nie tną... :? Dziś zirytowany starałem się przez godzinę dodzwonić pod 601101101 i nikt się nie zgłaszał :/ więc znowu pod 2601 - tym razem kobieta bez żadnego ściemniania powiedziała wprost, że tną w przypadku przekroczenia 1 GB przesłanych danych do 1 KB/s :evil:

ps. nie wspominała o pakietach :)
Awatar użytkownika
Tomekłódź

Post autor: Tomekłódź »

No to już drugi post gdzie Plus nic nie wie o pakietach. A w przypaku gdy się dzwoniło do BOK że obcięli to pierwsze co to była propozycja pakietu. Czyżby się z tego wycofali, bo na mój gust to było nizgodne z umową.
Motorola V980 iPlus ~ 45kB/s :)
Awatar użytkownika
raptou

MaciekAdv pisze:(...)Nie myślicie ze to troche dziwne zeby pracownicy w punkcie Plusa nic o czyms takim nie słyszeli???
Może po prostu spał na szkoleniu.
Warunkiem sprzedaży iPlusa jest m.in. uczestnictwo w takim szkoleniu. Akurat muszę przyznać, że szkolenia były na wysokim poziomie i nie było żadnego ukrywania informacji o limitach. Od pierwszego dnia działania usługi było wiadomo, że będą cięcia, gdy zajdzie taka potrzeba, stąd moje info z przed paru miesięcy o tym, ze Plus prędzej, czy później zacznie ciąć. To było info jak najbardziej podane przez Plusa oficjalnie. Nie był jedynie określony termin. Wręcz odnioslem wrażenie, że po uruchomieniu limitów będzie blokada konta, gdyż 8kbps nie nadaje się do niczego. Nie było to ukrywane ani przed sprzedawcami, ani klientami (vide zapis w regulaminie o ograniczeniu po przekroczeniu 1 GB). Pod tym względem zachowali się przyzwoicie. Jeżeli więc jakiś sprzedawca nic nie wie o limitach to faktycznie jest to co najmniej dziwne. Wprowadzając niemal całkowitą blokadę konta po przekroczeniu limitów nie byłem wcale zaskoczony. Dokładnie tego się spodziewałem. Nie było mowy o pakietach ale - z mojego punktu widzenia - dobrze, że zostawili furtkę tym, którzy naprawdę potrzebują internetu. Z tym ograniczaniem dynamicznym - to ja zrozumiałem (był kwiecień), że nie będzie ograniczeń dla wszystkich tylko tam, gdzie jest to niezbędne w miarę potrzeba a nie, że predkość będzie proporcjonalna.
Swormułowanie takie można dwojako rozumieć.
Awatar użytkownika
vegas
Stały użytkownik forum

Post autor: vegas »

A czy to też nie jest dziwne gdy przed zakupem iPlusa zapytałem się w salonie czy są jakieś ograniczenia a pani od razu odpowiedziała mi, że niema :shock:
Tak samo było z moim wujkiem kiedy pracownik Plusa przyjechał do niego do domu żeby przetestować czy jest w zasięgu EDGE. Mój wujek zadał mu pytanie czy są jakieś limity a pracownik mu odpowiedział, że niema i że Plus tego nie stosuje!!!!

Co wy na to?
Awatar użytkownika
Tomekłódź

Raptou

No normalnie rozwaliłeś mnie tym swoim tekstem. Że wszyscy byli poinformowani o takich cięciach klienci też. Srutu tutu <cenzura> z drutu akurat jeśli chodzi o ten punkt regulaminu przed podpisaniem umowy trochę się próbowałem dowiedzieć i dowiedziałem się tyle że ciąć będą tym którzy sporo przekraczają limit (akurat w to to nie chciało mi się wierzyć) i że cięcia będą zależały od obciążenia sieci.

P.S.
Jeżeli uważasz że wszystko jest OK i klienci byli dobrze poinformowani to albo jesteś ślepy albo sam to sprzedajesz. I znowu jest posądzenie o współprace :P Ale jakoś samo mi się tak to nasunęło po przeczytaniu tego postu. :twisted:
Awatar użytkownika
raptou

Hehehe. Zaczyna się.
Nie napisałem, że klienci zostali poinformowani tylko, że nikt tego nie ukrywał. Od rzetelności sprzedawców, więc zależało, czy klient się o tym dowiedział, czy też nie.

Poza tym - dla jasności. Uczestniczyłem w szkoleniu a nie pracuję w Plusie :lol:

Zresztą. O co bić pianę ? W regulaminie stoi wyraźnie, że jest 1 GB limitu. Komu nie odpowiada niech nie podpisuje umowy.

Ech.
maku73

Post autor: maku73 »

Witam
Dzisiaj zostałem mile zaskoczony przez operatora, a mianowicie polepszył się
transfer z 1KB do 5KB, czyli takiego jaki miałem przy samym gprs a okres rozliczeniowy kończy się dopiero za cztery dni.
Czyżby poszli po rozum do głowy?
skorpion
Użytkownik forum

Post autor: skorpion »

mi tez transfer skoczyl z pol...do 2-3 kB\s(3 dni do odblokowania predkosci)...chyba panowie z polkomtelu czytali to forum :D
Awatar użytkownika
vegas
Stały użytkownik forum

Dzisiaj zostałem mile zaskoczony przez operatora, a mianowicie polepszył się
transfer z 1KB do 5KB, czyli takiego jaki miałem przy samym gprs a okres rozliczeniowy kończy się dopiero za cztery dni.
mi tez transfer skoczyl z pol...do 2-3 kB\s(3 dni do odblokowania predkosci)...
A to ciekawe hmm... Akurat ja nie mogłem tego sprawdzić ponieważ dzisiaj zaczął mi się nowy okres rozliczeniowy i mam pełną prędkość.
Poczekajmy jeszcze na parę wypowiedzi na ten temat i się wyjaśni.
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

Poczekajcie aż naprawdę poczytają.Wtedy tak ich wyszkolą że nie będziemy mieli żadnych swoich racji i zawsze wina będzie po naszej stronie.Oni zawsze są czyści.
Awatar użytkownika
Curunir
Stały użytkownik forum

U mnie jak było 1 KB/s tak jest... :/ chyba za mało tym z BOK'u marudziłem ;D ale jeszcze tylko 4 dni i zobaczą co to jest obciążenie sieci! Buhaha :twisted:
Awatar użytkownika
raptou

Jaco pisze:Poczekajcie aż naprawdę poczytają.Wtedy tak ich wyszkolą że nie będziemy mieli żadnych swoich racji i zawsze wina będzie po naszej stronie.Oni zawsze są czyści.
A co ? Myślałeś, że przeciętny Zjadacz Chleba naszego, Moherowego ma równe szanse z konsorcjum, które zatrudnia kilka tys. osób, w tym sztab prawników i placi megapodatki, przynosząc gospodarce dochody w megazłotych ? Zapomnij.

W tzw. normalnym kraju po to są organizacje konsumenckie, aby pomóc klientowi dochodzić swoich praw oraz pilnować z urzędu, żeby usługi były świadczone na przyzwoitym poziomie a pomoc była profesjonalna, wspomagana przez państwo, co by obie strony ew. sporu miały równe szanse. U nas to Matrix. Niby jest a nie ma. Szary żuczek skazany jest na samotną walkę i jedyne, co może to skamłać do BOK - zwykle na swój koszt - składając reklamacje i żalić się na forach. :lol:
Awatar użytkownika
MaciekAdv

Post autor: MaciekAdv »

"raptou" masz troche racji, ale to nie znaczy ze mamy przestac walczyc, walczymy do końca a nuz cos to da. Ja mam jeszcze 1,5 roku umowy:):)
Nie badzmy bezczynni!!!!!!!
Jak nie bedziemy protestowac, to operator zrobi nastepny krok, moze nawet calkowicie nam wyłaczyc usługe po przekroczeniu limitu (skrajny przykład)
Może ktos ma rodzine w jakiejs lokalnej gazecie?? warto by było podsunąc taki temat jakiemus reporterowi zeby nagłośnić sprawe.
Pozdrawiam
MaciekAdv:iPlus EDGE na Comander
Kom. Nokia 6021
Awatar użytkownika
raptou

A pewnie, że tak !

Składane reklamacje, monitoring inetrnetu, badanie poziomu zadowolenia z usługi jest także formą zdobywania inforamcji dla operatora. Trzeba o tym mówić, zgłaszać reklamacje itp., gdyż po obróbce statystycznej także zostaną (lub nie) uwzględnione przy kształtowaniu usługi, cen, jakości itp.
Awatar użytkownika
Curunir
Stały użytkownik forum

A propo badań zadowolenia abonentów: gdy skończyłem ostatnią rozmowę z BOK'iem Plusa oddzwonił do mnie automat z szeregiem pytań co do mojego content'u z pomocy udzielonej przez konsultantkę :) Gdyby były to pytanka o iPlusa...
BulNy@pl

Post autor: BulNy@pl »

Mam kilka pytan. Czy da sie ominąc blokade nie wykupujac pakietu? Jesli nie to po ile teraz idzie pakiet? :?
Awatar użytkownika
vegas
Stały użytkownik forum

BulNy@pl pisze:Mam kilka pytan. Czy da sie ominąc blokade nie wykupujac pakietu? Jesli nie to po ile teraz idzie pakiet? :?
Hmm.... Nie :!:

1. iPlus extra 128 MB - 7 zł (8,54 zł z VAT);
2. iPlus extra 256 MB - 12 zł (14,64 zł z VAT);
3. iPlus extra 512 MB - 22 zł (26,84 zł z VAT);
4. iPlus extra 1024 MB - 42 zł (51,24 zł z VAT).

Ale pakiety odradzam.
BulNy@pl

Post autor: BulNy@pl »

Dzieki!!:) Ale co mam innego zrobic?:? Mam Edge i zciagam pliki z sieci z predkoscia teraz max. 5 kb/s wczesniej bylo czasami nawet do 30 kb/s. Jestem maniakiem CSa. A to jest jedyne zrodlo internetu jakie na razie moge miec:? Chyba ze ktos zna inne gdy ze wszystkich stron otaczaja cie drzewa lub wysokie budowle:? Jestem otwarty na kazda propozycje:D
Awatar użytkownika
Curunir
Stały użytkownik forum

Na każdą? :twisted:
W Poznaniu, na ambasadzie chyba Izraela, widziałem skowyrnego satlinka :D
Pewnie cholernie drogo wychodzi ale jak widać masz możliwości inne :D

Gdyby kogoś interesowały parametry wersji Basic:

Max download speed 512 kbit/s
Max upload speed 128 kbit/s
Minimum guaranteed bandwidth:
Download 64 kbit/s
Upload 32 kbit/s
Max contention 4:1

Purchase:
Equipment € 1.995
Monthly fee € 149

Public IP address
(max one) Yes
Unlimited Traffic Yes !!! :D
Always On Yes
VPN support Yes[/img]
Ostatnio zmieniony 2006-06-22, 20:07 przez Curunir, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Tomekłódź

A ja mam pytanie z jaką prędkością ściągasz pliki po limicie :?: 5kB/s. Dobrze napisałeś.
Suzan
Stały użytkownik forum

Post autor: Suzan »

Widzę że jednak cały czas walczycie. Nie wiem o co, bo mi sie nie chcialo czytać, ale jednak walka trwa. Nikt nie wygrał, ale trzeba walczyć. Nie ma to jak "krzyżackie" podejście.
Walczyć i jesze raz walczyć. Takie jest podejście użytkowników internetu bezprzewodowego. Cieszę się z tego ale bez paranoi. Oczywiście dzieki walczącym zapewne wiele zawdzięczam, tylko szkoda że walczący zaczynają popadać w paranoję.
Jakies tam"megapodatki" i <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> wszyscy są przeciwko nam troche trącą mi.... nie wiem czym.
Nie chce mi się już czytać od początku, ale trafnie przez kogoś zostało powiedziane o "polczkach cwaniaczkach".
Po raz kolejny powtarzam. Czytałeś umowę??? Jeśli nie, to masz teraz problem. Poza tym masz przecież "Neostradę", internet satelitarny itp. Jak kogoś nie stać czy nie może mieć, to niech ma to co wykupił i nie narzeka, że jak ściągnął zbyt wiele filmów ma obcięte transfery.
Ja jak jakiś <font color="#FF00BB"><b>»»nie obrażamy innych!!!««</b></font> wykupiłem 2 GB z których wykorzystuję jakieś, na max 25%.. To mi wystarcza do normalnego, szybkiego funkcjonowania w internecie. To że wszyscy chcą ściągać filmy i muzę, to ich problem.
blue connect/Huawei E160
Awatar użytkownika
Tomekłódź

Nie chciało Ci się czytać to nie krytykuj. A że tobie wystarcza na miesiąc 400MB transferu to twoja sprawa. Ja się muszę ograniczać żeby się zmieścić w 1GB przeglądając same strony bez żadnego ściagania.
ODPOWIEDZ