Informacje na temat podłączania i doboru anten GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA), lokalizacji nadajników, zasięgów, wymuszania EDGE/3G, funkcjonowania sieci i awarii BTS-ów.
Witam,
Szukałem już na forum ale nie moglem tego znaleźć.
Mam modem Huawei E220 (iPlus) na innych forach widziałem ze można do niego podłączyć konektr a do niego zewnętrzną antenę.
Chciałem was zapytać jaki to ma być konektor a dokładnie jego wtyczka do modemu Huawei E220.
Prosze o odp.
Pozdrawiam
Witam i pytam, czy konektor indukcyjny do huawei e220, + antena zewnętrzna przyniesie jakiś zysk w odbiorze sygnału i prędkości, bo widzę na allegro że konektor + antena to nie są jakieś wielkie koszty, ale żeby nie stracić $ lepiej się zapytać. Chodzi o częst. EDGE/GPRS
MAREKMAREK pisze:bo widzę na allegro że konektor + antena to nie są jakieś wielkie koszty, ale żeby nie stracić $ lepiej się zapytać. Chodzi o częst. EDGE/GPRS
Jesze nikt chyba nie próbował tego z tym modemem, ale na telefonach działa więc jest spora szansa, że z E220 też będzie działać.
MAREKMAREK pisze:czy konektor indukcyjny do huawei e220, + antena zewnętrzna przyniesie jakiś zysk w odbiorze sygnału i prędkości,
Z własnego doświadczenia wiem, konektor indukcyjny + antena panelowa polepszyła jakość sygnału w modemie Option Icon 225, tez nie posiadającym wyjścia na antenę. Być może w przypadku 900MHz i E220 sposób także zadziała.
Witam
Chciałem wam powiedzieć ze jak najbardziej w e220 konektro + antena zewnętrza poprawiają zasięg z HSDPA jednej kreski podskoczyło mi do 3G na 2/3 kreski
witam,ja kupiłem taki konektor indukcyjny i antene erato 17db , i nic 0 efektu konektor uciąłem i przylutowałem do modemu można śmiało lutować nic się nie stanie,nawet to wejście co jest na plytce też działa jak antena ,nic sie nie grzeje, teraz mam 3kreski i hsdpa 15%,i jest ok,
[ Komentarz dodany przez: Jo_gurt: 2009-03-10, 08:57 ] Zastanów się nad zainstalowaniem jakiegoś spell-czekera do przeglądarki, bo aż wstyd takie błędy robić...
Ostatnio zmieniony 2009-03-10, 08:56 przez arek2751, łącznie zmieniany 1 raz.