Huawei E170 - problemy początkującego
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Huawei E170 - problemy początkującego
Witam,mam problem potrzebne mi sa sterowniki do modemu huawei E170 dla visty 64 bitowej, po podlaczeniu modemu i instalacji2 poczatkowych sterownikow nie mozna pozniej zainstalowac sterownika Data Interface, a wkazujac mu sciezke do tego sterownikow znajdujacych sie na modemie usb windows nie widzi. Prosze o pomoc z gory dzieki:)
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2009-01-17, 16:57 ]
Poprawa pisowni.
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2009-01-17, 16:57 ]
Poprawa pisowni.
Ostatnio zmieniony 2009-01-17, 16:56 przez hades666, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
hades666, spróbuj Mobile Partner zainstalować.
-
a moglbys mi link przeslac moze do tego??
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
hades666, mój podpis. Na stronie dział Huawei.
Wysiłku trochę.
Wysiłku trochę.

-
zauwazylem wczesniej ale dzieki;)
-
seefahrer pisze: Witam, wszystkich użytkowników posiadających modem Huawei E170 w sieci orange zachęcam do wgrania firmware producenta. Aplikacja Business Everywhere chodzi wolno i ogranicza tylko prędkość transmisji. Po wgraniu nowych sterowników instaluje się program Mobile Connect. Kwestia wprowadzenia ustawień (ok. 1 minuty) i możemy korzystać szybciej.
zrobiłem jak w poście tyle że w modemie jak wcześniej był zapisany program do instalacji Business Everywhere tak teraz mam Mobile Partner - a na modemie muszę mieć ten pierwszy. proszę o pomoc jak wrócić do wcześniejszej wersji.
[ Komentarz dodany przez: ja.michal: 2009-03-09, 22:52 ]
Cytat przycięty przez Moderatora ->ja.michal - Panie i Panowie tniemy zbędne cytaty!
Ostatnio zmieniony 2009-03-09, 22:50 przez takise, łącznie zmieniany 1 raz.
- Blido
- Guru bezprzewodowy
Musisz ponownie zainstalować dashboard, jeśli chcesz ten co poprzednio, musisz znaleźć jego instalację. A tak w ogóle dlaczego "musisz" mieć poprzedni dashboard? Jeśli wszystko skonfigurujesz poprawnie modem będzie się łączył. Tak czy inaczej ręczna konfiguracja APN juz Cie nie ominie, nawet jak wgrasz stary dashboard. Osobiscie radziłbym w ogóle zrezygnować z tych wszystkich managerów i skonfigurować połączenie <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7211" target="_blank">»Dial-up«</a> , ew. użyj programu naszego forumowego kolegi <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a> .proszę o pomoc jak wrócić do wcześniejszej wersji.
PS. Naucz się poprawnie cytować na forum, uzyj funkcji cytowania i nie wklejaj całej cudzej wypowiedzi.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
-
eksploatacja E170 - uwagi
Witam po 9 miesiącach użytkowania E170.
Omawiany wcześniej problem samoodłączania się modemu jest nadal aktualny.
Ale można temu zaradzić podłączając modem za pomocą aktywnego huba USB - czyli posiadającego własne zasilanie.
Myślę więc, że w zasięgu UMTS modem potrzebuje zbyt wiele prądu z gniazda USB i nie otrzymując go odłącza się. Itd. Testowane na 3 laptopach i jednym stacjonarnym.
W zasięgu tylko EDGE poza miastem nie było tego problemu - testowałem tydzień w jednej lokalizacji.
Na przestrzeni tych miesięcy - lokalizacja Warszawa, Mokotów - udało mi się kilka tygodni temu uzyskać aż 3,5 Mbit/s. Ale przeważnie to jest do 2,2 Mbit/s.
Ze względu jednak na to samoodłączanie się nie polecam produktów Huawei.
Równolegle korzystam z telefonu Samsung Z720 i z nim nie ma żadnych problemów.
Pozdrawiam
Andrzej
Omawiany wcześniej problem samoodłączania się modemu jest nadal aktualny.
Ale można temu zaradzić podłączając modem za pomocą aktywnego huba USB - czyli posiadającego własne zasilanie.
Myślę więc, że w zasięgu UMTS modem potrzebuje zbyt wiele prądu z gniazda USB i nie otrzymując go odłącza się. Itd. Testowane na 3 laptopach i jednym stacjonarnym.
W zasięgu tylko EDGE poza miastem nie było tego problemu - testowałem tydzień w jednej lokalizacji.
Na przestrzeni tych miesięcy - lokalizacja Warszawa, Mokotów - udało mi się kilka tygodni temu uzyskać aż 3,5 Mbit/s. Ale przeważnie to jest do 2,2 Mbit/s.
Ze względu jednak na to samoodłączanie się nie polecam produktów Huawei.
Równolegle korzystam z telefonu Samsung Z720 i z nim nie ma żadnych problemów.
Pozdrawiam
Andrzej