Przepraszam, od razu jeśli temat był już gdzieś wałkowany ale przez parę dni czytałem ten dział i nic nie znalazłem.

Od nadajnika jestem oddalony o jakieś 7 do 9 km. Według mnie raczej nie ma tam jakiś przeszkód po drodze, ale na mapie nadajnik jest jakby w lesie

Generalnie zdążyłem już nawet zamówić WiMax z montażem aby nie czekać 2 razy na pomiary i instalacje. Do umowy mam dołączoną klauzulę, że w razie braku możliwości technicznych automatycznie jest rozwiązana. Myślę, że niektórzy mogą szukać takich rzeczy więc dołączam wzór umowy z Netii na WiMax:

WiMax Netii jest określany jako "# Szybki Internet bez limitu" natomiast w umowie, na stronie 2 jest sobie punkt 5.6 w którym opisano, że nie można permanentnie ściągać dużych plików, strumieni audio i wideo hmmm ciekawe co przez to rozumieją.
Na infolinii słyszałem, że mają jakiś limit ale, żeby go przekroczyć podobno musiałbym non stop 24h/7dni ściągać coś z max downloadem.
Byłbym wdzięczny, jeśli ktoś może ma doświadczenie jak działa WiMax w mojej okolicy czyli Warszawa-Zachód - Gmina Stare Babice i okolice a konkretnie Lipków.

Zastanawia mnie też, czy skoro jest potem wszystko z tej skrzynki na Ethernet RJ-45 to czy dostanę jakieś login i hasło do tej sieci?? Będę musiał się jakoś logować tam za każdym razem czy jak to potem będzie wyglądać w tej kwestii i późniejszej konfiguracji jakiegoś routera z RJ-45??
Przepraszam, za rozwlekłość, ale obiecuje, że jak tylko uda mi się załatwić pozytywnie wszystko z WiMaxem w Netii to solidnie podzielę się wrażeniami.

Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi i podpowiedzi.