Pozdrawiam wszystkich bob.

Moderator: Moderatorzy
a skąd ta informacja? sprawdzasz to w praktyce? jeśli tak, to pochwal się jaki masz transfer plików...bob pisze:Od godziny 00:05 23.06.06 Orange rozpoczął testy z hsdpa w Katowicach.Prędkość łącza przekracza 1Mbps, a średni ping na www.wp.pl to 120 ms.
no to nieźle... btw, jak uzyskałeś dostęp? pracownik/znajomości czy każdy może skorzystać?bob pisze:Tak,w praktyce.Modem option globetrotter (NZ),komp.Toshiba satellite A100-529.Maksymalny transfer 187,5 kBps (aplikacja ok 13 MB) wg. netmeter.Gtmm pokazuje łącze hsdpa.Prędkość podawane wcześniej mierzone na testach dostępnych w przyklejonych.
Jak na moje oko to jest zwykły BTS a nie nodeBbob pisze:Bez tajemnic secam.Prawdopodobnie sygnał idzie stąd:
http://www.mirek.awf.katowice.pl/galeri ... e_2337.jpg
Polecam serwis http://www.mobile-internet.org/ dużo zdjęć nodeBsecam pisze:Dzięki, ja 'korzytam' z tego:
ORANGE 2617 900/1800 20101 Katowice Dąb - na dachu budynku przy ul. Krzyżowej 8e 123456
Bob, co charakterystycznego ma mieć (na oko) nodeB?
Oczywiście że może.bob pisze:Czy to może być nodeB ?
EDGE w Orange jest i tak najlepszy w kraju innym jeszcze daleko do takiego stanu.piotr2802 pisze:ale lepiej byłoby gdyby zgwarantowali nam przynajmniej EDGE w całym kraju...
Bzdura ! Jestem w tej chwili 20 km od Krakowa i mam tylko GPRS, a co dopiero w innych mniejszych miejscowościach. Orange tylko się chwali że ma duże pokrycie EDGE, a rzeczywistość jest inna.DADA pisze:EDGE w Orange jest i tak najlepszy w kraju innym jeszcze daleko do takiego stanu.piotr2802 pisze:ale lepiej byłoby gdyby zgwarantowali nam przynajmniej EDGE w całym kraju...
Robi się dyskusja poza tematem HSDPA.piotr2802 pisze:Bzdura ! Jestem w tej chwili 20 km od Krakowa i mam tylko GPRS, a co dopiero w innych mniejszych miejscowościach. Orange tylko się chwali że ma duże pokrycie EDGE, a rzeczywistość jest inna.
Odległości pozostaja mniej wiecej takie same jak dla DCS czy UMTS.bob pisze:Mam pytanie do DADA ,czy to prawda, że nadajniki transmitujące w hsdpa będą nadawać na duże odległości rzędu kilkunastu kilometrów?Kiedyś słyszałem taką opinie, że nie będą potrzebować tak gęstego rozlokowania.
Nie ma sprawy bobbob pisze:Prawdopodobnie odbieram sygnał z tego masztu o którym pisałem.W tej chwili mam 80% bez żadnych anten.