cło i wysylka do stanow
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
cło i wysylka do stanow
witam,
Mam pytanie na temat wysyłki przedmiotu do USA, a mianowicie: chcę wysłać telefon do stanów jaka firmą najlepiej wyslać tak zeby to doszlo i malo kosztowalo.
Czy musze wpisywac wartosc deklarowana, jak wyglada procedura oclenia?
Jezeli telefon jest juz otwarty, w sensie pudelko to czy tez trzeba placic clo ? Jak to wyglada
Mam pytanie na temat wysyłki przedmiotu do USA, a mianowicie: chcę wysłać telefon do stanów jaka firmą najlepiej wyslać tak zeby to doszlo i malo kosztowalo.
Czy musze wpisywac wartosc deklarowana, jak wyglada procedura oclenia?
Jezeli telefon jest juz otwarty, w sensie pudelko to czy tez trzeba placic clo ? Jak to wyglada
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Re: cło i wysylka do stanow
Co do firmy to nie powiem, co do cła to zawsze możesz wysłać bez oryginalnego pudełka jako gift. Tylko takie pytanie czy ten telefon działa na 1900MHz, bo więkość europejskich telefonów (szczególnie tych starszych) niestety tam nie działa.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
dziala bo to Omnia;) wlasnie z tym pudelkiem jest problem bo musi byc. Ktos chce po prostu kupic ode mnie ten telefon z allegro, ale jest ze stanow 

- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Co to się porobiło... zwykle to się tam robiło zakupy na ebayu... Ja niestety dużych doświadczeń nie mam.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
wachu możesz dać tutaj propozycje kupna? Bo były takie kwiatki, że ludzie wysyłali telefon a kasy ni ma.
-
wlasnie tego tez sie boje ale juz napisalem mu ze najpierw pieniadze a pozniej telefon , to podstawowy warunek 

- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
wachu tylko z tego co pamiętam była opcja że dawali skan przekazu że pieniądze poszły a potem wycofywali.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Ja wysyłam RAM do Waszyngtonu. Poczta polska priorytet międzynarodowy z potwierdzeniem odbioru wyszedł 13zł. 10 szło.
Sprzęt elektroniczny jest zwolniony z cła. W tym chyba telefony bo modemy, ram, dyski, laptopy etc nie są oclone.
Sprzęt elektroniczny jest zwolniony z cła. W tym chyba telefony bo modemy, ram, dyski, laptopy etc nie są oclone.
-
a jest jakas stronka gdzie mozna to sprawdzic , czy telefony nie podlegaja ocleniu ?
[ Dodano: 2009-03-15, 14:41 ]
w tym roku w wakacje bylem w UK i zamawialem laptopa ze stanow i trzeba bylo zaplacic clo , dlatego chcialbym miec pewnosc , jezeli ktos ma potwierdzone informacje badz zna jakas stronke o tym bylbym wdzieczny pozdrawiam
[ Dodano: 2009-03-15, 14:41 ]
w tym roku w wakacje bylem w UK i zamawialem laptopa ze stanow i trzeba bylo zaplacic clo , dlatego chcialbym miec pewnosc , jezeli ktos ma potwierdzone informacje badz zna jakas stronke o tym bylbym wdzieczny pozdrawiam
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
wachu, urząd celny.