Witam, mam pytanie.Posiadam kartę prepaid sim (Vodafone)w telefonie komórkowym ,używam internetu używając telefonu jako modemu do laptopa ... ale internet jest bardzo wolny koło 50 kb/s Czy jak kupie modem usb i włożę tę karte sim do modemu usb to internet powinien być szybszy??Czy to w_ogóle bedzie działalo?
Dzieki za wszystkie odpowiedzi
co szybsze karta sim w komórce czy modem?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
co szybsze karta sim w komórce czy modem?
Ostatnio zmieniony 2009-03-15, 14:28 przez Rastafara, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: co szybsze karta sim w komórce czy modem?
Rastafara, jaki telefon, jaki zasięg, jaka technologia? 

- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Rastafara karta będzie działała zarówno w telefonie jak i w modemie (tylko nie moze miec smoka lub miec na ta samą sieć). A co do szybkości to w teorii jeżeli i modem i telefon obługują ta samą transmisje danych i są w tym samym zasięgu, w tym samym miejscu to tak, będzie to samo.
-
- Początkujący użytkownik forum
karta sim jest typowo prepaid vodafone , chodzi oto ze mam ten internet w komorce nokia 6300 nie wiem jaka technologia bo jestem laikiem,przezucam przez bluetuth internet na laptopa ale jest ten internet bardzo wolny i chce kupic modem usb zeby wlozyc do niego karte sim(moze net bedzie szybszy).Pan w vodavone powiedzial mi tylko ze ten internet nie ma limitow szybkosciowych a na telefonie dziala bardzo wolno kolo 50 kb/s.Holandia..
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Rastafara Twoj telefon ma GPRS i EDGE. Wartoby zakupić modem lub telefon z 3G. O ile masz zasięg.