Ovislink WL-5460AP v2 zamiast karty radiowej. Konfiguracja?

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: Ovislink WL-5460AP v2 zamiast karty radiowej. Konfiguracja?

Post autor: Jo_gurt »

alvaro99 pisze:Moje podejrzenia są takie żeby dać na Disable i ustawić jakiś wymyślony IP do konfiguracji AP-ka, po to mi w zasadzie jest to IP potrzebne.
Tak, coś takiego będzie OK. Pamiętaj tylko jaki to będzie adres IP i jaka maska.
EndriusG
Początkujący użytkownik forum

Re: Ovislink WL-5460AP v2 zamiast karty radiowej. Konfiguracja?

Post autor: EndriusG »

Witam to mój pierwszy post. nie zakładałem nowego tematu ponieważ wydaje mi się ze mam podobny problem jak w tym temacie (na pewno mam ten sam model Apka) chodzi o to ze moja dziewczyna ma internet u pana X w PC cie z karta wi fi teraz kupiła sobie laptopa który ma wi fi ale wiadomo ze zewnętrznej anteny nie podłącze wiec doradzono mi abym kupił tego apka i teraz tak podłączam antenę zewnętrzna do apka potem kablem ap do laptopa i jak mam znaleźć ten nadajnik? jak wejdę na apka( wpisując adres w przeglądarce - nie zawsze to działa ale to podobno normalne) to w opcji active client powinien mi się pokazać ten dostawca ze go widzę czy jakoś z poziomu komputera mam tego szukać dodam jeszcze ze jest na lapku vista która nieco mnie irytuje (bo jej nie znam) Proszę o jakaś zrozumiała odpowiedz bo jestem w tym zielony i jeszcze ap ropo tego adresu aby wejść na apka czemu on nie zawsze chce się połączyć?
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez EndriusG, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ