BlueConnect - Predkosc po wykorzystaniu limitu...
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
BlueConnect - Predkosc po wykorzystaniu limitu...
Do jakiej konkretnie predkosci spada szybkosc po wykorzystaniu limitu? Pani w erze powiedziala mi ze 256kb/s pozniej dzwonila po informacjach zeby to potwierdzic i kazdy mowil co innego 16kb/s 23kb/s etc... czy jest to mozliwe zeby spadla do 256kb/s?
Drugie pytanie, czy jest jakis program ktory pokaze mi ile zuzylem transferu?
i ostatnie pytanie czy na jakies mapie sa pokazane odbiorniki ery/play'a zebym mogl sie zorientowac czy sa w miare blisko czy daleko i czy to ma jakis wplyw na predkosc po wykorzystaniu limitu?
Drugie pytanie, czy jest jakis program ktory pokaze mi ile zuzylem transferu?
i ostatnie pytanie czy na jakies mapie sa pokazane odbiorniki ery/play'a zebym mogl sie zorientowac czy sa w miare blisko czy daleko i czy to ma jakis wplyw na predkosc po wykorzystaniu limitu?
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: BlueConnect - Predkosc po wykorzystaniu limitu...
Ten co tak mówił ma rację.Ar1se1337 pisze:kazdy mowil co innego 16kb/s
Np. DU MeterAr1se1337 pisze:czy jest jakis program ktory pokaze mi ile zuzylem transferu?
http://mapa.btsearch.pl/Ar1se1337 pisze:czy na jakies mapie sa pokazane odbiorniki ery/play'a
Nie pomagam na PW!
-
Gdzies wyczytalem ze minimalna gprs to 54kbs... 16kbs to zal nie internet :S 128/256 to minimalne minimum imo..
- wojteks
- *** Administrator ***
Ale to maksymalna prędkość po GPRS obsługiwana przez polskich operatorów (połączenia modemu/telefonu z BTS) i nie ma nic do rzeczy przy nałożonym limicie.Ar1se1337 pisze:Gdzies wyczytalem ze minimalna gprs to 54kbs
No żal ale podpisując umowę chyba wiesz co podpisujesz.Ar1se1337 pisze:16kbs to zal nie internet
Dla mnie minimum to 512/128 ale polityka operatorów GSM jest inna czy Ci się podoba czy nie (przynajmniej na dzień dzisiejszy).Ar1se1337 pisze:128/256 to minimalne minimum imo..
Nie pomagam na PW!
- Blido
- Guru bezprzewodowy
Takie informacje to albo niekompetencja albo bezczelne oszustwo. Mi kiedyś wmówiono w salonie że prędkość po limicie spada "o jeden stopień" tzn. Jeśli korzystam z HSDPA - 7,2Mb/s, to po przekroczeniu prędkość spada do UMTS - 384kb/s. W rzeczywistości prędkość po limicie wynosi 16kb/s niezależnie od używanej technologii. Kiedyś było to jeszcze 16/32kb/s (zależnie od widzimisię operatora), teraz tną już tylko do 16.Ar1se1337 pisze:Pani w erze powiedziala mi ze 256kb/s
Nic dodać, nic ująć.Ar1se1337 pisze:16kbs to zal nie internet
Więc nie dla Ciebie jakikolwiek internet mobilny, bo żaden operator tyle nie oferuje, nawet w Orange Freedom Pro, które nie jest do końca mobilne, po przekroczeniu limitu prędkość DL spada (ma spaść) do 64kb/s.Ar1se1337 pisze:128/256 to minimalne minimum imo..
Nie wiesz, bo predkości polimitowej nie ma nigdzie ani w umowie, ani w regulaminiewojteks pisze:No żal ale podpisując umowę chyba wiesz co podpisujesz.
![:]](./images/smilies/splash.gif)
-
No ja niestety chyba jestem skazany na Bc ewentualnie play (tu mam wielkie nadzieje ze 5/10gb starczy na miesiac)
A jak wyglada sprawa z tym WiMax w erze? Czy dzialalo by to w Bydgoszczy i jak to sie instaluje w mieszkaniu?
A jak wyglada sprawa z tym WiMax w erze? Czy dzialalo by to w Bydgoszczy i jak to sie instaluje w mieszkaniu?
- Blido
- Guru bezprzewodowy
A jak u Ciebie z zasięgiem CDMA w Orange? Być może mógłbyś wykupić usługę Orange Freedom Pro, oferuje znacznie lepsze warunki nić BC. Tutaj możesz sprawdzić zasięg CDMA w Orange.Ar1se1337 pisze:chyba jestem skazany na Bc
- wojteks
- *** Administrator ***
Czyli trzeba być lepiej przygotowanym (wiedzieć więcej) niż pracownik salonu/punktu sprzedaży. Niekompetencja sprzedawców sieci GSMowych jest mi też znana ale reklamację rozpatrzono pozytywnie i kasa wróciła.Blido pisze:Nie wiesz, bo predkości polimitowej nie ma nigdzie ani w umowie, ani w regulaminie
Nie pomagam na PW!
-
Blido, niestety w orange jestem spalony kiedys wziolem telefon na karte i kompletnie zapomnialem wypowiedzieli mi umowe razem z kara
Moze opisze moja sytuacje wynajmuje pokoj, nie mamy gniazdka tp, osiedlowy net swiadczy tylko limitowany net (brak upc chello itp)
@ limitowany osiedlowy net przekroczylem limit i chca mi odlaczyc kabel. :S
Moze opisze moja sytuacje wynajmuje pokoj, nie mamy gniazdka tp, osiedlowy net swiadczy tylko limitowany net (brak upc chello itp)
@ limitowany osiedlowy net przekroczylem limit i chca mi odlaczyc kabel. :S
- wojteks
- *** Administrator ***
A to dopiero urynanet. Juz dawno nie słyszałem o necie po kablu/WiFi żeby były limity. Są ograniczenia prędkości, ograniczenia p2p, RS czy co tam jeszcze można wymyślić ale limit transferu toż to dopiero jest żenada.Ar1se1337 pisze:limitowany osiedlowy net przekroczylem limit i chca mi odlaczyc kabel.
Nie pomagam na PW!
-
a jak wyglada sprawa z wimaxem z ery?
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Jesli masz nieuregulowane sprawy z Orange to Era nic Ci nie sprzeda - dziela sie wszystkimi informacjami na temat dluznikow. Nie dotyczy to Play, bo to ich najwiekszy wrog 

- Blido
- Guru bezprzewodowy
Chyba że trafi sie do Krajowego Rejestru Dłużników.temp333 pisze:Nie dotyczy to Play, bo to ich najwiekszy wrog
-
mam abo w erze i moge spokojnie wziasc jeszcze jedna aktywacje tak jak i internet jak i telefon wiec mysle ze wimax rowniez. W bydgoszczy wimax dzialal by?
- Blido
- Guru bezprzewodowy
Era ma WiMax w Bydgoszczy. Sprawdź na mapie zasięgu Era Wimax lub najlepiej zapytaj w Biurze Obsługi Abonenta - [email protected] .Ar1se1337 pisze:W bydgoszczy wimax dzialal by?
-
ok mail poszedl. Ta mapa zasiegu troche taka niedokladna jest wiec lepiej sie spytam. A jak by wygladala ewentualna instalacja tego przyznam ze NIGDY nie mialem doczynienia z tym. Moglby mi ktos to opisac?
- Tomek7
- Stary wyga bezprzewodowy
Jak myślicie czy jak będe korzystał z HSDPA to przytna mi transfer , bo jak na dzień dzisiejszy od września ani razu mi nie przycieli jadę na motce v235 na rachunku mam jakes 3-5 gb .Pewnie jak kupie modem to odrazu przytną do 16kbs 

-
- Guru bezprzewodowy
Ile płacisz za blueconnect?tomok7 pisze:ak myślicie czy jak będe korzystał z HSDPA to przytna mi transfer , bo jak na dzień dzisiejszy od września ani razu mi nie przycieli jadę na motce v235 na rachunku mam jakes 3-5 gb .
Są trzy możliwości
1) Masz któryś z tych planów taryfowych
- blueconnect 99
- blueconnect 119
2) Licencja bez limitów
3) Masz farta
Jak jest taka sytuacja, to nie zmieniałbym umowy tylko kupił modem na Allegro.
-
Nie tylko ty masz farta, mi też nie przycinają, od października, też nabijam w licznik, tylko że 2 , góra 3 GB, bo jade na EDGEu
-
Moze sciagneli limity o.O?
-
Nie wiem co jest grane, rachunki przychodzą normalne , używam na umtsie też czasami, i ani widu ani słychu o przycięciu transferu. Ktoś tam kiedyś pisał że przycinanie zależy od obciążenia btsa, ale wątpię w to. Mogą ale nie muszą blokować.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Era jakoś ma różnie z tymi limitami właśnie. Kiedyś miałem Erę i nie cieli. Ale wtedy Blueconnect był może 2 miesiące na rynku dopiero. Miałem słaby EDGE (15-20KB/s) i z tego co się dowiedziałem w salonie w miejscowości, w której mieszkałem wtedy, byłem 2 użytkownikiem tego w mieście. ![:]](./images/smilies/splash.gif)
![:]](./images/smilies/splash.gif)
- Blido
- Guru bezprzewodowy
Nic nie ściągnęli - po prostu nie tną tak rygorystycznie jak jeszcze kilka miesięcy temu. W moim przypadku zawsze się spóźniają z przycięciem co najmniej dobę, a w zeszłym miesiącu nawet 5 dni. Trochę podoiłem rapidka i inne serwyAr1se1337 pisze:Moze sciagneli limity o.O?

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Ja myślę, że Erze spadła trochę licza użytkowników Blueconnecta. Zobaczcie, mało sie reklamują z BC. Teraz oferty typu Era G1 z małymi limitami.
- Tomek7
Mam BC 49 z limitem 1GB tylko myślę może dlatego że mam telefon zamiast modemu może dlatego nie mogą sie doliczyc
[ Dodano: 2009-03-15, 11:27 ]
a i jeszcze czy Modem Option ICON USB jest dobry ?? bo zauważyłem że można go wygrać za niecałe 200zł i ma wyjście na antenę

[ Dodano: 2009-03-15, 11:27 ]
a i jeszcze czy Modem Option ICON USB jest dobry ?? bo zauważyłem że można go wygrać za niecałe 200zł i ma wyjście na antenę
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
tomok7 pisze:telefon zamiast modemu może dlatego nie mogą sie doliczyc
Telefon ma modem i modem ma modem. Zerowa różnica. Ciesz się, że zapomnieli o Tobie i tyle.
-
- Guru bezprzewodowy
Sory ale 500MB do G1 i iPhone to taki żarcik.ja.michal pisze:Zobaczcie, mało sie reklamują z BC.
[ Dodano: 2009-03-15, 12:37 ]
Znam ten ból, a różnica między 32kbps a 16kbps jest ogromna.Blido pisze: Ale to nie zmienia faktu że przez większą część miesiąca morduję się z predkością 16kb/s.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Taka duża białą skrzynka jakby z metra cięta. To spokojnie można brać, choć 200zł to już nie tak mało, ale wyjście na antene jest, choć niezbyt potrzebna bo wewnętrzna bardzo ale to bardzo porządna jest.tomok7 pisze:a i jeszcze czy Modem Option ICON USB jest dobry ??
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Zgadza się.marens pisze:Sory ale 500MB do G1 i iPhone to taki żarcik.

- Jojo
Mnie akurat przycinają po 2 GB a normalnie powinno być że po 500 MB(Jak to było na początku limit 500 mega a obecnie 1GB), mam już go ze 4 lata. Jak już tną to drastycznie.
Elektroniczna rewolucja